Đoković: Preboleo sam za jedan dan... Zapravo, za jednu noć

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je u Beogradu izjavio da mu porazi sada ne padaju teško kao ranije.

SVIzvor: B92
Podeli
Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

On se u svom rodnom gradu priprema za predstojeći turnir na Vimbldonu, pošto je takmičenje na Rolan Garosu završio u polufinalu, porazom od Dominika Tima.

“Jedan dan mi je bio potreban... Zapravo, jedna noć da pređem preko toga... Ranije je bilo bolnije i intezivnije, sve to, emocije, razočaranje, bol, tuga... To je i dalje prisutno u trenutku kada se izgubi meč, ali se mnogo bolje oporavljam sada nego ranije“, rekao je Đoković.

On je zatim istakao da se vodi devizom “život ide dalje“.

“Otac sam dvoje dece i kada se vratim kući ne smem sebi da dozvolim da provodim vreme u mislima o tenisu i nečemu što se dogodilo. Moram da nastavim dalje i oni mi mnogo pomažu u tome. Roditeljski život mi dozvoljava da prebolim poraze mnogo brže“, naveo je Đoković.

Ipak se osvrnuo na pojedine detalje sa Rolan Garosa.

“Igrao sam dobro, nisam izgubio set do polufinala... I onda se to polufinale igralo dva dana, sa mnogo prekida. I ti uslovi... Jak vetar, vrlo nezgodno je bilo, to ume da izbaci iz ritma. Odlučili su poen ili dva. Ceo meč sam bio blizu da preokrenem... Ali, idemo dalje. Zdrav sam, osećam se motivisano i inspirisano da i dalje igram na vrhunskom nivou“, istakao je Đoković.