- Komentari -
 1. Mubobi je kazna za neobraćanje pažnje na svoju bezbednost. Ovde je takmičar time veoma doprineo svom povređivanju, žmurio je i naglo povukao glavu u pravcu noge. Čak je i naglasio kada će da krene time što je cimnuo levom rukom pre nego što je krenuo. Njegov gjaku je bio toliko kratak da sam siguran da ni on nije išao da njime napravi poen nego da mu je baš ovo bio cilj. Gubio je i ovo mu je bio jedini način fa osvoji zlato. Uspeo je.
  Ovo je trebalo biti Mubobi i pobeda za boljeg borca.
  (sudija, 9. avgust 2021 08:23)

  # Link komentara

 2. Zaista je tesko borilacku disciplinu pretvoriti u sportsku. Aikido je recimo ostala borilacka vestina. U ovom slucaju na olimpijadi je primenjena tehnika joko geri, kao najsnaznija nozna tehnika, a ne mavasi. Kad se stave rukavice na ruke tu prestaje karate I pocinje boks. Borci karatea bi trebalo na sportskim takmicenjima da nose zastitnu opremu za glavu I brat, genitalije I abdomen
  (Milan Klisaric, 8. avgust 2021 15:29)

  # Link komentara

 3. Ovo nije nokaut, Iranac je pokušao da ustane tokom 10 sekundi. Da nije, izgubio bi nokautom. Pošto jeste bio svestan, Saudijac je dobio "Hansoku". Ovde su sidije nogle svašta odlučiti npr. ja bih Irancu dosudio Mubobi kaznu (neopreznost, izlaganje sebe ipasnosti) sam je kriv što je naleteo na nogu. Mislim da su presuduli ovako jer je mawashi bio u vrat i što se prekomerno radovao posle udarca - to nije u skladu sa kodeksom samokontrole (Zanshin).
  Zaključak, karate jeste opasna veština, takmičari jesu pravi borci koji mogu da gadno povrede, ALI pravila kumitea čine ovaj sport "smešnim", posebno dokonim obožavateljima krvi i slomljenih kostiju.
  Objavite, važno je zbog razumevanja sporta.
  (markus1975, 8. avgust 2021 06:45)

  # Link komentara

 4. Kada je karate postao olimpijski sport tu je krenuo njegov pad kao vestine. Postoje nove organizacije poput "Karate Combat" gde se moze videti full kontakt karate i steci pravi utisak o toj vestini. Ovo pipkanje nije karate. Pravi karate je ozbiljna vestina. Ako su vec hteli nesto da dosude onda su ovu borbu na Olimpijadi trebali da proglase nevazecom i da nijedan borac ne dobije medalju, ovako su nagradili borca koji je popio prilicno glup nokaut. Smehotresno!
  (Mile Karatista, 7. avgust 2021 23:56)

  # Link komentara

 5. udarac je bio u vrat i mogao je vrlo lako da ubije covjeka,zato je diskvalifikovan
  (boro, 7. avgust 2021 23:42)

  # Link komentara

 6. Jedino logicno objasnjenje za ovakvu gotovo jednoglasnost u komentarima je da nas narod nekako mora da opravda vrednost zlatne medalje. Video sam cak i najpozitivnije ocenjen komentar, gde covek ladno kaze da je i ovaj stil Karatea ful kontakt. Pa onda kako "nemate nikakve sanse protiv jednog karatise, on bi vas ispresavijao"... Nebeski narod zaista.
  (OKK, 7. avgust 2021 23:30)

  # Link komentara

 7. Jezivo je sto “sportista” slavi dok drugi lezi onesvjesten iako zna da je izveo nedozvoljen udarac.
  (stranac, 7. avgust 2021 23:21)

  # Link komentara

 8. Nista neobicno u borilackim vestinama. Setimo se jedinog poraza JBJ i ilegainog lakta pod 90 stepeni (12 o'clock elbow) ili udaraca kolenom u glavu prizemjenog protivnika. Primera bezbroj...
  (Ufc, 07. avgust 2021 15:44)  Zato je boks zakon za sve borilačke sportove. Nokaut je kraj i pobeda, bez obzira na poene… Pobednik je onaj na nogama…
  (Loznica, Gučevo, Cer…, 7. avgust 2021 15:51)
  Nosi shvatio poentu. Pa i u tom boxu ne možeš laktovima da udaraš.
  (Klnop, 7. avgust 2021 22:33)

  # Link komentara

 9. U sportskom karateu, svaki udarac u glavu mora biti kontrolisan. Ne sme biti iz sve snage, pa bilo čime da ga udari. Da ga je isto tako udario u stomak, izbio vazduh i tako nokautirao, dobio bi borbu. Ovako, ilegalanim udarcem je onesposobio protivnika i zasluženo izgubio borbu.
  (Vlada, 7. avgust 2021 20:42)

  Jeste, ali to je samo po sebi paradoks. To je kao da na trci Formule 1 imas ogranicenje brzine. Zamisli da u boksu moras da iskontrolises udarac? Bio bi kao cirkuska predstava.
  (Zoran, 7. avgust 2021 22:23)

  # Link komentara

 10. Meni nije jasno da omalovazavate najstariju I najrasprostranjeniju borilacku vestinu na svetu posle rvanja, ako nesto treba da bude na svakoj olimpijadi onda je to karate...
  (Ccc, 7. avgust 2021 20:37)

  Kakao si lupio, to svet nije video.
  Znači, čovek je prvo naučio da rve, onda je naučio karate, a tri onda da trči, skače, jaše konja, puca, pliva, itd.

