"Nisam želeo da moj tata umre – hteo sam da ga zagrlim i izlečim"

Potresna priča Brendana Koa, mladog kanadskog hokejaša.

SNIzvor: B92
Podeli
Photo by Vaughn Ridley/Getty Images
Photo by Vaughn Ridley/Getty Images

Brendan Ko je biran u 4. rundi ovogodišnjeg NHL drafta, pokriva poziciju desnog krila i igraće za San Hoze Šarkse.

Za sajt "Players Tribune" govorio je o teškoj porodičnoj situaciji, kada mu je otac saznao da boluje od krvne bolesti – multipli mijelom.

"Još od malena sam sa ocem često išao na klizalište i na teren pre mojih utakmica, bili bismo tamo već oko 7 sati čim se svetla upale. Njemu je to uvek značilo više nego meni. Kada sam imao 15 godina, roditelji su mi rekli da moju nešto važno da mi saopšte i po njihovom tonu sam znao da nije ništa dobro. Rečeno mi je da tata ima retku krvnu bolest, vid raka, multipli mijelom. Ta bolest vas nikada ne napusti, uvek je tu i muči vas, pa moj otac više nikada nije bio isti. Nije mogao da obavlja svakodnevne obaveze, a ja nisam želeo da ga izgubim. Nisam želeo da moj tata umre, hteo sam da ga zagrlim i da ga izlečim", počinje priču Brendan Ko.

Objasnio je Brendan i situaciju u svom domu.

"Moj otac je oduvek želeo da budem profesionalni hokejaš i tako je njegov san ubrzo postao i moj san. Kada god bih izašao na led, ostavio bih sve što imam tamo. Za sebe, za njega, za naš san. Često ga je mama dovodila da gledaju moje mečeve, možda ih je samo 30 propustio. Ma koliko mu bilo teško uvek je dolazio da me vidi, jednostavno mi ne treba bolja motivacija. Naša porodica je tim, ja sam jedino dete i uvek smo pazili jedni na druge. Moja mama je moj najbolji prijatelj, čak i hokejašima treba majčin zagrljaj. Pomagali smo tati koliko god je moguće, a onda smo 2019. godine dobili loše vesti, tatino stanje se pogoršalo, rak se ponovo vratio. Kada god bih ga posetio u bolnici, dogovor je bio da pričamo o vedrim temama... Ovo pišem jer bih voleo da sam imao hrabrosti da mu kažem koliko mi znači, uvek bih mu kroz suze govorio da je najsnažnija osoba koju poznajem. Oduvek sam mislio da je moj heroj Sidni Krozbi, a zapravo je bio uz mene celog života. Mama, Tata, vi ste zauvek moj tim",
završio je Brendan Ko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.