Čuvaj se "zuba"! VIDEO

Kineska komapnija Xiaomi prošle nedelje je predstavila svoj novi model Mi 9T, namenjen globalnom tržištu.

Izvor: GSM Arena, Benchmark
Podeli
Ilustracija / Foto: Depositphotos/megija
Ilustracija / Foto: Depositphotos/megija

U pitanju je rebrendirani model Redmi K20, veoma zanimljiv telefon iz gornjeg srednjeg segmenta, čije su glavne vizuelne karakteristike ekran bez izreza (tzv. notch-a) i pop-up selfi kamera.

Upravo to su elementi na koje se kineska kompanija fokusira u najnovijim šaljivim promo video klipovima, koji upravo ismevaju notch.

Svaki video prikazuje kako smešno bi taj izrez na vrhu ekrana izgledao u različitim situacijama.

Ovde, naravno, ne bi trebalo zaboraviti da je i sam Xiaomi u ne tako davnoj prošlosti imao dosta modela sa ovim "zubom".

Jasno je da je u pitanju zanimljiv marketinški potez, a na samim korisnicima je da procene koliko je on uspešan.

Vesti

Tojotin robot-košarkaš postao Ginisov rekorder

Toyota je ušla u Ginisovu knjigu rekorda, objavljeno je na njihovom zvaničnom blogu – a dostignuće nije imalo nikakve veze s automobilima. U 2017. godini, tim inženjera iz kompanije je smatrao da bi bilo zabavno koristiti svoje slobodno vreme za kreiranje robota košarkaša koji bi mogao da pogodi koš u svakom pokušaju.

Vesti četvrtak 27.06. 11:03 Komentara: 15

Robot-patka spasava japansku tradiciju VIDEO

Vekovima su uzgajivači pirinča u Aziji koristili patke kao prirodnu alternativu pesticidima. Dok plivaju potopljenim pirinčanim poljima, one prebiraju i čupaju korov i traže insekte kojima se hrane. Istovremeno, izmet koji ispuštaju služi kao dodatni izvor gnojiva.

Vesti sreda 26.06. 20:15 Komentara: 5
strana 1 od 25 idi na stranu