  A tvom komentaru o rasprostranjenosti neću ni da govorim.
  (Pekar, 7. avgust 2021 22:17)

  # Link komentara

 11. Da li se iko od ovih pljuvača karatea ikada bavio nekim sportom?
  (Vlada, 7. avgust 2021 22:11)

  # Link komentara

 12. glupavog li sporta...a nazivaju ga borilačkim...
  (dule, 07. avgust 2021 19:20)

  Glupavog li čoveka, a ume da ukuca komentar...
  (Aleksandar, 7. avgust 2021 22:03)

  # Link komentara

 13. @ccc
  Posutjem ja karate, ali je to vestina mladja od televizora.
  (jsx, 7. avgust 2021 21:59)

  # Link komentara

 14. Jedva cekam da vidim na OI disciplinu kosenja livade u 3 kategorije: rucno, elektricna i benzinska kosilica.
  (u sta se to pretvorilo, 7. avgust 2021 21:56)

  # Link komentara

 15. @Ccc
  pa sad da je baš starija od kineskih veština, to nije tačno
  (vlade, 7. avgust 2021 21:24)

  # Link komentara

 16. Gde je nestao sport u skifu na vodama gde smo imali takmičenja u enojcima,dvojcima,četvercima i bio je svima interesantan važno da su ubacili skeyt,kotalkanje,bmx i neki sportovi popularni uglavnom u 2-3 zemlje sveta dok ostale zemlje nemaju ni staza ni uslova za treniranje i to ubacili u olimpiski sport ja sam oduvek znao da je mnogo teže uzeti medalju na svetskom i evropskom prvenstvu nego na olimpijadama gde fali ogroman broj najboljih sportista sveta.Čak su i košarku skratili pa se nepojavljuju najbolji košarkaši da igraju za svoje zemlje ovo je postao biznis i nema veze sa sportovima.Hteli da unište Fudbal koji je glupost na olimpijadama kao što su uradili sa košarkom gde se više nepojavljuju najbolji sportisti zbog para koje plačaju klubovi igračima totalno su obezvredili olimpijade.Ubacili Skejt,kotalkanje,golf,bmx sportove koji se uglavnom dešavaju u Americi.
  (slaviša šmigič, 7. avgust 2021 21:24)

  # Link komentara

 17. Čudo jedno kako Srbi ne mogu da razumeju šta znači NEDOZVOLJENO. Alo ljudi, borilački sport nije tuča. Postoje pravila. Ako se pravila prekrše diskvalifikacija.
  (La la iz Banata, 7. avgust 2021 20:45)
  Nisu Srbi već korisnici Interneta, ali ti je verovatno slađe da rokneš šlajmaricu po svojima.
  (Ponosni Šumadinac, 7. avgust 2021 21:17)

  # Link komentara

 18. Zato je boks zakon za sve borilačke sportove. Nokaut je kraj i pobeda, bez obzira na poene… Pobednik je onaj na nogama…
  (Loznica, Gučevo, Cer…, 07. avgust 2021 15:51)
  Pojma ti nemaš o sportu pa ni o boksu. Kad bi neko nokautirao boksera nedozvoljenim udarcem i taj bi bio diskvalifikovan.
  (Biću Slobodan, 07. avgust 2021 16:30)

  Nokaut je dozvoljen i u tekvandou pod uslovom da je udarac legalan. Tako da opet poeni ne igraju ulogu...
  (ikac klisa, 7. avgust 2021 21:16)

  # Link komentara

 19. Po meni, čoveka su nepotrebno diskvalifikovani. Iranac je više sam natrčao nego što je protivnik imao vremena da iskontroliše udarac. Pogotovo što Iranac kreće prvi levom rukom, a telo protivnika nije mu u dometu. I to govorim iz iskustva od 8 godina treniranja karatea i takmičenja u borbama (kumite). Inače, karate nije postalo do sada olimpijski sport jer do 2016. nije postojala jedinstvena krovna međunarodna federacija na globalnom nivou (kao FIFA ili FIBA), nego dve (jedno vreme čak tri) koje su se međusobno prepucavale. I siguran sam da će se i nakon Pariza ponovo vratiti u Olimpijski program.
  (Pozdrav za sve ljude kojii marljivo treniraju, 7. avgust 2021 21:14)

  # Link komentara

 20. @era, LGBT je na velika vrata usao svuda pa i na OI
  (belzebub, 7. avgust 2021 21:14)

  # Link komentara

 21. Ekipni sportovi,Atletika i borilački sportovi su uvek bili deo olimpiad neki sportovi poput skejtanja i sličnih pa to postoji samo u bogatim zemljama punih betona još malo pa če i penjanje po največim zgradama sveta biti OIimpiski sport.izbacili su neke sjajne i zanimljive sportove a ubacili one koje postoje u Americi i još nekoliko zemalja nekad su čamcima za skif uzimali medalje i bilo je interesantno recimo sport gde se takmičili Čop i Špik i sve države sveta enojci,dvojci,četvorci vidim, da tog sporta nema a ubacili kotalkanje,skejtanje,bmx svašta.
  (slaviša šmigič, 7. avgust 2021 21:06)

  # Link komentara

 22. Koliko neukih ljudi komentarisu da se covek uplasi..karate kao karate je odbrambeni sport, lakse je nekoga udariti nego iskontrolisati udarac, drugo koliko ste neuki da ne znate da je karate posle fudbala najmnogoljudniji sport koji se trenira....
  (Nik, 7. avgust 2021 20:49)

  # Link komentara

 23. Rekao sam da se razumem u borilacke vestine, kao i da mi je poznato da postoji Kjokusin i da je ful kontakt borba. Ovo sto sam video na OI je smesno, ostajem pri tome.
  (OKK, 7. avgust 2021 18:30) 
  Kao i svaki tvrdoglavi magarac cija su sva iskustva sa tv-a i YT.
  (@OKK, 7. avgust 2021 20:47)

  # Link komentara

 24. Čudo jedno kako Srbi ne mogu da razumeju šta znači NEDOZVOLJENO. Alo ljudi, borilački sport nije tuča. Postoje pravila. Ako se pravila prekrše diskvalifikacija.
  (La la iz Banata, 7. avgust 2021 20:45)

  # Link komentara

 25. (majstor, 7. avgust 2021 18:25)
  U sportskom karateu, svaki udarac u glavu mora biti kontrolisan. Ne sme biti iz sve snage, pa bilo čime da ga udari. Da ga je isto tako udario u stomak, izbio vazduh i tako nokautirao, dobio bi borbu. Ovako, ilegalanim udarcem je onesposobio protivnika i zasluženo izgubio borbu.
  (Vlada, 7. avgust 2021 20:42)

  # Link komentara

 26. Diskvalifikovan i dobio srebrnu medalju alo.
  (sve advokati, 7. avgust 2021 20:42)

  # Link komentara

 27. Meni nije jasno da omalovazavate najstariju I najrasprostranjeniju borilacku vestinu na svetu posle rvanja, ako nesto treba da bude na svakoj olimpijadi onda je to karate...
  (Ccc, 7. avgust 2021 20:37)

