Novak Đoković

"Federer će uvek biti GOAT"

Poznati teniski stručnjaci i bivši teniseri, Tim Henman, Mats Vilander i Majk Brajan, razgovarali su na temu toga ako je najbolji igrač svih vremena.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Iako su svi svesni da je Novak Đoković sa 24 grend slem titule dobio pravo da ga smatraju najboljim igračem svih vremena, jer pored ovog drži i mnoge druge bitne rekorde, trio je saglasan da nije sve u brojkama.

Novak je po broju slemova ispred večitih rivala, Rafe Nadala (22) i Rodžera Federera (20), ali su oni saglasni da je Švajcarac daleko najpopularniji igrač u velikoj trojci.

Oni sugerišu da bi Federer zbog svog uticaja na tenis, stila igre i broja navijača, trebalo da bude ispred svojih rivala.

"Imate dve različite konverzacije koje se vode na temu najvećeg igrača ili najboljeg igrača, tu se dolazi do brojki i Đoković je najbolji po tome. Ako pričate o uticaju i popularnosti, tu je sve jasno, niko ne sumnja da je Federer najpopularniji koji je ikad bio u ovom sportu. Generalno, Đoković je najbolji po brojkama, ali će mnogi i dalje izabrati Federera zbog njegovog doprinosa igri na mnogim nivoima", smatra Henman.

Mats Vilander je dao svoje viđenje na pomenutu temu.

"Svi znate da ne volim da kažem ko je GOAT, jer najveći svih vremena je jedna stvar, ali najbolji, tu titulu bismo sada dali Đokoviću. Najveći svih vremena, to bih dao Federeru jer on je taj koji tenis donosi na svačiji TV. Biće interesantno videti šta će Federer raditi buduće, hoće li biti deo tenisa kao što smo mi sada u medijima. Hoće li biti u trenerskom poslu? Ima menadžersku kompaniju i uljučen je u proizvodnju opreme, ali voleo bih da ga čujem kako komentariše, čito da čujem šta ima da kaže, to bi bilo sjajno. Bilo je tužno kad je rešio da se povuče, to je bio najtužniji momenat kom sam svedočio u profesionalnom tenisu. On je sjajan momak, klasa, dobar je sa svima", dodao je Mats Vilander.

Majk Brajen, bivši broj jedan u dublu, saglasan je da je Federer ispred svih.

"Sva trojica su veliki šampioni, ali za mene, Federer je na vrhu. Tih godina kada je dominirao, jedva da je izgubio poneki meč. I to kako je radio bilo majstor. On je najopušteniji u svlačionici. Pre finala Vimbldona, smeje se u kao da je nedeljom popodne u parku. Kada se sve sabere, ko zna ko će imati sve rekorde. To će verovatno biti Đoković, ali će Rodžer oduvek imati posebno mesto u mom srcu", zaključio je američki teniser.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.