- Komentari -
 1. Sve na stranu ali kakve komplekse lijece toliki hrvati svakodnevno na nasim portalima? U cemu je nihov problem, zov gena sta li je? Neka dodju , naselicemo ih na Kosovo da budu blizu svoje prave braće.
  (Stojko mi ga Vrankovic, 5. oktobar 2022 13:29)

  # Link komentara

 2. Hrvati nam duguju 700 000 života,i kada se namirimo,a hoćemo,tada možemo da razgovaramo.
  (Dušan, 4. oktobar 2022 17:48)
  A kako mislis to? Sto treba da 700.000 Hrvata izvrsi samoubojstvo ili da se daju upucati za nesto sa cime nemaju veze da bi ti i tebi slicni bili zadovoljni?
  (Ivar, 5. oktobar 2022 08:02)

  # Link komentara

 3. Ruđer Bošković rodjeni Dubrovčanin Srbin katolik kome je rekao pravoslni pop da Srbin ne može biti katolik.Ruđer mu je odgovorio:Dobro, onda sam Hrvat,kakva bruka od popova.
  (strsljen, 03. oktobar 2022 19:14)

  Najveca bruka Hrvatske i katolicke crkve je sto je dozvolila da Hrvati pravoslavci sramnim dekretom SPC jednostrano postaju Srbi.
  (croata, 3. oktobar 2022 20:12)


  Nikakvi hrvati pravoslavci nisu postojali, nije ti pravoslavlje katolicizam pa da možeš tako jednostavno da budeš pravoslavac, a kamoli ceo jedan narod, pa da se pritom to nigde ne evidentira, jer da bi neki narod bio pravoslavan mora da ima svoju pravoslavnu crkvu ili bar neku pravoslavnu eparhiju, mitropoliju, episkopiju, vladiku ili bilo šta slično, a vi ništa od toga nemate što će reći da nikada nisu ni postojali hrvati-pravoslavci, bili ste mahom većina vas Srbi-pravoslavci i sad ste nešto sasvim drugo, to su činjenice. S druge strane katolička crkva je drugačije organizovana na nivou jednog centra koji je u Vatikanu i nema regionalnih posebnosti kao u pravoslavlju, to je ono što kvari tu vašu podmuklu i pokvarenu teriju o nekakvim hrvatima poravoslavcima koji nikada nisu postojali.
  (Miloš Bg, 5. oktobar 2022 02:32)

  # Link komentara

 4. Možda da se zove Mile Martića, Željka Ražnjatovića ili Svetog Save???? :-)
  A tvoja dedovina je u Šumadiji.  Jedna od ogavnijih i odvratnijih stvari je da su u Korenici imenovali jednu ulicu njegovim imenom.

  Srecom pa nisu ulicu moje dedovine preimenovali u pavelicevo koljiste
  (Marin, 4. oktobar 2022 23:17)

  # Link komentara

 5. Hrvati nam duguju 700 000 života,i kada se namirimo,a hoćemo,tada možemo da razgovaramo.
  (Dušan, 4. oktobar 2022 17:48)

  # Link komentara

 6. O kojim obdukcijama bi se radilo u Jasenovcu kad nema posmrtnih ostataka?
  Da li postoji zločin ako nema tijela, kostura ne postoji. Tako i Jasenovac, nema posmrtnih ostataka, znači nema zločina, nego Brozov mit.
  (?, 03. oktobar

  pa naravno ! potpisujem svaku riječ
  (Radođoko, 4. oktobar 2022 17:35)

  # Link komentara

 7. Ja neznam kakva je Srpska liturgija ali kao katolik poručujem brači " Mir svima vama". Poruka: Ako neznaš činjenice povijesti ili historije ne laj uzalud. NE SUDI DRUGOME DA TEBI NE BUDE SUĐENO, svi ste malo nabrijani. Pusa svima.
  (Ma Ha, 4. oktobar 2022 17:30)

  # Link komentara

 8. Kao da ste rekli da sam ja prostitutka posto se neka Marija Ivanovna mozda prostituise u Estoniji.
  (sojka, 3. oktobar 2022 23:59)

  Ako nije zato, onda zašto?
  (Bumbar, 4. oktobar 2022 17:12)

  # Link komentara

 9. Bas dojadiste! Svaki narod ima pravo na svoje junake i svoje zlocince, svidelo se to drugima ili ne!
  (Eto!, 4. oktobar 2022 16:34)