  # Link komentara

 28. Vidim da mnogi ne znaju i ne razumeju se u pravila karatea. U karateu nije dozvoljeno upotrebiti prekomernu silu kod udarca rukom u glavu (povreda protivnika). Udarac nogom u glavu je dozvoljen pa makar bio i nokaut...
  (Popi88, 07. avgust 2021 16:21)

  Zasto je onda diskvalifikovan? Nogom ga je udario.
  (axl, 7. avgust 2021 20:32)

  # Link komentara

 29. Ako su pravila ovakva, svaki borac u finalu koji primi udarac u glavu može da odglumi nokaut. Samo se izvalis, ne ustajes i zlato oko vrata. Razumem da mora kontrola udarca, da je odbrambena disciplina itd. ali ovde se lako može simulirati nokaut da se izvuče pobeda.
  (veliki strumf, 7. avgust 2021 20:08)

  # Link komentara

 30. @“"На Олимпијским играма 1984. у Лос Анђелесу ……………Јосиповић је у финалу остао без противника пошто је југословенски судија Глигорије Новичић дисквалификовао америчког боксера Евандера Холифилда ……………”
  (Mirko, 07. avgust 2021 19:55)

  Сећам се тога. А том Холифилду је после Мајк Тајсон појео уво.
  (А. Петров, 7. avgust 2021 20:07)

  # Link komentara

 31. Karate je vrhunska borilačke vestina! Kada se posmatra borba između dva takmičara sličnih kvaliteta ne može se videti mnogo toga. U stvarnom životu protiv dobrog karatiste nemate nikakve šanse. Brzina je velika,nemate vremena da reagujete i uopšte neznate kako će vas udariti. Ovo pričam iz ličnog iskustva jer sam nekada često sparingovao sa karatekama. Najgori su oni sto kažu "ja bih njemu onu seljacku".
  (Dejan, 7. avgust 2021 20:07)

  # Link komentara

 32. Karate je nešto najsmješnije što te došlo na OI.
  Niko ozbiljan ne računa medalje koje se tu osvoje.
  (Цијепите sе ljudi, 07. avgust 2021 15:47)

  Cijepi se ti malo u glavu. Najlakse je neciji trud omalovazavati.
  (Bojan, 7. avgust 2021 19:56)

  # Link komentara

 33. Zato je boks zakon za sve borilačke sportove. Nokaut je kraj i pobeda, bez obzira na poene… Pobednik je onaj na nogama…
  (Loznica, Gučevo, Cer…, 07. avgust 2021 15:51)

  "На Олимпијским играма 1984. у Лос Анђелесу постао је први југословенски спортиста који је освојио златну медаљу без борбе. Јосиповић је у финалу остао без противника пошто је југословенски судија Глигорије Новичић дисквалификовао америчког боксера Евандера Холифилда који је у другом полуфиналном мечу ударио и нокаутирао свог противника, Новозеланђанина Кевина Барија, након знака за прекид борбе.

  Будући да је био дисквалификован, Холифилд, каснији двоструки светски првак у тешкој категорији, није имао право да наступи у финалу ОИ. Будући да се и Бари није могао такмичити јер је био нокаутиран, Јосиповић је освојио златно медаљу без борбе. Убрзо након тога окончао је аматерску каријеру."
  (Mirko, 7. avgust 2021 19:55)

  # Link komentara

 34. Gotovo identična situacija se desila i SFRJ je 1984 godine osvojila zlato u boksu na olimpijadi. U polufinalu je veliki Holifild nokautirao protivnika poslije oznake za kraj runde i Holifild je diskvalifikovan a nokautirani protivnik je otišao u finale. Holifild je osvojio bronzu a nokautirani bokser sa Novog Zelanda srebro. Zbog nokauta Novozelanđanin nije mogao boksovati finale. Zlato je otišlo u Banja Luku oko vrata Antona Josipovića.

  Usput Gligorije Novičić je bio sudija koji je diskvalifikovao Holifilda :-)
  (savest, 7. avgust 2021 19:54)

  # Link komentara

 35. za ove koji navijaju da se karate zauvek skine sa OI ... uživajte u brejkdensu 2024 u Parizu ... BREJKDENSU????
  (era, 7. avgust 2021 19:49)

  # Link komentara

 36. @dvobradi

  ja sam skontao da je i glavni sudija dao glas za kineskinju podizanjem ruke gore na njenu stranu pa da je bilo 3:2 za jovanu, jer da samo ova cetvorica glasaju opet bi moglo biti nereseno. Po meni kineskinja zbog pasivnosti ni pola glasa nije zasluzila. Pravila su jasna, bodovanje isto, a nije jedini sport gde subjktivna ocena sudije moze biti presudna. Po toj logici bi i gimnastiku, klizanje, umetnicko plivanje, skokove u vodu i ko zna sta jos trebalo izbaciti.
  (bunny, 7. avgust 2021 19:49)

  # Link komentara

 37. I karate I taekwondo su ozbiljne vestine.Naglasak je na vestine.Ovo prilagodjavanje sportu je s...
  Voleo bi da vidim itf taekwondo vs kjukusinkai karatea.
  (bane, 7. avgust 2021 19:47)

  # Link komentara

 38. Nezasluženo zlato
  (Krajišnik, 7. avgust 2021 19:46)

  # Link komentara

 39. Vidim veliki poznavaoci borilackih sportova ovde za tastaturom, da vas dohvati jedan klasican karatista takmicar u borbama ne bi A stigli da kazete..
  (Sale, 7. avgust 2021 19:43)

  # Link komentara

 40. Svaka čast Prekovićki, upala nam kašika u med zlatnom medaljom i epizodom karatea na olimpijskim igrama ali ovo je preglup sport, 3 minuta ničega.
  (Соко сиви, 7. avgust 2021 16:39)

  Nije to ništa druže, zamisli ceo život ničega.
  (ono kad si se rodio, 7. avgust 2021 19:43)

