Federer se rasplakao na Maradoninu poruku: Ti si najveći, mašina!

Aleksander Zverev i Rodžer Federer odigrali su egzibicioni meč u Buenos Ajresu koji je Nemac dobio u dva taj brejka.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Photo by Marcelo Endelli/Getty Images
Photo by Marcelo Endelli/Getty Images

Bilo je to veoma uspelo tenisko popodne u Argentini, posebno za Federera koji je naišao na veoma topao prijem južnoameričkih navijača.

Dva tenisera su odlično zabavljali publiku, a posebno emotivan momenat bio je kada je uoči meča sa velikog video bima, slavni fudbaler Dijego Maradona uputio poruku Švajcarcu.

Federer se rasplakao dok je slušao šta mu poručuje veliki "El Pibe".

"Zdravo gospodaru igre, mašino, kako te ja zovem! Bio si, jesi i uvek ćeš biti najveći. Nema nikog kao što si ti. Želim da znaš da ako imaš bilo kakav problem dok su u mojoj zemlji, možeš da me pozoveš i kažeš šta ti je potrebno", rekao je između ostalog Maradona, koji je pre nekoliko dana posneo ostavku na mesto trenera Gimnazije.

Federer je kasnije rekao da i dalje ne razmišlja o povlačenju.

"Moja odluka o povlačenju zavisiće pre svega od mog zdravlja. U ovom momentu ne vidim razloga da prestanem da igram. Prvi put sam o tome razmišljao 2009. Prošlo je deset godina i evo me, još igram. Mnogo rada je potrebno. Očekivao sam da igram do 35-36, ali i dalje sam tu, ovo je sasvim nova dimenzija za mene", poručio je Federer.

Švajcarac se nekoliko puta tokom meča našalio sa publikom koja je tražila da im pozira za fotografije tokom poena, što je on rado i učinio.