12GB RAM-a i 15 sati igre: Zvanično predstavljen novi Half-Life VIDEO

Nakon dosta curenja informacija i "tizovanja" početkom ove nedelje, red je došao da Valve i zvanično otkrije novu igru u Half-Life serijalu, nakon toliko godina čekanja.

Izvor: play.co.rs
Podeli
Foto: Printscreen YouTube/Valve
Foto: Printscreen YouTube/Valve

Već nam je bilo poznato da se radi o igri sa podnazivom Alyx i da je potreban VR uređaj za igranje, a sada imamo i par konkretnih detalja.

Igrači će pratiti događaje koji su se desili između prve i druge Half-Life igre, kao protagonista Alyx koja uz pomoć svog oca pokušava da sačuva planetu od neprijateljski nastrojenih vanzemaljaca.

Iako je reč o VR naslovu, pred igračima je punkrvna priča za čije prelaženje treba preko 15 sati. Svi detalje priče dostupni su na zvaničnom sajtu igre.

Što se tiče gejmpleja, on će uključivati dosta istraživanja, rešavanja zagonetki i borbi protiv vanzemaljaca. Očekujemo dosta inovacija na ovom polju od Valvea, pošto se ipak radi o novom izdanju u kultnom serijalu, i fanovi ne smeju biti razočarani.

Što se tiče cene, ona iznosi punih 60 dolara, ali će igra biti potpuno besplatna za one koji poseduju Valve Index VR uređaj. Naravno, Half-Life: Alyx ćete moći da igrate na bilo kojem VR uređaju koji je dostupan za PC platformu i koji podržava SteamVR, prenosi Play.

Ako nemate VR uređaj, a obožavate Half-Life igre i godinama čekate na novu igru, onda je svakako vreme da razmotrite kupovinu ovakvog gedžeta. Fore za to imate sve do marta naredne godine, kada će se Half-Life: Alyx zvanično pojaviti.

Inače, kada su sistemski zahtevi u pitanju, trebaće mnogo hardverske snage da potera igru. Za sada su poznati samo minimalni sistemski zahtevi, ali su oni iznenađujuće visoki iako se radi o VR igri.

Za sam minumum vam je potrebno 12GB RAM memorije, Ryzen 5 1600 procesor i GTX 1060 grafička sa 6GB video memorije.

Što se tiče preporučenih zahteva, možemo da se poslužimo onim navedenim za sam Valve Index VR, pa tako igrači moraju imati u vidu posedovanje grafičke tipa GTX 1070/1080 sa 8GB VRAM-a.

Većina igrača koja želi da zaigra Alyx definitivno će morati da nadogradi sistem, a to za većinu najverovatnije podrazumeva i kupovinu VR uređaja.

strana 1 od 14 idi na stranu