Zaraženi koronavirusom treba da budu u izolaciji? ANKETA

Treba li, posle dve i po godine pandemije, ukidati izolaciju zaraženih koronavirusom?

Izvor: DPA
Podeli
Foto:EPA/ROLEX DELA PENA
Foto:EPA/ROLEX DELA PENA

Većina Nemaca smatra da barem petodnevna izolacija treba da ostane na mestu, ali znatan broj ceni da je to postalo nepotrebno.

Prema redovnoj anketi Trendovi nemačke televizije ARD, za kratku, petodnevnu izolaciju se izjasnilo 69 odsto građana, dok je 28 odsto ocenilo da meru treba ukidati.

Zbog učestalijih odsustava ljudi sa posla posle pozitivnog testa, sve je češći zahtev za ukidanje izolacije zaraženih. U Austriji, inficirani koji ne ispoljavaju simptome kovida smeju napolje, mada isključivo sa maskom.

Ministar zdravstva, socijaldemokrata (SPD) Karl Lauterbah (Lauterbach) za sada odbacuje mogućnost ukidanja izolacije. Sa tim se slaže posebno velika većina birača Zelenih i SPD, ali i većina simpatizera konzervativne demohrišćanske Unije i liberala (FDP).

S druge strane, 58 odsto simpatizera desničarske Alternative za Nemačku zagovara ukidanje obaveze izolacije. Sve u svemu, mala većina nemačkih birača, njih 53 odsto, postojeće mere ocenjuje kao primerene, dok po otprilike petina kaže da su ili preoštre ili nedovoljne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 31 idi na stranu