  # Link komentara

 41. Vidim mnogi se zale sto je karate na OI. Meni ima bar 20 sportova koji su mi daleko gluplji ili dosadniji. Od borilackih, tekvondo je beskrajno glup, a tek dzudo. Nisam mogao jednu borbu da odgledam do kraja. Karate je bar 10 puta dinamicniji od njih. A od ostalih sportova: softbol, BMX, brzinski biciklizam na onoj kruznoj stazi, bicklizam po blatu, a tek cemo da "uzivamo" u brejk densu na OI u Parizu.
  (Vlada, 7. avgust 2021 19:41)

  # Link komentara

 42. Čovek je imao šansu da uđe u istoriju Saudiske Arabije. Mogao je da postane prvi Saudijac za zlatom. Ovo je 4. medalja za Saudisku Arabiju u istoriju. Ovo je drugo srebro (imaju jedno u atletici) i imaju dve bronze (obe u konjičkim sportovima)
  (amater, 07. avgust 2021 17:21)

  "Saudiska" ili "Saudijska"? Ah, ta nepismenost!
  (Nebojša, 7. avgust 2021 19:40)

  # Link komentara

 43. Dobijes batine i proglase te za najboljeg. Glupo je diskalifikovati nekoga samo zato sto je pokazao sta zna.
  (primorska, 07. avgust 2021 15:48)

  Ne kapiraš, on je ovim pokazao kako ne zna jer da zna on bi morao da izvede ovaj udarac kontrolisano ali uz svu snagu i brzinu. To je kao da svom snagom i najvećom brzinom kreneš da udariš u zid i onda ze zaustaviš tik do cilja, to je kontrola i karate, a ovaj bi razvalio u zid i to je udarac bez kontrole.
  (Džoni, 7. avgust 2021 19:28)

  # Link komentara

 44. Čim je on izveo udarac tako da nokautira protivnika to onda nije karate. Karate je kontrolisan udarac, tj veština udarca i kontrole istog (zato se i boduje samo ako je pravilno udsrac izveden, to nije tuča, pa ko koga kako zahvati). Ako već hoćeš ful kontakt onda se sa karatea prebaciš na kik boks i ful kontakt što mnogi karatisti u nekom momentu i urade. Naši najveći kik bokseri su pre svega izvorni karatisti. Veliki broj dece trenira karate i logično je da su pravila ovakva, pa ko bi poslao dete od 6, 7 godina na trening pa da mu se vraća kući svaki dan sa polomljenim nosem ili vilicom?
  (Džoni, 7. avgust 2021 19:22)

  # Link komentara

 45. glupavog li sporta...a nazivaju ga borilačkim...
  (dule, 7. avgust 2021 19:20)

  # Link komentara

 46. sjajan udarac :d
  (belgrado, 7. avgust 2021 19:16)

  # Link komentara

 47. Ovde nije bilo samokontrole i discipline udarca zato je ovaj Saudijac zasluženo izgubio borbu.
  Karate je pre svega odbrnbmena tehnika.
  (Hrast, 7. avgust 2021 19:09)

  # Link komentara

 48. Borbe na takmičenjima su laicima uvek izgledale "smešne"...šta vi tu skakućete i mašete rukama i nogama...na nekoj žurki su drugara iz karate kluba napala trojica "jakih" gradskih momaka - razbacao ih je kao kegle, svu trojicu za 5 sekundi, malo je falilo da im vilice otkine...
  (Vukašin, 7. avgust 2021 19:03)

  # Link komentara

 49. Taj karate sport za manekene.
  (NisamMilicajac, 7. avgust 2021 19:03)

  # Link komentara

 50. Iranac je sam naleteo, Saudijac je samo podigao nogu, i nije sigurno imao nameru da ga nokautira. Ali tako se desilo, mislim da je kazna prestroga, pre svega zato sto je vodio 4-1 u tom trenutku.
  Srecom pa ovaj sport nikad vise ne moramo da gledamo na Olimpijadi...
  (Bokster, 7. avgust 2021 18:59)

  # Link komentara

 51. Ima li glupljeg sporta?
  (TP-1, 7. avgust 2021 18:54)

  # Link komentara

 52. e ako je ovo borilacki sport onda sam ja Nikola Tesla..i ako je ovo olimpijski sport onda gasi svijetlo, spustaj zavijesu..
  (izgubljen u prevodu, 7. avgust 2021 18:52)

  # Link komentara

 53. Zato je boks zakon za sve borilačke sportove. Nokaut je kraj i pobeda, bez obzira na poene… Pobednik je onaj na nogama…
  (Loznica, Gučevo, Cer…, 07. avgust 2021 15:51)
  Pojma ti nemaš o sportu pa ni o boksu. Kad bi neko nokautirao boksera nedozvoljenim udarcem i taj bi bio diskvalifikovan.
  (Biću Slobodan, 07. avgust 2021 16:30)
  Pa to se bas i deslilo neki dan,bokser je zadao nedozvoljen udarac diskvalifikovan je ali nije dugo hteo da napusti ring.
  (maki, 7. avgust 2021 18:41)

  # Link komentara

 54. Tata, mogu li da vidim snimak borbe kad si osvojio zlato na olimpijadi?
  (Narkoleptik, 7. avgust 2021 18:40)

  # Link komentara

 55. Ma smejurija od sporta. Nasa borkinja ocigledno da ima sampionski karakter, vidi joj se u ocima, ali treba biti realan.
  Poznate su mi borilacke vestine i poznato mi je da postoje 2 ili 3 stila karatea koja su izuzetna, kao Kjokusin, i zato me cudi sto je ovo smece od stila na OI.

