Bila je u vrhu, a onda joj je "horor" uništio život – "Čula sam vrisak iz druge sobe"

Bivša ruska teniserka Ana Čakvetadze bila je velika nada belog sporta.

MTIzvor: B92
Podeli
Photo by Ryan Pierse/Getty Images
Photo by Ryan Pierse/Getty Images

Predviđali su joj veliku karijeru, do svoje dvadesete godine je osvojila dva WTA turnira, igrala četvrtfinala Rolan Garosa i Australijan opena, dok je na US openu stigla do polufinala.

Pred njom je bila sjajna budućnost, međutim, te 2007. godine sve se promenilo.

Ana se vratila u Moskvu sa jednog turnira, da bi 17. decembra te godine ona i njena porodica doživeli najveći šok u životu.

"Bili smo umorni i otišli smo na spavanje. Odjednom, probudila sam se oko tri sata ujutro. Videla sam kako se petorica muškaraca motaju oko naše kuće. Imali su maske i tamna odela", ispričala je Čakvetadze i dodala:

"Čula sam vrisak iz druge sobe. Znala sam da je to moj otac i odmah sam počela paničiti. Mislila sam da su to poslednji trenuci naših života. Ti muškarci su bili naoružani, imali su pištolje i noževe i pretili su mom ocu. Pokušala sam pobeći, ali su me uhvatili. Toliko su me čvrsto vezali da su me ruke bolele danima. Roditelje su prisilili da otvore sef i sve su odneli. Otac je posle završio na operaciji jer su mu slomili rame. Mislim da su pljačku planirali danima, pogotovo kad su videli da sam u Belgiji osvojila skupoceni Roleks."

Od tada tenis praktično za nju nije postojao...

"Očekivanja za 2008. godinu nikako nisam mogla ispuniti. Svaki dan je bio gori od prethodnog i mislila sam da ta agonija nikad neće završiti. Izgubila sam mesto na rang listi, izgubila sam bodove", istakla je ona.

Karijeru je završila sa 26 godina.