Microsoft ne garantuje: Bethesda video-igre možda ne dođu na PlayStation

Nije Microsoft bio naivan kada je kompaniju Bethesda kupio za 7.5 milijardi dolara.

Izvor: play.co.rs
Podeli
Foto: depositphotos/wolterke
Foto: depositphotos/wolterke

Bethesda i Zenimax grupa sa sobom nose dosta svetski poznatih studija koji su u prošlosti objavili kvalitetne video-igre, poput Dishonored, Wolfenstein, Skyrim i druge, i Microsoft je želeo da se osigura da će buduće video-igre dolaziti i sa Xbox etiketom.

Kada je već u vlasništvu tih video-igara, zašto ih ne bi načinio ekskluzivnim za Xbox, i ostavio Playstation igrače izuzetim? Pa, to bi se lako moglo desiti. Takav zaključak se izvlači iz intervjua koji je Kotaku nedavno imao sa vođom Xbox brenda, Filom Spenserom.

Spenser je u intervjuu otkrio da 7,5 milijardi dolara uloženih u kupovinu ove kompanije nije veliki trošak, i da se lako može nadoknaditi, čak i bez izdavanja igara za više platformi.

"Ne moramo izdati igre za više platformi od onih koje podržavamo kako bi se dogovor isplatio", rekao je Spenser, prenosi play.co.rs.

Mada nije direktno rekao da će nadolazeće Bethesda igre biti PC/Xbox ekskluzivne, svakako zvuči kao da je to jedan od mogućih planova. Vest o kupovini kompanije Bethesda odjeknula je gejming industijom, sa dosta osuda upućenih kompaniji iz Redmonda zbog stvaranja monopola i drugih razloga.

Možda još neko vreme nećemo imati rešenje ove "misterije", jer Bethesda video-igre koje uskoro dolaze jesu PS5 ekskluzivne, i to Microsoft planira da ispoštuje, ali za druge ne garantuje.

strana 1 od 12 idi na stranu