Počeo eksperiment: Jeste li dobili ovo obaveštenje od Instagrama?

Instagram je počeo s testiranjem nove funkcije koja je dostupna u Hrvatskoj, piše index.hr, a uskoro se očekuje da bude dostupna i u Srbiji - radi se o sakrivanju lajkova.

Izvor: index.hr
Podeli
Foto: Wachiwit / Shutterstock.com
Foto: Wachiwit / Shutterstock.com

"Odredite kako želite da vidite obaveštenja - sviđa mi se - na objavama", obavestio je Instagram svoje korisnike, a prenosi index.hr. "Od sada možete da sakrijete broj obaveštenja "sviđa mi se" na objavama korisnika, tako da više možete da se koncentrišete na sadržaj koji dele. Možete sakriti i broj oznaka "sviđa mi se" na svojim objavama, stoji u obaveštenju.

Instagram je sredinom 2019. godine počeo s eksperimentom skrivanja lajkova globalno, međutim tad nije bilo mogućnosti izbora i u eksperiment je, takođe bio uključen, samo određeni broj profila. Iz kompanije su ranije objasnili da ovo rade zbog uticaja lajkova na mentalno zdravlje korisnika.

Osim toga, uklanjanje lajkova pomoglo je, kažu, u smanjenju "mentaliteta stada", koji utiče na ljude da lajkuju stvari koje su već popularne, umesto da sami prosude o kvalitetu sadržaja. Ipak, u ranijim najavama sakrivanja lajkova, deo influencer-a se žalio da bi im to moglo negativno uticati na poslovanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 56 idi na stranu