  Neko pomenu da su hteli da izbace rvanje onomad, zaista bi bilo sramota da najstariji sport koji je istovremeno "full kontakt",a i danas je medju najzahtevnijim, bude zamenjen sa ovim...
  (Olimpijski Komitet Kominterne, 7. avgust 2021 16:10)

  Vidim koliko se razumeš u stilove, po ovakvom komentaru. Da si rekao da je wkf smeće razumeo bih. Tako da ti objasnim, u WKF su svi stilovi zastupljeni to se ne vidi u borbama koliko u izvođenju kata. A da li ima kontakta ima i za sve neuke uvek kažem odgledaj na YouTube "wkf nokauti" i shvatićeš zašto imamo takva pravila
  (Kris, 7. avgust 2021 17:44)

  Rekao sam da se razumem u borilacke vestine, kao i da mi je poznato da postoji Kjokusin i da je ful kontakt borba. Ovo sto sam video na OI je smesno, ostajem pri tome.
  (OKK, 7. avgust 2021 18:30)

  # Link komentara

 56. Bez pametovanja...nek neko objasni zasto je ovo ilegalan udarac ?
  (majstor, 7. avgust 2021 18:25)

  # Link komentara

 57. ovo i tekvondo pata karte koji je sport gluplji….
  (plazoje, 7. avgust 2021 18:09)

  # Link komentara

 58. Eh da sam samo znao za ovo pravilo, sad bih vec imao nekoliko zlata. Samo bih padao u nesvest.
  (pedja, 7. avgust 2021 18:04)

  # Link komentara

 59. Svaka čast Prekovićki, upala nam kašika u med zlatnom medaljom i epizodom karatea na olimpijskim igrama ali ovo je preglup sport, 3 minuta ničega.
  (Соко сиви, 07. avgust 2021 16:39)

  A meni je vidis, karate u odnosu na tekvodno vrlo atraktivan sport na primer.
  (aaa, 7. avgust 2021 18:03)

  # Link komentara

 60. @amater, država se zove Saudijska Arabija, a ne "saudiska".
  (rebro, 7. avgust 2021 18:02)

  # Link komentara

 61. Karate je ful kontakt.Nema jakih udaraca u glavu samo dodir i to je sposobnost kontrole,a ne kao sivonja da nekontrolisano udaraš.Preciznost udarca,i svodi se na minimum dubokog udarca.A u tuči je već bez kontrole.I naravno Saudinac diskvalifikovan.Nekontrolisan udarac pogotovo u glavu,i gotovo..
  (boske, 7. avgust 2021 17:50)

  # Link komentara

 62. U karateu su intenziteti udaraca strogo ograničeni.Jer je cilj ovog sporta da se pokaže veština a ne da neko pogine Kada jačina udaraca ne bi bila ograničena, u svakoj drugoj borbi bi nekog iznosili na nosilima.
  (Kuki, 7. avgust 2021 17:45)

  # Link komentara

 63. Dobijes batine i proglase te za najboljeg. Glupo je diskalifikovati nekoga samo zato sto je pokazao sta zna.
  (primorska, 07. avgust 2021 15:48)

  Po tebi bi i bokser nogom u glavu bilo okej? Pokazao covek sta zna.
  (mihajlo, 7. avgust 2021 17:44)

  # Link komentara

 64. Ma smejurija od sporta. Nasa borkinja ocigledno da ima sampionski karakter, vidi joj se u ocima, ali treba biti realan.
  Poznate su mi borilacke vestine i poznato mi je da postoje 2 ili 3 stila karatea koja su izuzetna, kao Kjokusin, i zato me cudi sto je ovo smece od stila na OI.

  Neko pomenu da su hteli da izbace rvanje onomad, zaista bi bilo sramota da najstariji sport koji je istovremeno "full kontakt",a i danas je medju najzahtevnijim, bude zamenjen sa ovim...
  (Olimpijski Komitet Kominterne, 7. avgust 2021 16:10)
  Vidim koliko se razumeš u stilove, po ovakvom komentaru. Da si rekao da je wkf smeće razumeo bih. Tako da ti objasnim, u WKF su svi stilovi zastupljeni to se ne vidi u borbama koliko u izvođenju kata. A da li ima kontakta ima i za sve neuke uvek kažem odgledaj na YouTube "wkf nokauti" i shvatićeš zašto imamo takva pravila
  (Kris, 7. avgust 2021 17:44)

  # Link komentara

 65. Vidim dosta neukih komentara,od kojih verovatno velika većina nije smela da uđe u bilo koju salu da probaju bilo koju veštinu. Karate baš zbog svog načina treniranja ima zabranjen kontakt u glavu (čak i kjokokošin 🥋) da ne bi dolazilo do ovakvih scena. Velika je umetnost zaustaviti udarac u glavu koji ide punom snagom, to traži kontrolu nad umom u telom. Pun kontakt je dozvoljen u telo i to niko ne brani. Zato molim sve ovi kvazi stručnjake nek uđu u salu i nek probaju.poštujem svaku veštinu i svaka ima svoje osobenosti. A da ne ulazim u dalju raspravu i da citiram velikog majstora Bruce Lee.. Koji je postavio osnovu mma.. Najbolja tehnika je ona koja je u datom trenutku primenjiva
  (Kris, 7. avgust 2021 17:35)

  # Link komentara

 66. Suniti VS Šiiti

  Islamska papazjanija, zaista.

  Gde god se pojave naprave cirkus. Nikad ljudi od njih.
  (kvasac, 07. avgust 2021 17:07)

  A ti si neki skandinavac, svajcarac… ??? Gde ces veceg cirkusa od balkana…
  (srb vs hrv, 7. avgust 2021 17:32)

  # Link komentara

 67. Ovo nije tolika retkost u karateu, nekoliko puta same video ovako "gubljenje" meča. Karate nije mma pa da onaj koji je patosiran izgubi.
  (Ansver, 7. avgust 2021 17:32)

  # Link komentara

 68. Ovo je bio mavašigeri, ne toliko tehnički savršen, a plavi se dodatno nabio na tu nogu zbog nekog svog vrlo besmislenog manevra. Crveni je diskvalifikovan zbog prejakog udarca, to je u karateu zabranjeno. Karate kao sport ima problem u odnosu između humanosti i realnosti. Ako ga praktikuješ kao vještinu u sportske svrhe sa kontrolom jačine udarca, previše dobijaš na humanosti, i previše gubiš na realnosti. A ako ga praktikuješ kao sport bez kontrole jačine udaraca tj. na dozvoljen nokaut, tada si dobio sve na realnosti, i izgubio sve na humanosti. Jer bi bez kontrole jačine udarca karate postao brutalna makljaža, puna krvi, razbijenih vilica, i padanja u nesvijest.
  (Čika Mirko, 7. avgust 2021 17:31)

  # Link komentara

 69. Dobijes batine i proglase te za najboljeg. Glupo je diskalifikovati nekoga samo zato sto je pokazao sta zna.
  (primorska,

  I to sto kazes mogao je da ponese i neku štanglu da ga omlati i uzme medalju jel je pokazao sta zna.
  (Ja, 7. avgust 2021 17:29)

  # Link komentara

 70. Suniti VS Šiiti

  Islamska papazjanija, zaista.

