Obradović: Nema precenjivanja

Njednog rivala na Evropskom prvenstvu nećemo ni potceniti, ali ni preceniti, izjavio je selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović.

SNIzvor: B92, Tanjug
Podeli
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto.com
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto.com

Rukomešice Srbije posle priprema odrađenih u Staroj Pazovi, jutros su krenule u Dansku, gde danas počinje šampionat Evrope.

"Odradili smo to što smo planirali. Devojke su dobro podnele i ispoštovale sve zahteve. Zadovoljan sam. Najveći problem je to što nismo odigrali ni jednu prijateljsku utakmicu. To je taj osnovni nedostatak, ako o njima pričamo. Nismo mogli da se izmerimo. Planirano je da idemo u Poljsku, ali to je otpalo zbog situacije. S obzirom da ni u septembru nismo mogli da se okupimo kompletni i odigramo test utakmice, jasno je da je to najveći problem u ovom trenutku", rekao je Obradović za sajt Rukometnog saveza Srbije.

Nastup na EP Srbija počinje sutra od 20.30 duelom protiv Holandije, a aktuelne svetske šampionke na kontinetalni šampionat došle su oslabljene, bez najbolje igračice Estavane Polman.

"Ne bih to rekao, to je reprezentacija koja ima sistem. Bilo je tako isto i kada je nedostala Grot, pa se pričalo da i bez nje ne može. Došla je Polman, pa je bilo još bolje. Imaju sistem i u njega se svi uklapaju. Kada su Dance pitali šta ćete ako se povredi Mikel Hansen? Rekli su ''petorica čekaju'', a on je čovek čudo. Holanđanke imaju sistem, igraju brzo, disciplinovano, sa malo tehničkih grešaka. Taktički su veoma dobro pripremljene", rekao je Obradović i osvrnuo se i na preostale rivale u grupi Mađarsku i Hrvatsku.

"Mađarska je ozbiljna reprezentacija koja nas čeka i u martu u olimpijskim kvalifikacijama u Đeru. Hrvatska je redovni učesnik Evropskih prvenstava. Nećemo nikoga potceniti, ali ni preceniti", zaključio je Obradović.