Fatma Idrizović – novi adut Fed kup tima Srbije

Fed kup reprezentativka Srbije Fatma Idrizović rekla je da je ulaskom u najjaču tenisku selekciju Srbije ispunila jednu od svojih želja.

Izvor: B92
Podeli
Foto: TSS
Foto: TSS

Idrizovićeva je istakla da će biti spremna za predstojeće takmičenje u okviru Prve grupe evro-afričke zone u Luksemburgu.

"Drago mi je što ću biti deo ekipe, to je veliki uspeh i podstrek za mene. Zahvalna sam selektorki Tatjani Ječmenici na pozivu. Biću spremna jer dobro radim sa trenerom Rejhanom Gicićem i stručnjakom za kondiciju Rifatom Mujanovićem", rekla je Idrizovićeva.

Novopazarka ima 15 godina, najbolja je juniorka Srbije i 197. na svetu u uzrastu do 18 godina, a od 5. do 8. februara nastupiće u Fed kup timu Srbije u Luksemburgu zajedno sa Ninom Stojanović, Aleksandrom Krunić i Olgom Danilović.

Foto: TSS
Foto: TSS

Srbije će igrati u B grupi sa selekcijama Poljske, Slovenije, Švedske, Turske i domaćinom turnira, a samo najbolja ekipa nastaviće borbu za plasman u Svetsku B grupu Fed kupa.

"Imamo tešku grupu, ali daćemo sve od sebe. Poljska i Slovenija imaju odlične igračice", kazala je Idrizovićeva.

Ona je izrazila očekivanje da će ove godine debitovati na gren slem turnirima u juniorskoj konkurenciji.

"Nadam se da ću igrati na Rolan Garosu i Otvorenom prvenstvu Sjedinjenih Američkih Država, kao i da ću ostvariti veliki napredak na svetskoj juniorskoj listi", dodala je Idrizovićeva.