  Gde god se pojave naprave cirkus. Nikad ljudi od njih.
  (kvasac, 07. avgust 2021 17:07)

  sve je bolje od naci cionista ali drugo najgore zlo po redu svakako
  (dogodine do Prizrena dogodine do Knina, 7. avgust 2021 17:27)

  # Link komentara

 71. Karatista sam i tvrdim da ni jedna borilacka vestina ne treba bude sport, tj. ne treba i ne sme da postoji takmicenje.
  (CZBG, 07. avgust 2021 16:36)

  Sto brate, onda ne bi postajao Baki Hanma, sta bih onda gledao?
  (El Doctore, 07. avgust 2021 17:18)

  slabi su karatisti.bar ovaj tradicionalni karate.kjokusinkai je druga stvar ali sve u svemu slabi su. .rvanje bjj i kik boks zna se sta je bajo koj mma. .znao je brus li sta je baJo moj. .jos ste vi zeleni
  (dogodine do Prizrena dogodine do Knina, 7. avgust 2021 17:26)

  # Link komentara

 72. Čovek je imao šansu da uđe u istoriju Saudiske Arabije. Mogao je da postane prvi Saudijac za zlatom. Ovo je 4. medalja za Saudisku Arabiju u istoriju. Ovo je drugo srebro (imaju jedno u atletici) i imaju dve bronze (obe u konjičkim sportovima)
  (amater, 7. avgust 2021 17:21)

  # Link komentara

 73. @Karatista sam i tvrdim da ni jedna borilacka vestina ne treba bude sport, tj. ne treba i ne sme da postoji takmicenje.
  (CZBG, 07. avgust 2021 16:36)

  Sto brate, onda ne bi postajao Baki Hanma, sta bih onda gledao?
  (El Doctore, 7. avgust 2021 17:18)

  # Link komentara

 74. Ovako sam ja bio u nesvijesti kad su španjolski nogometaši zabili po peti put i isprašili nas petardom.
  (:D, gedžo,,,07. avgust 2021 16:15)

  U najboljoj utakmici na prvenstvu izgubiti 5:3 nije sramota, ali biti velesila u bilo kojem sportu, a ne plasirati se protiv C ekipe npr. Talijana nije lako izdržati. Mamma mia: adio Tokio.
  (:D, 7. avgust 2021 17:15)

  # Link komentara

 75. Po meni slabo sudjenje...
  Prvi ipon tj Ura mavashi geri je bio promasaj.
  Udarac za koji je bio diskvalifikovan (ashi mavashi geri) je bio odlican. Ako se uzme u obzir da imaju zastite na nogama, trebalo je da dobije eventualno kaznu za "prejak" udarac, ali da pobedi mec. Cini se da je crnac vrlo dobar borac, mada ni Iranac nije izgledao lose.
  (Bivsi katateka :), 7. avgust 2021 17:11)

  # Link komentara

 76. Suniti VS Šiiti

  Islamska papazjanija, zaista.

  Gde god se pojave naprave cirkus. Nikad ljudi od njih.
  (kvasac, 7. avgust 2021 17:07)

  # Link komentara

 77. Plemenit sport XD

  Ps. S obzirom kako se mirišu saudijci i iranci ovaj saudijac će biti glavna faca kad se vrne kući.
  (Nogom u glavu, 7. avgust 2021 17:05)

  # Link komentara

 78. Problem sa karateom na OI je isti oduvek. Sistem bodovanja je nejasan, zato i nije ranije ulazio. Tekvondo je to resio sa onim bodovnim sistemom, nekim senzorima, oklopima. To je uticalo da tekvondo od borilacke vestine postane macevanje nogama, ali barem su pravila i bodovi jasni.
  Npr naša karatistkinja pobedi odlukom sudija, prebila Kineskinju, a sudije odlučile 3:1. Kako je onaj dao prednost Kineskinji nemam pojma.
  (drvobradi, 7. avgust 2021 17:04)

  # Link komentara

 79. Izraz - Borilacki sport je jasno definisan - Boris se - Borba - Kao mladic sam bio vrbovan za karate ( Vador yu ) nisam se nesto zanimao ali mi je trener iz kluba Soto kan stila objasnjavao kako treba da predjem kod njih jer imaju,,Lepse pokrete,, ! Kyokusinkai karate je Pravi, borilacki kao tajlandski boks i Dziu dzicu - ovaj olimpijski karate je ful promasaj - zesce se bore devojke u odbojci na pesku a zesce je i za gledanje !
  (Matori Kesa, 7. avgust 2021 17:02)

  # Link komentara

 80. Gde se može videti išta od ovoga verovatno nigde zlato koje nema video priloga sramota.
  (slaviša šmigič, 7. avgust 2021 16:59)

  # Link komentara

 81. cudo saudijac nokautirao iranca, i sad svi kao zapad mrzite iran, opet politika ke u pitanju...jednostavno arabija drzi amere u saci i komanduje im, da nije arabije ne bi bilo ni ratova na bliskom istoku...
  (seljak i sumadije, 7. avgust 2021 16:52)

  # Link komentara

 82. Ala ga crnac zavali nogom u glavu! Sto Ckalja rece: cuti, sreca da je u glavu.
  (Zimi, 7. avgust 2021 16:49)

  # Link komentara

 83. Zato je boks zakon za sve borilačke sportove. Nokaut je kraj i pobeda, bez obzira na poene… Pobednik je onaj na nogama…
  (Loznica, Gučevo, Cer…, 07. avgust 2021 15:51)
  oi 1984 Evander Holifild diskfalifikovan iako je nokautirao protivnika. Anton Josipović dobio zlato bez borbe, zato što se protivnik nije oporavio do finala. A Evander Holifild dobio bronzu.
  (amater, 7. avgust 2021 16:47)

  # Link komentara

 84. Dobijes batine i proglase te za najboljeg. Glupo je diskalifikovati nekoga samo zato sto je pokazao sta zna.
  (primorska, 7. avgust 2021 15:48)

