"Brdo" megapiksela: Nova Sony Xperia imaće čak šest kamera

Izgleda da Sony sprema novi model svog Xperia pametnog telefona koji bi sa zadnje strane trebalo da ima sistem od čak šest kamera.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Gettyimages / David Ramos
Foto: Gettyimages / David Ramos

Tu informaciju nedavno je objavio Twitter dojavljivač Max J. koji ju je sada dopunio, takođe nepotvrđenim, informacijama o karakteristikama budućeg uređaja.

Nova Xperia bi, prema njemu, trebalo da ima jednu kameru rezolucije 20 megapiksela, sa otvorom blende f/2,4, zatim kameru od 8 megapiksela sa otvorom blende f/2,4, 48-megapikselnu kamera sa varijabilnim otvorom blende od f/1,2 do f/2,4, kameru od 12MP sa varijabilnim otvorom blende od f/1,2 do f/2,4, 16-megapikselnu kameru sa otvorom blende f/2,4, kao i ToF kameru rezolucije 0,5 megapiksela.

Funkcije nabrojanih kamera zasada nisu poznate, ali je sasvim sigurno da je bar jedna od njih širokougaona. Postoji mogućnost i da će telefon imati jednu monohromatsku kameru.

Osim šest "glavnih" kamera, još ranije se pojavila informacija da će buduća Sony Xperia imati sistem dvostruke prednje selfi kamere, koga će činiti glavne kamera sa senzorom od 10 megapiksela i sekundarna ToF kamera od 0,3MP.

Foto: Twitter / Samsung_News_
Foto: Twitter / Samsung_News_

Vesti

Tojotin robot-košarkaš postao Ginisov rekorder

Toyota je ušla u Ginisovu knjigu rekorda, objavljeno je na njihovom zvaničnom blogu – a dostignuće nije imalo nikakve veze s automobilima. U 2017. godini, tim inženjera iz kompanije je smatrao da bi bilo zabavno koristiti svoje slobodno vreme za kreiranje robota košarkaša koji bi mogao da pogodi koš u svakom pokušaju.

Vesti četvrtak 27.06. 11:03 Komentara: 15

Robot-patka spasava japansku tradiciju VIDEO

Vekovima su uzgajivači pirinča u Aziji koristili patke kao prirodnu alternativu pesticidima. Dok plivaju potopljenim pirinčanim poljima, one prebiraju i čupaju korov i traže insekte kojima se hrane. Istovremeno, izmet koji ispuštaju služi kao dodatni izvor gnojiva.

Vesti sreda 26.06. 20:15 Komentara: 5
strana 1 od 25 idi na stranu