Kako uzeti zdravlje u svoje ruke?

Ovog novembra, muškarcima brijači neće biti potrebni, makar ne u istoj meri kao u ostalim mesecima… Baš kada smo se zapitali izumiru li muškarci sa brkovima, dogodio se obrt! U poslednjih desetak godina, podstaknuti globalnim pokretom Movember koji je krenuo iz Australije, brkovi su dobili potpuno novo značenje – predstavljaju zaštitni znak akcije koja je pokrenuta sa ciljem da se podigne svest o ozbiljnim bolestima, raku testisa i prostate, a tako i sveopštem muškom zdravlju.

Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Broj obolelih od karcinoma testisa raste, i to nažalost kod mlađe generacije. Svake godine otkrije se između 2.300 i 2.400 novootkrivenih slučaja karcinoma ovog tipa u Srbiji, a čak 42% muškaraca nikada nije bilo na pregledu kod urologa

Od raka prostate, godišnje u našoj zemlji umre 800 muškaraca. Ove brojke ne moraju biti ovako poražavajuće. Rano otkrivanje karcinoma najvažnije je za uspešan tretman, pa u tom slučaju šanse za ozdravljenje iznose čak 98 odsto. Prognoze u kasnijim fazama borbe sa karcinomom su negativnije, pa šanse za izlečenje se smanjuju na 26 odsto. Zato su odlazak na preventivni pregled, na kontrole i samopregled najbitniji koraci koju muškarci mogu da naprave kako bi uzeli zdravlje u svoje ruke.

Očevi, partneri, braća i prijatelji, susreću se sa zdravstvenom krizom o kojoj se ne priča dovoljno, a opet ne mogu da priušte sebi da to ostane samo na priči. Statistike pokazuju da su muškarci spremni da trpe teže i dugoročne probleme sa zdravljem. Sa druge strane, prognoze im ne idu na ruku – broj obolelih od karcinoma prostate će se skoro duplirati u narednih 15 godina.

„Budi muško, uzmi zdravlje u svoje ruke“ naziv je kampanje koju će dm realizovati u Srbiji tokom novembra, a sve sa ciljem kako bi pružio podršku i uticao na podizanje svesti o važnosti ove teme. Od 19.11. do 31.12. proizvodi za negu muškaraca u svim dm drogerijama su na popustu do 30%. Pošto svaki pravi muškarac brine o svome zdravlju, uz kupovinu ovih proizvoda, od 23. novembra do 02. decembra u prodavnicama u Beogradu i Novom Sadu dobiće i vaučer sa popustom za muški pregled u MediGroup koji će moći da se iskoristi do 19. decembra.

Za više informacija i detalja o samoj kampanji, pratite dm drogerie markt profile na društvenim mrežama, kao i sajt dm-drogeriemarkt.rs.