Soro o 32:1: Doktrina srpskog vaterpola

Sportski direktor Novog Beograda Slobodan Soro nije zaprepašćen pobedom 32:1 nad Naisom, na premijeri sezone u Superligi Srbije.

Izvor: B92, zvanični sajt
Podeli

* Novi Beograd dao 32 gola, pobedila i Zvezda

"Ovo što se desilo je doktrina srpskog vaterpola i meni je drago da je naša ekipa ovako sastavljena pravi predstavnik srpskog vaterpola. Nije to pitanje motivacije, nije potrebno da se momci dodatno motivišu", izjavio je nekadašnji golman Srbije.

Oni treba da znaju šta rade u svakom momentu, u svakom napadu, da tačno rade ono za šta su učeni i trenirani, dodao je Soro.

"Ono što sam uvek govorio jeste da neki naš minimum mora da bude dovoljan za laku pobedu. U mojoj reprezentativnoj i klupskoj karijeri ne znam da li sam gubio više od dva ili tri gola razlike, jako retko. A pobeđivao sam i sa 15 razlike ekipe koje su po kvalitetu bile blizu mojoj".

Soro je istakao da ovako ubedljive pobede dešavaju s vremena na vreme, pogotovo kada se igra za reprezentaciju, gde postoji velika razlike u kvalitetu.

"Podsetio bih na jedan interesantna podatak. Tamo negde 1995. ili 1996. godine Partizan je pobedio Proleter sa 54:1. Današnji selektor Dejan Savić dao je 26 ili 27 golova, ne znam tačan broj, ali suština je u odnosu prema treningu, a kasnije prema utakmici. I onda kada se desi jedno polufinale Olimpijskih igara recimo i kada se gubi dva ili tri gola razlike na nekoliko minuta do kraja, onda kada se vratimo, ljudima ne bude ništa jasno", zaključio je Soro.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.