Gazirana voda – dobar način da hidrirate organizam

Ljubitelji gazirane vode mogu da odahnu, jer nema razloga da brinu za svoje zdravlje. Postoji mnogo mitova u vezi gazirane vode, da ,,izvlači” kalcijum iz kostiju, da uništava zubnu gleđ. Šta je od toga istina?

Izvor: PR ČLANAK
Podeli
foto: thinkstock
foto: thinkstock

Ako volite gaziranu vodu, ne postoji nijedan razlog koji bi vas sprečio da da uživate u njoj. Gazirana voda je voda bez kalorija i šećera, odlična zamena za gazirana pića koja sadrže šećer a naročito je dobra ako se pije na prazan stomak jer stvara osećaj sitosti.

Nemate razloga da brinete za zubnu gleđ. Studija objavljena u “Journal of Oral Rehabilitation” dokazuje da je rizik za zubnu gleđ 100 puta manji kod gazirane vode nego kod ostalih bezalkoholnih pića.

foto: thinkstock
foto: thinkstock

Takođe, istraživači u Centru za Osteroporozu Krajston univerziteta, SAD, dokazali su da gazirana voda nema negativan uticaj na ljudske kosti za razliku od nekih gaziranih pića koja smanjuju gustinu kostiju u ženskim kukovima. Otkriveno je da smanjena prosečna gustina kostiju samo kod žena koje su pile 3 puta nedeljno slatke gazirane napitke.

Svi stručnjaci se slažu da je gazirana voda bezopasna dokle god kroz ishranu unosimo dovoljno kalcijuma. Dokazano je da ljudi koji je piju imaju manje problema sa viškom kilograma, jer im mehurići stvaraju osećaj sitosti. Bez obzira na mehuriće, jedan deo dnevne preporučene količine tečnosti možete zameniti gaziranom vodom. Jedino ograničenje pijenja gazirane vode, postoji kod ososba koje pate od sindroma nadraženog creva ili zapaljenske crevne bolesti.

Zdravlje: PR

Neka igra počne! Pampers Pants za najmlađe istraživače

Kada bebe postanu aktivne i počnu da se igraju kroz pokrete, presvlačenje i druge naizgled jednostavne radnje postaju teške i naporne i za bebu i za roditelje. Beba u tim trenutcima mora da prestane da istražuje svoj svet, zbog čega postaje razdražljiva. Pampers je zato odlučio da pomogne i na tržište plasirao Pampers Pants pelene u manjim veličinama - za bebe 6+ meseci starosti, koje su veoma lake za korišćenje i obezbeđuju do 12 sati zaštite od vlažnosti!

PR sreda 16.05. 17:00 Komentara: 0

Razigranost u bašti

Presvlačenje razigrane bebe predstavlja izazov i kada ste kod kuće, a kamoli kada ste u bašti i kada vaša beba želi da se odupre presvlačenju i jurne ka istraživanju nove teritorije. Ali, nove Pampers pelene se oblače i svlače sa takvom lakoćom da nećete ni primetiti da ste napolju! Da stvar bude još bolja, sa našim kreativnim idejama kako da zabavite vašu bebu u bašti, njena avantura u prirodi biće veoma zabavno iskustvo i za roditelje i za bebu.

PR sreda 18.04. 13:38 Komentara: 0

Magnetrans - dobro delo za um i telo

Magnezijum je danas u centru pažnje i to sa punim pravom jer spada u grupu „7 veličanstvenih“, zapravo on je jedan od 7 esencijalnih makroelemenata. Esencijalni znači da je neophodan za život i normalno funkcionisanje organizma, ali i da ga moramo svakodnevno unositi ne bi li sačuvali i unapredili svoje zdravlje.

PR utorak 10.04. 09:00 Komentara: 0

Pravila na dečijem igralištu

Svako okruženje ima svoja pravila ponašanja. U našim kancelarijama, kućama, na ulici, u restoranima - svi pratimo određena pravila ponašanja. Ista stvar dešava se i na igralištu. Zato Pampers Pants omogućava vašoj bebi da poštuje pravila igrališta, ali i da u potpunosti uživa u svojim igrarijama. Radost hodanja i igre nikada ne prestaje sa Pampers Pants pelenama, koje se tako brzo i lako menjaju.

PR utorak 27.03. 14:29 Komentara: 0

Najbolji saveznik u dijeti koji ujedno čuva i vaše zdravlje

Jogurt sadrži proteine koji povećavaju snagu i kalcijum koji jača kosti. Čaša jogurta dnevno drži vas podalje od lekara, ali on ima još jednu važnu funkciju: pomaže vam u gubljenju prazničnih kilograma. Pročitajte zašto je jogurt najbolji saveznik na putu do idealne linije.

PR sreda 14.02. 09:00 Komentara: 6
strana 1 od 2 idi na stranu