Počeo je najveći festival gejminga i pop kulture

Games.Con je najveći festival gejminga i pop kulture u regionu i ove godine ulazi u svoju četvrtu sezonu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Troje najbržih čitalaca, koji na naš mail lifestyle@b92.net pošalju podatke (ime, prezime, broj telefona) osvojiće po dve karte za Games.Con. Ulaznice su jednodnevne, za bilo koji dan.

Danas je zvanično i počeo i trajaće do 8. decembra u halama 1, 1a i 2 Beogradskog sajma, kroz koje će prodefilovati najbolji gejmeri iz regiona, a u planu su i nastupi najpoznatijih game-play Youtubera, kao i drugih zvezda pop kulture.

Ljubitelji PC igara i konzola će moći da se oprobaju u turnirima u najpopularnijim igrama kao što su LoL, DOTA, Warhammer, Fortnite, Mortal Kombat, FIFA, PES, NBA…

Kao i svake godine, očekuje nas mnoštvo turnira u najpopularnijim igrama. Probali smo da ih sve pobrojimo.

Ljubitelji LoL franšize će imati razloga da se raduju. Čak 4 prilike za LoL okršaje će se desiti i to u 3 kategorije: 1v1, 4v4 i Teamfight Tactics. Tu su naravno i turinir u Fortnite, Hearthstone, DOTA 2, CS: GO, World of Tanks i još gomila toga. A ovo su samo turniri za PC!

Foto: Promo
Foto: Promo

Što se tiče turnira na konzolama, FIFA i PES su nezaobilazni. Možete da pikate fudbalicu 1v1 i 2v2! Sub-Zero vas čeka na turniru u Mortal Kombat 11 a Dhalsim na Street Fighter-u. Tu su naravno i Tekken i NBA2K20 pa možemo da pređemo na turnire za mobilne igre.

Clash Royale, Brawl Stars i Fortnite su turniri na kojima ćete moći da se takmičete preko mobilnog! U sklopu Telenor Stejdža održaće se 3 turnira, od 6-8 decembra, tako što će se svaki dan biti posvećen jednoj igri.

Nismo zaboravili ni turnire u tabletop igrama Warhammer i Klask kao ni turnir u Magic The Gathering. Ako dobro baratate mačem eto prilike da se prijavite za Swordpla turnir. Biće i zombi fudbala (fudbal koji se igra sa VR naočarama koje prikazuju teren iz ptičje perspektive) a ono što je prava senzacija su trke dronova. Ona će se održati 07.12.2019 sa početkom od 9 časova. Takmičari će pokazati svoje veštine, umeće i iskustvo u prolasku što većeg broja prepreka za 90 sekundi.

strana 1 od 12 idi na stranu