  # Link komentara

 10. Nakon 77 godina jos uvek Srbi brane cetnike, a Hrvati brane ustase, he, he, he. I sta svi koji su motivisani i gromoglasno drugima prebacuje da su zlocinci, ocekuju da ce se desiti nakon beskonacne svadje?. Puno pozdrava pametnim ljudima, koji su u manjini.
  (Nostradamus, 4. oktobar 2022 14:10)

  # Link komentara

 11. Za Srbe su svi Hrvati zločinci tako da o Stepincu raspravljati stvarno nema smisla.
  (Mario, 4. oktobar 2022 13:53)

  # Link komentara

 12. Kad je toliki zločinac kako ga komunisti ne pogubise kao Dražu?
  Kako Draza u Srbiji heroj a Srbi ne vjeruju komunističkom sudu?
  Ali vjeruju tom istom sudu kad je Stepinac u pitanju.
  (Ruđo, 3. oktobar 2022 22:30)

  Nelogičnost je najčešća pojava u srpskim mitovima. Ne trudi se da to skontaš.
  (Šesnes miliona Srba pobijeno u Jasenovcu, 4. oktobar 2022 12:30)

  # Link komentara

 13. povući crtu jednom, zauvek....drugi narod, druga vera...zbogom ostajte...
  daj, bre!

  drugi obor, iste ovce
  (zauvek, 4. oktobar 2022 11:01)

  # Link komentara

 14. Montirano suđenje je bilo takvo da se njega pljuvali komnistički svedoci, a bilo je zabranjeno da neko svedoči za njega.... Osudili su ga na 16g zatvora i nakon par godina ga poslali u kućni pritvor da ga otruju, analiza je pokazala da u kostima ima više otrova koje su mu davali duže vreme sa hranom i tako ga ubili, zato je proglašen mučenikom i blaženikom, a svaki takav je i svetac, ima priznatih 7 čuda i očuvano telo.
  (Kadija, 3. oktobar 2022 23:33)

  Ima sedam priznatih čuda:

  Čudo prvo - čudo preobraćenja pravoslavnih na katoličku veru.

  Čudo drugo - čudo žmurenja na klanje Srba, Roma i Jevreja.

  Čudo treće - čudo uvlačenja u poglavnikovu guzu.

  Čudo četvrto - čudo služenja nacistima.

  Čudo peto - čudo borbe protiv komunizma.

  Čudo šesto - čudo mudo.

  Čudo sedmo - čudo izbegavanja vešala.
  (Mali Hijavata, 4. oktobar 2022 10:05)

  # Link komentara

 15. Koga vas? Ustaše i naciste? Nama, srbima, nikad bolje nije bilo.
  (UjkaŽitko, 3. oktobar 2022 22:23)

  Sjajno nam je bilo, pogotovo kada je TITO preselio 50% fabrika iz Srbije u druge republike pod izgovorom da ce Staljin napasti.

  Fabrike iz Hrvatske i Slovenije koje su bile tik uz Madjarsku granicu nije ni pipnuo, cudno zar ne.

  Kucajte u google "preseljene fabrike iz srbije".
  (gox, 4. oktobar 2022 09:59)

  # Link komentara

 16. Neverovatna je sličnost u scenariju odnosa mržnje Hrvata prema Srbima i Ukrajinaca prema Rusima. Naravno, sve ovo pitiče iz britanske kuhinje, a ni Vatikan nije baš po strani.
  (DrAD, 3. oktobar 2022 15:51) # Link komentara

  Baš tako, nevjerovatna sličnost... I Rusi i Srbi, misle da treba uništiti Ukrajince/Hrvate, jer je to zao i pogan narod, nacisti, fašisti, itd.. Ako ipak netko digne glas i kaže da je takvo generaliziranje nacizam i fašizam, onda imaju i rezevno opravdanje, za te malo pametnije.. i Ukrajinci i Hrvati nemaju pravo na postojanje, jer su to ustvari Rusi/Srbi, koji su odmetnuti, iskorišteni od neprijatelja (brojnijih naravno), samo da unište Rusiju/Srbiju.
  Pa ne bi oni eto, uništavali "manju braču", nego moraju. Em su zli, em ni ne znaju što su.
  Dobro kažeš, nevjerovatna sličnost.
  (MarkoZD, 4. oktobar 2022 09:47)

