"Svi vaterpolisti zaslužuju spomenik u Srbiji"

Proslavljeni srpski vaterpolista Živko Gocić nije skrivao oduševljenje osvojenim zlatom vaterpolo reprezentacije Srbije na Olimpijskim igrama u Tokiju.

SSIzvor: B92
Podeli
Foto: Starsport
Foto: Starsport

Gostujući u jutarnjem programu TV Prva, Gocić je pohvalio bivše saigrače za karakter koji su pokazali tokom celog turnira.

"Ogroman uspeh. Ne mogu da vam opišem koliko sam srećan što imamo ovakve igrače i ovakav sport", izjavio je Gocić.

Gocić se oprostio od nacionalnog tima pre pet godina zlatom u Rio de Žaneiru, a sada je to isto učinilo još sedmorica srpskih igrača.

"Moram da kažem... To što su oni uspeli da odbrane zlato iz Rija, verovatno je kog njih izazvalo još eksplozivniji osećaj. Sećam se najviše mojih suza na pobedničkom postolju u Riju, jednostavno su krenule iz mene na jedan način na koji nisam očekivao. Mislio sam da se to nikada neće desiti, ali jeste. Sve ono što si radio i o čemu si sanjao, kada se isplati, shvatiš da je imalo smisla. Mogu samo da zamislim koliko su momci srećni. Juče sam pričao sa njima. Neviđen je rezultat. Svi zaslužuju spomenik u našoj zemlji",
poručio je Gocić.

Kada su vaterpolisti raširili zastavu Srbije na golu, kapiten Filip Filipović im se obratio:

"Ne znam šta im je rekao, ali mogu da pretpostavim. Čestitao im je i podelio je sa njima one najdublje emocjie koje im do tada nije govorio. Video sam i po Fićinom licu da je bio jako ozbiljan. To je izazvalo neverovatan naboj čak i kod mene kada sam video tu sliku".

Foto: Starsport
Foto: Starsport

Dejan Savić je još jednom izvukao najbolje iz svojih izabranika i zaokružio zlatom još jedan olimpijski ciklus.

"On je tvorac svih tih uspeha i najveći krivac što se sve ovo dešava. Neverovatan uspeh i potvrda njegovog rada, i da je možda najbolji trener u vaterpolu svih vremena. Ovo je i pečat i potvrda svega toga, ali i da nije bilo tako, ne bih promenio mišljenje".

Sledi podmlađivanje tima, a Gocić smatra da je moguće stvoriti novu šampionsku generaciju.

"Moguće je. Divan kraj jedne generacije, najuspešnije kod nas. Svakako će biti teško napraviti novu i ponoviti ove uspehe. Ali kod nas u Savezu svi treneri se trude da obezbede dobar rad iz kog bismo došli do nekih novih Filipovića i Prlainovića. Igrači koji ostaju da nastupaju u nacionalnoj selekciji, to su igrači koji su dokazali da su sopremni za najveće izazove. Ima još igrača koji su možda mogli i na ovim Igrama da nastupaju, nisu se izborili za 12 igrača, ali imamo potencijal da nastavimo sa uspesima", rekao je Gocić i na kraju čestitao svim srpskim osvajačima medalja u Tokiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.