Karabatić: Teško mi je i da shvatim šta smo uradili

Rukometaši Francuske pobednici su olimpijskog turnira po treći put, a Nikola Karabatić je pokazao da je sjajan i u četvrtoj deceniji života.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia/Jean-Baptiste Autissier/Panoramic/Bestimage
Foto: Profimedia/Jean-Baptiste Autissier/Panoramic/Bestimage

Francuzi su u finalu pobedili Dansku 25:23 i time im se revanširali za poraz pre pet godina u finalu Igara u Riju.

Karabatiću je ovo četvrta olimpijska medalja, treća zlatna.

Najbolji je sa Francuzima bio 2008. u Pekingu i četiri godine kasnije u Londonu, evo sada i u Tokiju.

"Tri puta olimpijski šampion, četiri mdealje, ovo je ludo, kao sam sam plivački rekorder! Teško mi je i da shvatim šta smo uradili, da smo olimpijski šampioni, neverovatno je. Nikad se ne možete navići da pobeđujete, inače ne bismo ni stigli do ovogh zlata. Ponosan sam zbog ovog tima jer je u njemu mnogo igrača koji nikad nisu bili olimpijski šampioni. Mi koji smo igrali u Riju smo na poslednjem stepeniku. Zaslužili smo zlato, radili smo naporno i ponosan sam i na sebe, svoju karijeru, imao sam povredu, vratio se. Sjajno je što sam bio ovde sa timom, nemam reči da to opišem", rekao je Nikola za "Ekip".

On kaže da je ovaj trijumf nešto posebno.

"Put je bio dug, kvalifikacije, pripreme u kovid situaciji, mehuri. Na olimpijskom turniru igrate meč svakog dana, počinjete apsolutno od nule u jako teškoj grupi. I dođete do kraja, igrate sa favoritom Danskom i kažete sebi, 'ne smemo opet da ne uspemo!' Posle tog srebra u Riju, iako bi mnogi sanjali da budu na našem mestu, nismo mogli da stanemo. Takmičite se i ne smete se zadovoljiti time", zaključio je Karabatić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.