"Mislio sam da će Nadal biti 'istopljen' sa 25 godina"

Endi Rodik, nekadašnji svetski broj jedan, rekao je kako se divi Rafaelu Nadalu na svemu što je uradio u karijeri.

PTIzvor: B92
Podeli
Photo by Clive Brunskill/Getty Images
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Amerikanac je u izjavi za "Tennis.com" kazao kako je mislio da će Špancu karijera trajati dosta kraće, s obzirom sa koliko intenziteta je igrao kao mladić.

"Volim Rafu i divim mu se jer mislim da ne postoji sportista koji bolje pokazuje konstantno napredovanje i prilagođavanje na razne situacije. Neverovatno koliko je žrtvovao sebe tokom karijere, koliko je naporno radio kako bi pronašao način da promeni igru", rekao je Rodik i dodao:

"Postoji velika razlika između mladog Nadala, protiv kojeg sam ja igrao, i ovog današnjeg. To je ono što ga čini velikim i to je jedan od glavnih razloga zašto je jedan od najvoljenijih sportista na svetu".

Rodik i Nadal odigrali su prvi meč u drugoj rundi US opena 2004. godine kada je 18-godišnji Španac izgubio prilično ubedljivo od Amerikanca (6:0, 6:3, 6:4).

"Kada sam ga gledao prvi put imao je 17 godina. Bio sam iznenađen njegovom energijom, ali sam mislio da će sa 25-26 godina biti fizički potpuno istopljen. Ono što me najviše impresionira kod njega je to što je imao toliko povreda, a opet je iz svakih izlazio jači nego pre".

Endi Rodik ima 38 godina, a iz tenisa se povukao 2012. kada je imao svega trideset godina.