"Hoću i ja svoj iPhone na preklop!"

Nedavnim predstavljanjem prvih pametnih telefona na peklop Samsung i Huawei su započeli novu eru mobilne telefonije. Sada su sve su oči uprte u njihovog najvećeg rivala - Apple.

Izvor: B92, Bloomberg
Podeli
GettyImages
GettyImages

Pročitajte još:

I pored toga što je ta kompanja, sa svojim iPhoneom, bila začetnik ere pametnih telefona, njeni uređaji, u poslednjih nekoliko godina, korisnicima ne nude sve mogućnosti koje njihovi Android parnjaci nude.

Upravo to predstavlja razlog za zabrinutost, i to nikoga drugog do "ortaka" pokojnog Stiva Džobsa, suosnivača kompanije Apple Stiva Voznijaka.

On je, u razgovoru za agenciju Bloomberg, to veoma jasno stavio do znanja.

"Apple je veoma dugo vremena bio lider kada su u pitanju stari ako što su prepoznavanje otiska prsta, identifikacija prepoznavanjem lica i mobilno plaćanje, ali nije ni blizu tome kada su u telefoni na preklop u pitanju!"

"To me zaista zabrinjava, zato što ja zaista želim telefon na preklop!", rekao je Voznijak priznajući time da su takvi uređaji područje novih tehnologija koje ga zaista zanima.

Ipak, na njegovu žalost, Apple naverovanije u skorije vreme neće imati svoj odgovori na Samsungv Galaxy Fold i Huawei Mate X.

strana 1 od 36 idi na stranu