  # Link komentara

 17. Комунисти су највећи злочинци над Српским родом заједно са Усташама, ово је документовано и доказано многим сведочењима и суђењима. Усташе су имале идеологију масивне Хрватизације НДХ, знате већ сви, јер је јавно документован говор Милета Будака, трећину Срба протерати, Трећину покатоличити, трећину побити. Шта се десило када су комунисти дошли на власт? па побили су огроман број људи за које су сумњали да могу бити тадашњи и будући непријатељи, само у Србији су убили 60000 људи суђењем, а тек колико вансудски, певали су сатанске песме када су ишли у нападе на цркве, старе Српске породице итд. Што се усташа тиче, они су имали план и програм и дат им је благослов Ватикана да раде то што су радили, то је истина, и та истина је записана у књизи Магнум Кримен, ко има времена нека прочита. Што се тиче Степинца можда је човек стварно хтео да помогне и да спаси шта се спасит могло, а можда је било обрнуто, то само Бог зна, нећу да судим. Оно што је опет истина јесте да након што су комунисти дошли на власт било је забрањено причати о Јасеновцу и о јамама, уопште форсирало се братство и јединство. Тек 20 година након завршетка другог светског рата приступило се истраживању Јасеновца, и то документовано од стране комисије сачињене од 3 стручњака, Србина, Хрвата и Словенца, оно што је документовано јесте да су радови стали када је констатовано да је у масовним гробницама пронађено око 700000 жртава. Е сада у то време ником није одговарало да се прича о злочинима...зато сада одговара.
  (РЕТАРД, 4. oktobar 2022 09:46)

  # Link komentara

 18. (Dobrovoljna asimilacija, srpska "vrlina", 03. oktobar 2022 20:49)

  Primer Tesla, koji se nikad nije odrekao svog srpskog porekla i kome je sahrani svirana pesma "Tamo daleko, tamo je Srbija".


  Sedi jedan.
  (Nenad, 03. oktobar 2022 23:17)

  Vauuuu, "Tamo daleko, tamo je Srbija".... Neko pusti tu pesmu tendenciozno u propagandne svrhe, a ti verujes da je to bila licna zelja pokojnika. Drugo, Nikola Tesla nije bio sahranjen, vec kremiran. Gde je svirala muzika, u krematorijumu? Trece, Srbija se je toliko interesovala za Teslu da su posmrtni ostaci Teslini (urna sa pepelom) i licni predmeti poput stapa, nalivpera, pisama, rukopisa i zapisa) 14 godina posle smrti samo njegovom necaku Savi Kosanovicu, a ne Srbiji zavrsili u muzeju u BG. Tesli je njegovo biolosko poreklo bilo svejedno, a pre uzimanja americkog imao je austrijsko drzavljanstvo.
  (Dobrovoljna asimilacija, srpska "vrlina", 4. oktobar 2022 09:25)

  # Link komentara

 19. A koliko monstruma ima tek Srbija?
  (Bez drskosti, 4. oktobar 2022 09:07)

  # Link komentara

 20. Antihrist, lagali su Papu u svemu da bi ga proglasio blazenim. Izrod hrvatskog naroda koji nije imao snage da osudi svima znana zlodela
  (Sajonara, 4. oktobar 2022 08:50)

  # Link komentara

 21. A sta ce CIA-in papa Jovan, nego dq blagosilja zlocince nad Slovenima.
  (Logicno brate, 4. oktobar 2022 08:19)

  # Link komentara

 22. Burn baby, burn!
  Nadam se da je prije smrti pogledao u oci poklane djece sa Korduna, Banije, Like, Dalmacije i Bosne.
  (Ima Boga, 4. oktobar 2022 08:18)

  # Link komentara

 23. Mi srbi veoma volimo da podsecamo hrvate na njihovo poreklo jer ih to nervira. Al kad se spomenu Pavelic Luburic i ti krvnici,onda odjednom su oni original hrvati,za njih ne kazemo da i njima ide srpska krv kroz vene. E pa ne moze to tako. Ne mogu Drazen,Modric,Jelacic jedno a ovi koljaci drugo. Moramo da priznamo da su i koljaci nase gore list a onda da se zapitamo kakav je to materijal u nasoj krvi kad takve spodobe umemo da prizvedemo.
  (maksa, 4. oktobar 2022 08:15)

