Razvoj motornih veština kod beba: Igra dobacivanja

Kako se vaša beba približava desetom mesecu uzrasta, tako ćete vi i vaša beba imati nezaboravnu zabavu uz igru koja je idealna za taj uzrast, a to je opšte poznata - Igra dobacivanja! Jednostavno dobacivanje loptom može pomoći razvoju motornih veština, zato što se bazira na koordinaciji i jačanju mišića gornjeg dela tela.

Podeli
Foto:Thinkstockphotos
Foto:Thinkstockphotos

Šta mi je sve potrebno?

Jednostavno: Lopte. Različitih veličina, boja i materijala- bilo koja mekana ili nežno obložena lopta će poslužiti.

Kako se igramo?

Gurnite loptu ka vašoj bebi. Ohrabrite je da vam je dopaci ili gurne nazad, ukoliko je potrebno pomozite joj. Obavezno pričajte o predmetima i opisujte šta radite („Ti si mi bacio zelenu loptu“ ili „Kotrljam tufnastu loptu ka tebi“.) Kako vaše dete biva starije, kažite mu da vam gurne ili dobaci određenu loptu.

Trikovi i saveti

U ovom uzrastu, preciznost vaše bebi neće biti tačna. Još uvek vežba pokrete ruku i prstiju, tako da će u početku više lupkati i udarati po lopti.

Očekujte da ćete mu pomagati u ovom ranom procesu razvoja motornih veština i da će biti potrebno puno vežbe. Cilj je da pomognete vašoj bebi da stekne kontrolu i koordinaciju kroz bezbroj hvatanja, guranja i dobacivanja.

Kroz svo to kretanje, interakciju i istraživanje, vaše dete mora biti suvo. Kada je beba suva, ona se oseća prijatno, a kada se oseća prijatno, biće i samouverena u isto vreme! Da bismo to obezbedili, Pampers je unapredio svoje Pampers Pants pelene sa 3 sloja upijajućih kanala, koje pomažu bebama da se kreću više! Pampers Pants pelene omogućavaju bebama da budu suve 12 sati, ali sada, uključuju 3 sloja upijajućih kanala, koji obezbeđuju da bebina koža ostane suva i na mikro nivou veoma brzo zadržavaju vlagu.

Pogledajte više na https://www.youtube.com/watch?v=0UbNK09K-zU

Uči, kreći se, istražuj i ostani suv i samouveren sa novim Pampers Pants pelenama, proizvodom godine u Srbiji!