Stenli kup drama: Prva pobeda Sent Luisa pred svojim navijačima i "poravnanje" u seriji

Hokejaši Sent Luis Bluza pobedili su Boston Bruinse u četvrtoj utakmici NHL finala sa 4:2 i sada u seriji obe ekipe imaju po dve pobede.

SNIzvor: B92
Podeli
Photo by Bruce Bennett/Getty Images
Photo by Bruce Bennett/Getty Images

Hokejaši Sent Luis Blusta po prvi put u timskoj istoriji ostvarili su pobedu u svojoj dvorani u finalu najjače hokejaške lige na planeti, tako da je sada rezulat u seriji nerešene, 2-2.

Posle prvog meča u "Enterprajz centru" koji je pripao Bruinsima prilično ubedljivim rezulatom 7:2, hokejaši Bluza osetili su da svojoj publici "duguju izvinjenje" pa su uspeli da dođu do pobede u četvrtom meču i vrate finalnu seriju na egal.

Posle samo 43 sekunde do vođstva ih je doveo Rajan O'Rajli, a koliko je njegova partija bila dobra, dovoljno je rekao i trener Boston Bruinsa, Brus Kesidi.

"O'Rajli je strašan igrač... Kako se samo taj momak bori, kakvo samopouzdanje ima i kako završava napade u blizini gola... Takvim igračima stvarno morate da skinete kapu", poručio je Brus Kesidi.

Vladimir Tarašenko je postigao treći gol u seriji na ovom meču i to je bio njegov 33. pogodak u doigravanjima od 2014. godine i samo je jedan čovek ispred njega u toj kategoriji – Aleks Ovečkin.

Peti meč će se odigrati u Bostonu u noći između srede i čevtvrtka, Bluz je uspeo da vrati neizvesnost u ovu seriju, a videćemo da li će moći da dođu do brejka u TD Gardenu protiv Pastrnaka, Bergerona i drugova.