  # Link komentara

 24. Kakvo je to suđenje u kojem nije smeo biti svedok ZA optuženog?
  MONTIRANO.
  (Demo Kratos, 4. oktobar 2022 08:15)

  # Link komentara

 25. Postoje tri pravila u katoličkoj Crkvi da bi neko bio svetac!
  1. Mora do smrti svedočit svoju veru i žrtvovat se za nju ako trba a ne da je menja ili poklekne pa je izda...
  Stepinac je odbio da autokefiše Hrvate od pape i na suđenju je rekao da je spreman i život dati.
  2. Telo mu mora biti uzvišenije od običnih ljudi i očuvano... nakon hrvatskog sveca Leopolda Mandića koi ima možda najočuvanije telo na svetu, Stepinčevo je možda na drugom mestu.
  3. Mora imati bar tri crkveno-naučno dokazana čuda iz molitve njemu...za Stepinca je Komisija iz 14 mogućih potvrdila 7 čuda.
  (Istok Zapad, 4. oktobar 2022 08:10)

  # Link komentara

 26. @Sojka
  Šta te ne zapanjuje tolika mržnja prema tom dokazanom mučeniku i blaženiku i uskoro svecu, čoveku koji je život dao samo da svoju Crkvu ne odvoji od pape, onako kako je Sava odvojio Srbe 1219g. Da li ti je jasno kolika istinska mržnja leži u tome, da Srbi znaju da se sa verom obrću kako vetar duva, a Hrvati ni po cenu života?
  Memorijalni centar Jasenovac ima kosti žrtava i tačne beojke i zato ti se u Srbiji o njemu ne govori. Te brojke su i u hrvatskim udžbenicima, gde sve hrvatske škole vode decu u taj centar... JUSP Jasenovac ENG List of individual victims
  (Karma, 4. oktobar 2022 07:47)

  # Link komentara

 27. Koliko lazi i obmana ima na Balkanu, ne postoji nacin da se razluci istina od lazi. A istina je da smo svi namazani sopstvenim govnima i tudjom krvlju
  (mayor Tom, 4. oktobar 2022 07:35)

  # Link komentara

 28. Tu je bar sve jasno, da je Stepinac zločinac ili nacistički saradnik, završio bi i on, odmah, ko i čiča Draža, raskomadan i pobacan, tako da ni groba nema! Njemu je Tito naredio da se odvoji-autokefiše od Pape, a kad je to odbio uhapsio ga, napravili montirano suđenje, na kojem nije bilo ništa protiv njega, a za njega nisu dozvolili svedoke da ne kažu koliko je ljidi spasio. I na kraju ga osudili pa ga poslali na kućni pritvor, alo čoveče, KUĆNI PRITVOR?!! Ponižavali ga, mučili ga i otrovali ga da ga se reše. Na kraju ga samo pretvorili u mučenika i blaženika i sveca i najvećeg hrvatskog heroja... traljavo i glupo.
  (Komuna, 4. oktobar 2022 07:25)

  # Link komentara

 29. Nisam znao za ovo trovanje i vadjenje srca da bi se od njega napravio mucenik. Hrvati, komedija od naroda, izmisljaju neku istoriju, kad je vec nemaju.
  (Kg, 4. oktobar 2022 07:12)

  # Link komentara

 30. Zbog suradnje sa ustaskim rezimom osudjen na kucni pritvor.
  Nemojte rec.
  (josip_zg, 4. oktobar 2022 07:04)

  # Link komentara

 31. Nemate pravo, obzirom da su sveštenici SPC podržavali Arkanove zločince, snimci postoje!
  (T800, 4. oktobar 2022 06:53)

  # Link komentara

 32. Ovde neki idiot pomenu, sv. vladiku Nikolaja i ustaškog kardinala alojzija, mogu ruku pod ruku?! Dal je moguće, toliko neznanje, jel moguće,ne znati da je sv. Nikolaj vreme dr. sv. rata proveo u nemačkom konc logoru, dok je vaš okrvavljeni alojzije išao po ustaškim pirovima i prijemima?!
  (dure, 4. oktobar 2022 06:41)

  # Link komentara

 33. Glavni Stepincev krimen je sto je javno podrzavao ustaske vlasti od prvih do zadnjih dana i time im pomogao opstati na vlasti te vrsiti genocide, i to unatoc tome sto je povremeno privatno kritizirao ustaske zlocine protiv Zidova i Srba. Koga malo zanimaju cinjenice nek si gugla clanak prof. Ive Goldsteina sa zagrebackog sveucilista, "Može li Stepinac danas biti putokaz Hrvatima"

