Gocić i Nikić o večeri "Šestorica veličanstvenih"

Živko Gocić i Slobodan Nikić imali su zadovoljstvo da pre nepunih šest godina budu glavni akteri utakmice Srbija – Svet.

SSIzvor: B92, zvanični sajt
Podeli
Foto: VSS
Foto: VSS

Upriličena je u njihovu čast, povodom oproštaja od reprezentacije. Naredne subote će sa tribina pozdraviti Filipovića, Prlainovića, braću Pijetlović, Aleksića i Mitrovića, momke sa kojima su u periodu 2008 – 2016 osvojili sijaset medalja.

Odaće im priznanje na utakmici Srbija – Italija 20. avgusta u 21 čas koja će imati simboličan naslov „Šestorica veličanstvenih“.

Pomenuti igrači će se tom prilikom oprostiti i zvanično od nacionalnog tima.

"Ne sumnjam da će to biti spektakularan događaj, da će ambijent i sama da tako kažem proslava biti onakva kakvu su zaslužili. Postigli si uzvanredne rezultate tokom karijere, od početka do kraja su bili u vrhu i oprostili su se na olimpijskom vrhu. Bio sam im nekoliko godina kapiten i ponosan sam zbog toga. Sjajni igrači, vrhunski ljudi i sportisti".

"Privilegija je bila igati sa njima i samo mogu da ponovim da su zaslužili velelepan oproštaj. Ubeđen sam da će tribine biti pune, da će i oni uživati u momentima koji se pamte čitavog života", izjavio je za sajt VSS Živko Gocić.

Slobodan Nikić, jedini igrač na svetu sa tri zlata sa svetskih prvenstava isto tako razmišlja:

"Imali su karijere i rezultate kao malo ko. Ne znam da li u svetu vaterpola postoje igrači sa tolikio medalja, toliko zlata, toliko pojedinačnih priznanja. Godinama sam igrao sa njima, znam kakvi su i verujte teško da boljih ima. Sa Duškom Pijetlovićem sam činio centarski tandem, potpuno različiti igrači što je našim trenerima davalo velike mogućnosti. Sjajni smo i danas prijatelji kada sam ja trener a Dule igrao i dalje na vrhunskom nivou. Sećam se spektakla za Gocića i mene i želim da sada bude još lepše. To su šestorica veličanstvenih i zaslužili i na tribina ćemo uživati zajedno sa njima".

Gocić i Nikić su se oprostili u decembru 2016.

Danas su treneri – Gocić je na klupi Novog Beograda, Slobodan Nikić vodi Vašaš

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.