Tramp produžio privremenu licencu Huaweiju za još tri meseca

Administracija američkog predsednika Donalda Trampa produžila je za još 90 dana privremenu licencu koja dozvoljava američkim kompanijama poslovanje sa kineskom kompanijom Huawei.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos / alexeynovikov
Foto: Depositphotos / alexeynovikov

Američka vlada je kompaniju Huawei stavila na crnu listu u maju uz obrazloženje da predstavlja rizik za nacionalnu bezbednost, čime je američkim kompanijama zabranjeno da prodaju tehnologiju kineskoj kompaniji bez odobrenja vlade, prenosi AP.

Kako se navodi odluka se odnosi na prodaju tehnologije i transfere neophodne za funkcionisanje postojećih mreža i usluga.

Ministar trgovine Vilbur Ros rekao je da će produženje ograničenja omogućiti vajerles kompanijama da neprestano nude usluge u udaljenim delovima SAD, budući da veće kompanije ne koriste opremu Huaweia, već samo manje.

Ipak, uprkos sankcijama, iskorišćene su brojne rupe u uredbi, pa tako američke kompanije nastavljaju da snabdevaju Huawei čipovima napravljenim van SAD.

Kompanija Huawei je najveći svetski proizvođač mrežne opreme za telefone i internet kompanija i robna marka broj dva na tržištu pametnih telefona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 28 idi na stranu