Novak Đoković

"Janik je ajkula"

Janik Siner je tenisku godinu završio trofejom u Dejvis kupu.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia/Cordon Press
Foto: Profimedia/Cordon Press

Italijan je sa drugovima na finalnom turniru u meču za titulu pobedio Australiju, a godinu je završio na četvrtom mestu.

Otuda, mnogi veruju da mu sledi impresivna teniska sezona.

Njegov prvi trener, Simone Vanjoci (u poslednje vreme radi i sa Darenom Kejhilom), izneo je niz pohvala na njegov račun.

"Janik je ajkula, lovac, Kada namiriše krv, ne dozvoljava da mu plen izmakne. To samopouzdanje takođe dolazi iz saznanja da je radio naporno da dođe do ove tačke. Ako ste svesni da nešto niste uradili dobro, postajete nervozni. Janik ima čiste misli, zato je tako smiren", kaže Vanjoci za La Stampu.

Činjenica da je u desetak dana dva puta pobedio najboljeg na svetu, Novaka Đokovića, dala je za pravo mnogima da veruju da će uskoro doći do prvog mesta na svetskoj listi.

"U mečevima između njega i Novaka, pobeđuje afgresivniji. To smo već videli u Torinu i takođe sada u Malagi. Agresijom koja mu dozvoljava da se takmiči sa najboljim, da ih pobedi, igra konstantno i pobeđuje na najvišem nivou", dodao je Vanjoci.

Upozorava da mora još toga da uradi da bi postao broj jedan.

"Može i mora još da napreduje u mnogim aspektima, posebno sa te fizičke strane. Potoim i u nekim taktičkim situacijama. Servis mora da stabilizuje, radio je sasvim dobro u mnogo slučajeva nedavno, ali mora biti efikasniji", zaključio je Vanjoci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.