Jedan mineral za sveukupno zdravlje – JOD

Kao musketar iz romana Aleksandra Dime, jedan mineral za sveukupno zdravlje – JOD. Njegove su pare ljubičaste a hrani sve naše ćelije i ima čudesan zdravstveni učinak na celo telo. Nobelovac Albert Sent Đerđi, koji je otrkio vitamin C, nazvao je JOD PANACEA – univeralznim lekom, eliksir života.

Podeli

Dr Davida Braunštajn u svojoj knjizi ,,Zašto nam je potreban, zašto ne možemo živeti bez joda", objašnjava kako jod uništava bakterije, viruse, gljivice, ostarele i maligno promenjene ćelije u našem telu. Jod omogućuje našem telu da detoksikuje teške metale - čak i one jako otrovne kao što su živa i kadmijum, a koje druge metode detoksikacije ne mogu ukloniti.

Dr Lin Farou, je dokumentovala u svom radu kako jod pomaže kod karcinoma dojke i kako sprečava mentalnu zaostalost. Pored toga, nedostatak joda utiče na razvoj mozga, smanjuje sposobnosti učenja kasnije, oštećuje plodnost.

Dr. Edvard F. je proučavao metode prirodnog lečenja preko 20 godina i sve ih skupio u knjigu "Sve što treba da znate o jodu".

Uz izuzetak plodova mora, jod se ne nalazi u velikoj meri u drugim namirnicama. Istraživanja pokazuju da se samo 10% joda u jodiranoj soli, potpuno apsorbuje u telu. Prirodno rastvoren jod se nalazi u mineralnoj vodi odakle se i najbolje iskorišćuje. Minimalna dnevna potreba u jodu je 150 mikrograma, a za trudnice i dojilje 300.

strana 1 od 2 idi na stranu