Sinovak pokreće kliničko ispitivanje vakcine za omikron

Kineska kompanija Sinovak započela je juče kliničko ispitivanje u Hongkongu kako bi se procenila bezbednost i imunogenost inaktivirane vakcine protiv kovida 19 namenjene zaštiti od omikron soja. Vakcina će se koristiti kao dopunska vakcina za zdrave odrasle osobe.

Izvor: serbian.cri.cn
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Očekuje se da će kliničko ispitivanje vakcine pružiti naučne dokaze za buduće strategije imunizacije, navodi se u saopštenju koje je Sinovak poslao dnevniku Global Tajms u ponedeljak.

Ukupno 300 zdravih odraslih dobrovoljaca starijih od 18 godina koji su vakcinisani sa dve ili tri doze inaktivirane ili mRNA vakcine biće uključeno u studiju.

Ovu studiju vodi medicinski istraživački tim iz Centra za klinička ispitivanja Univerziteta u Hongkongu (HKU-CTC) u saradnji sa bolnicom Gleneagles u Hongkongu.

Profesor Ivan Hung Fan-ngai sa Univerziteta u Hongkongu rekao je na ceremoniji pokretanja ispitivanja da je vakcinacija jedan od najefikasnijih načina zaštite od zaraznih bolesti. Kako se omikron kontinuirano širi svetom, očekuje se da će kliničko ispitivanje pojačati i promovisati istraživanje vakcina i upravljanje vakcinama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 32 idi na stranu