"Đoković se obezbedio – nije imao toliku motivaciju u Londonu"

Novak Đoković je godinu završio na prvom mestu, ali i s porazom od Dominika Tima u polufinalu Završnog Mastersa u Londonu.

MSIzvor: B92
Podeli
EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

*Vajda o finalu RG: Novak nije bio u svojoj koži

*"Đoković će osvojiti GS, Nadal će dominirati na šljaci" – a Federer?

Austrijanac je bio bolji u sjajnom meču protiv Novaka u tri seta, pre nego što je u finalu izgubio od Rusa Danila Medvedeva.

Đokovićev trener Marijan Vajda govorio je o rezultatima svog učenika na kraju sezone.

"Novak možda nije imao toliku motivaciju, jer je praktično obezbedio mesto 'svetske jedinice' za kraj godine na turniru u Beču", pokušao je da ga opravda Slovak.

Simbolika je da je na poslednjem turniru u Londonu, pre nego što se preseli u Torino, pobedio baš Rus isto kao i pre 12 godina kada je Nikolaj Davidenko trijumfovao.

"Toliko je simbolike. Bilo je prelepo sve ove godine u Londonu, ali su sada uslovi bili teški. Bili smo u balonu. Mogao bi ponovo da se pokrene turnirski ringišpil".

Prema Vajdi, nova sezona biće vrlo zahtevna i Đoković, pre svega, za Australijan open kreće 10. decembra.

"Biće to vrlo naporno sa organizacione tačke gledišta. Videćemo kada počinje Australikjen open i da li će biti pripremnih turnira, koji su uvek po rasporedu. Bilo bi odlično kada bi bio balon kao u Njujorku i Parizu, da se sve održi u kompleksu u Melburnu", zaključio je.

Ono što je poznato da sigurno neće biti ATP kupa, na kome je Srbija sa Đokovićem osvojila trofej.