  Vidi ovako: postoje pravila u svakom sportu, sta smes a sta ne smes. Ako se kaze a ne smes laktom, ne smes i tacka, udarac laktom ne znaci da umes bolje, ako u boksu razvalis nekoga nogom u glavu, nisi pokazao sta umes nego si pokazao da ne postujes pravila jer koristis nedozvoljene udarce, tako i ovde u karateu, pravila su pravila, postujes ili ides iz ringa.
  (Batistuta, 7. avgust 2021 16:43)

  # Link komentara

 85. Svaka čast Prekovićki, upala nam kašika u med zlatnom medaljom i epizodom karatea na olimpijskim igrama ali ovo je preglup sport, 3 minuta ničega.
  (Соко сиви, 7. avgust 2021 16:39)

  # Link komentara

 86. Pa... Ne razumem se u te stvari ali bih rekao da je MMA ono što je najbliže stvarnosti i da to odnosno veštine koje se tu primenjuju treba vežbati.
  (Jr, 7. avgust 2021 16:39)

  # Link komentara

 87. Karatista sam i tvrdim da ni jedna borilacka vestina ne treba bude sport, tj. ne treba i ne sme da postoji takmicenje.
  (CZBG, 7. avgust 2021 16:36)

  # Link komentara

 88. Saudijac je ocigledno otkrio svoje tajno oruzje.
  (wtf, 7. avgust 2021 16:36)

  # Link komentara

 89. Zato je boks zakon za sve borilačke sportove. Nokaut je kraj i pobeda, bez obzira na poene… Pobednik je onaj na nogama…
  (Loznica, Gučevo, Cer…, 07. avgust 2021 15:51)
  Pojma ti nemaš o sportu pa ni o boksu. Kad bi neko nokautirao boksera nedozvoljenim udarcem i taj bi bio diskvalifikovan.
  (Biću Slobodan, 7. avgust 2021 16:30)

  # Link komentara

 90. Loznica, Gucevo...imaš skejtbord, jahanje na talasima i sl. na olimpijadi, pa gledaj.
  (Aleksa78, 7. avgust 2021 16:26)

  # Link komentara

 91. Loznica, Gucevo...trebalo bi ukinuti tvoje komentare. Karate je lep sport. Plemenita veština, u pravom smislu te reči.
  (Aleksa78, 7. avgust 2021 16:25)

  # Link komentara

 92. Velika je mržnja između iranaca i saudijaca, tako da ovo ne čudi uopšte
  (jop, 7. avgust 2021 15:43)
  A ova dvojica se toliko mrze, da su u grupi odigrali 0:0 i to bez ikakve zelje da neko osvoji pojen. i tim nerešenim ispao Hrvat. Ovo je sve žar borbe, i velik želja za pobedom.
  (amater, 7. avgust 2021 16:25)

  # Link komentara

 93. Vidim da mnogi ne znaju i ne razumeju se u pravila karatea. U karateu nije dozvoljeno upotrebiti prekomernu silu kod udarca rukom u glavu (povreda protivnika). Udarac nogom u glavu je dozvoljen pa makar bio i nokaut. Druga stvar... Karate je veoma popularan sport u Srbiji. Još dok sam trenirao na stotine sportista je dolazilo na lokalna takmičenja, a da ne spominjem neko malo veće takmičenje. Karate je jako zahtevan i iscrpljujuć sport. Kada se samo setim priprema i šta smo bili sve u stanju, sada sa 32 godine ne bih mogao 1% toga da uradim.
  (Popi88, 7. avgust 2021 16:21)

  # Link komentara

 94. Dobijes batine i proglase te za najboljeg. Glupo je diskalifikovati nekoga samo zato sto je pokazao sta zna.
  (primorska, 07. avgust 2021 15:48)

  Sta? Dosao si da se boris po pravilima. Znaci li to da treba karatisti da dovedu ufc borca ili k1 borca? Po tvojoj logici da.
  (kaokakao, 7. avgust 2021 16:19)

  # Link komentara

 95. Zato je boks zakon za sve borilačke sportove. Nokaut je kraj i pobeda, bez obzira na poene… Pobednik je onaj na nogama…
  (Loznica, Gučevo, Cer…, 07. avgust 2021 15:51)
  Баш тако, одгризеш уво човеку и неко треба да те дусквалификује. Свашта. То чак ни на Гучеву нема.
  (Гиле, 7. avgust 2021 16:19)

  # Link komentara

 96. Ovako sam ja bio u nesvijesti kad su španjolski nogometaši zabili po peti put i isprašili nas petardom.
  (:D, 7. avgust 2021 16:15)

  # Link komentara

 97. @Loznica,Gučevo и још нешто,не могу да се сетим
  Ма свака ти је на месту! Додао бих да би требало забранити и скокове у воду.Замисли, неко скаче на главу са десет метара висине а неко заборавио да напуни базен.
  (Рајко, 7. avgust 2021 16:14)

  # Link komentara

 98. Da li neko ko se malo bolje razume u karate moze da objasni nama laicima zasto je ovo nedozvoljen udarac? Zbog cega diskvalifikacija?
  (Djole, 7. avgust 2021 16:14)

  # Link komentara

 99. (Loznica, Gučevo, Cer..., 7. avgust 2021 15:37)

  Karate ni nije olimpijski sport. Država koja je domaćin može na Olimpijadu ubaciti čini mi se 3 neolimpijska sporta po svom izboru, samo za tu Olimpijadu. Karatea nije bilo do ove Olimpijade, nit će ga biti u Parizu.
  (Jovo, 7. avgust 2021 16:12)

  # Link komentara

 100. Karate na OI-prvi i poslednji put
  (lupus in fabula, 7. avgust 2021 16:12)

  # Link komentara

 101. Ma smejurija od sporta. Nasa borkinja ocigledno da ima sampionski karakter, vidi joj se u ocima, ali treba biti realan.
  Poznate su mi borilacke vestine i poznato mi je da postoje 2 ili 3 stila karatea koja su izuzetna, kao Kjokusin, i zato me cudi sto je ovo smece od stila na OI.

