U slučaju opekotina od sunca ovako treba da tretirate kožu

Svaka osoba je barem jednom u životu zadobila blage opekotine uzrokovane neopreznim izlaganjem suncu. Nakon opekotina sledi perutanje i ljuštenje kože i veoma je važno da u tom periodu na kožu pazite još više.

Izvor: Avaz.ba
Podeli
Ilustracija/Foto: Shutterstock/ Mallika Home Studio
Ilustracija/Foto: Shutterstock/ Mallika Home Studio

Koristite kremu

Potreba da rukama otklonite mrtvu kožu je velika, ali to nikako nemojte da radite. Svako ubrzano uklanjanje izgorele kože može da uspori proces regeneracije. Najbolje je dozvoliti koži da se "sama oljušti" i oslobodi mrtvih ćelija kože. Koristite hidratantne kreme i losione, koji će nahraniti kožu, ili med.

Proces ljuštenja može trajati dva-četiri dana nakon što crvenilo od opekotina ne nestane ili posle sedam dana, u zavisnosti od težine opekotina. Nažalost, perutanje izgorele kože ne može da se spreči. Važno je da redovno koristite kreme sa zaštitnim faktorom i izbegnete opekotine od sunca. Nahranite kožu

Ljuštenje kože ima određenu svrhu. Na ovaj način vaše telo uklanja ćelije kože oštećene UV zracima sunca. Još jedna dobra vest je da možete ubrzati proces lečenja sa nekim od preparata koje već imate kod kuće.

Koristite hidratantne kreme i losione, koji će nahraniti kožu, ili med. Takođe, možete koristiti ovsene pahuljice natopljene mlekom i hladne obloge - peškir natopite mlekom ili zelenim čajem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 9 idi na stranu