  Neko pomenu da su hteli da izbace rvanje onomad, zaista bi bilo sramota da najstariji sport koji je istovremeno "full kontakt",a i danas je medju najzahtevnijim, bude zamenjen sa ovim...
  (Olimpijski Komitet Kominterne, 7. avgust 2021 16:10)

  # Link komentara

 102. neverovatna količina glupih komentara.mi smo bre carevi...
  (Vaske, 7. avgust 2021 16:09)

  # Link komentara

 103. Dobijes batine i proglase te za najboljeg. Glupo je diskalifikovati nekoga samo zato sto je pokazao sta zna.
  (primorska, 7. avgust 2021 15:48)

  Udarac nije dozvoljen pravilima, pa se takmičari i ne pripremaju za odbranu od takvog udarca.
  Realne borbe tipa MMA ili na ulici ako te neko napadne su sasvim druga priča, ali tu postoje čak i smrtonosni udarci koje uče samo oni najposvećeniji (tipa 8. dan pa naviše), ako uopšte i postoje u određenoj borilačkoj veštini.

  Ovo što gledamo na turnirima je degradirana borilačka veština, one izvorne imaju tehnike kojima se lome ruke, vrat, nanose povrede očima, vratu, preponama, itd. To su tehnike zahvaljujući kojima preživljavate u borbi na život i smrt, a ne koreografija na podijumu kao što je kineski vu-šu (varijanta kunfua napravljena u komunističkoj Kini upravo da lepo izgleda koreografski, a praktična upotrebljivost nula).

  Zato su rvanje i džudo koliko-toliko realni sportovi, kao i boks, tekvondo, ful-kontakt i tajlandski boks.
  (Veliki brat, 7. avgust 2021 16:08)

  # Link komentara

 104. Sta fali karateu?
  dobar sport

  Za razliku od onog baleta zvanog
  taekvondo
  (Vladan, 7. avgust 2021 16:07)

  # Link komentara

 105. Karate je ozbiljno šibanje, nije uopste zezancija. Jednostavno su takva pravila, da nije uvek pobednik onaj sto ostaje na nogama.
  (Ivan, 7. avgust 2021 16:06)

  # Link komentara

 106. Hamdi Dana White here. How would you like..?
  (KD, 7. avgust 2021 16:04)

  # Link komentara

 107. Kakva glupost, naletio je covjeku na nogu i to dizenu na nivo struka. Uopste nije bilo namjere da se povrijedi niti prevelike jacine u udarcu, da ne pricamo da je u pitanju borilacki sport. Inace jw Saudijac bio dominantan do tada. U tekvondou skakucu sa onom opremom ko kokoske i kao nesto broje ko je koga dohvatio do glave itd.
  (Sash, 7. avgust 2021 16:01)

  # Link komentara

 108. MOK je 2013 umalo izbacio rvanje sa OI, odluka se trebala primjeniti od ovih OI. Sport koji postoji od kako je svijeta i vijeka trebao je biti izbacen a ova nakaza od sporta bi ostala. Steta sto nije okacen snimak jer je nokaut skolski zaista. Apsolutno mi nije jasno ko moze da osmisli borilacki sport u kom jedan ovako cist udarac nije dozvoljen.
  (Bones, 7. avgust 2021 15:54)

  # Link komentara

 109. Još jedan razlog zbog kog bi trebao karate da se ukine sa olimpijskih igra.. Ako ovako nastave neko će poginuti pu pu pu daleko bilo.
  (Loznica, Gučevo, Cer..., 07. avgust 2021 15:37)vice pu pu pu. Ne znamo sta joj to znaci?
  (dokjekara osoba pod tim nikom tako i tvoja sestra, 7. avgust 2021 15:52)

  # Link komentara

 110. Gde je snimak borbe, kakve su ovo vesti, sta nama prepricavate ?
  (:osnovnu skolu ima: :iste 1000eu platu:, 7. avgust 2021 15:52)

  # Link komentara

 111. Nista neobicno u borilackim vestinama. Setimo se jedinog poraza JBJ i ilegainog lakta pod 90 stepeni (12 o'clock elbow) ili udaraca kolenom u glavu prizemjenog protivnika. Primera bezbroj...
  (Ufc, 07. avgust 2021 15:44)  Zato je boks zakon za sve borilačke sportove. Nokaut je kraj i pobeda, bez obzira na poene… Pobednik je onaj na nogama…
  (Loznica, Gučevo, Cer…, 7. avgust 2021 15:51)

  # Link komentara

 112. Dobijes batine i proglase te za najboljeg. Glupo je diskalifikovati nekoga samo zato sto je pokazao sta zna.
  (primorska, 7. avgust 2021 15:48)

  # Link komentara

 113. Još jedan razlog zbog kog bi trebao karate da se ukine sa olimpijskih igra.. Ako ovako nastave neko će poginuti pu pu pu daleko bilo.
  (Loznica, Gučevo, Cer..., 07. avgust 2021 15:37)Karate je lep sport. Na OI vredi isto kao i fudbal.
  (oprcatisestru osoba pod tim nikom, 7. avgust 2021 15:48)

  # Link komentara

 114. Karate je nešto najsmješnije što te došlo na OI.
  Niko ozbiljan ne računa medalje koje se tu osvoje.
  (Цијепите sе ljudi, 7. avgust 2021 15:47)

  # Link komentara

 115. Nista neobicno u borilackim vestinama. Setimo se jedinog poraza JBJ i ilegainog lakta pod 90 stepeni (12 o'clock elbow) ili udaraca kolenom u glavu prizemjenog protivnika. Primera bezbroj...
  (Ufc, 7. avgust 2021 15:44)

  # Link komentara

 116. Velika je mržnja između iranaca i saudijaca, tako da ovo ne čudi uopšte
  (jop, 7. avgust 2021 15:43)

  # Link komentara

 117. A kad se probudi sa zlatnom medaljom oko vrata, kaže: Ja sam karatista? "Ja sam pobedio na olimpijadi 2020? U 2021 godini?
  Pa to je fenomenalno"!
  (Moje mišljenje ne smrdi samo meni, 7. avgust 2021 15:42)

  # Link komentara

 118. Još jedan razlog zbog kog bi trebao karate da se ukine sa olimpijskih igra.. Ako ovako nastave neko će poginuti pu pu pu daleko bilo.
  (Loznica, Gučevo, Cer..., 7. avgust 2021 15:37)

  # Link komentara