  Ja osobno smatram da Stepinac snosi suodgovornost za ustaske genocide nad Srbima, Zidovima i Romima, dok je njegov NDH skupa s naci-fasistickim saveznicima pobio i najvise Hrvata. Svakako bi bila velika sramota kad bi Vatikan proglasio Stepinca svecem, no izgleda da barem za papa Franje to se nece djesiti. Uzgred, smatram da je sramota sto je pravoslavna crkva Nikolaja Velimirovica i Milorada Vukojcica proglasila svecima, jer prvi je pisao anti-semitske gadarije, dok je drugi bio cetnik koji je pocinio zlocine nad pristasama partizana u Crnoj Gori. I kad smo vec kod toga, cetnici i ustase bili saveznici u Stepincevom NDH (guglajte: “Suradnja cetnika sa NDH”)
  (Davor, 4. oktobar 2022 06:21)

  # Link komentara

 34. Neka gori lagano u paklu
  (stručnjak, 4. oktobar 2022 06:20)

  # Link komentara

 35. Simon Vizental je došao do podataka, zvanično, sa dokazima, da je 1180 hrvatskih svećenika, okrvavilo ruke, tj. direktno učestvovalo u klanju, mučenju, ubijanju Srba, Roma i Jevreja, govorimo o drugom sv. ratu!!!Dakle,samo po tom "tragu", jedan stepinac, morao je znati, ako ne i saučestvovati u ustaškim pirovima, tj. zverskim postupcima protiv ČOVEKA!!! Proglasiti ga za sveca, još je jedan udarac protiv humanosti, pljuvanje po grobovima stotina hiljada Srba, zverski ubijenih od ustaša!
  (dure, 4. oktobar 2022 06:10)

  # Link komentara

 36. zasto nije osudjen na smrt ako je bio kriv za to sto pisete? zasto su srbi iz hrvatske cutali nakon rata ako su znali da je to radio. a mogli su da ga ubiju kao psa. nije da nisu mogli. a onda telo zapale i kako kazu neki nema tela nema zlocina.
  (ustasha, 4. oktobar 2022 06:09)

  # Link komentara

 37. Nauka je dokazala visestruko povećanu koncentraciju nekih elemenata u njegovim kostims.
  Nauka nema šta dokazivati da su mu izvadili i spalili srce kad je istina da su komunisti to uradili, postije svjedoci koji su radili obdukciju.
  Nije umro od upale bubrega nego nešto kao leukemija što može biti posljedica trovanja ili zračenja, ali to na nikoji način nije bitno za njegovu svetost.
  (svet, 03. oktobar 2022 23:19)

  Kakva nacija takav i svetac!
  (pastaimapastaima@gmail.com, 4. oktobar 2022 05:47)

  # Link komentara

 38. Mi ne mozemo da pricamo vise o stepincu iako je osvedoceni ustasa i saucesnik u zlocinu ndh. Samo zato sto je nasa spc dala status svetitelja pop "maci" ili kako se kod nas kaze macoli. Koji je u Crnoj Gori macolom ubijao zene koje nisu bile pripadnice cetnickog pokreta. Ta budala je i ubila majku pokojnog Mise Janketica. Kada se takvim ludacima daje status mucenika itd. Mi gubimo svako pravo kao narod da se zalimo na Stepinca. Sami smo krivi sto se nismo bunili protiv kukolja koje je nasa crkva kanonizovala ili ti sta vec i sada se bunimo protiv ovog stvorenja ? Pa dok ne resimo da nasa crkva ispravi greske nemamo pravo da se bunimo. Mada i dalje ne menja stvar da je Stepinac ustaski vikar.
  (Jole, 4. oktobar 2022 03:41)

  # Link komentara

 39. Немогу да вјерујем колико има дуго србијанаца. невероватно
  (dule, 4. oktobar 2022 03:20)

  # Link komentara

 40. Усташа
  (dule, 4. oktobar 2022 03:18)

  # Link komentara

 41. Nivo poricanja i samoobmane u kroasana je na nivou šizofrenije. Pokajte se grešnici na vreme, Bog nas sve gleda i sprema sud
  (Skrušenost, 4. oktobar 2022 02:57)

  # Link komentara

 42. Svetac.
  (I heroj, 03. oktobar 2022 22:14)

  Hm, sumnjam. Pre će biti da su od njega napravili čvarke u Donjem Domu.
  (Dux, 4. oktobar 2022 02:49)

  # Link komentara

 43. Ja se nadam da mi Srbi učimo na greškama “susjeda” i da ćemo dostojanstveno sačuvati neutralnost naše države , domaće fabrike i da ćemo biti sve manje zavisni od EU i drugih država. ne dozvolimo nikada da budemo marionete zapada i da živimo sa tri čoveka u državi kao naši “susjedi”.


  O cemu ti?

  Srbija je broj jedan po procesu iseljavanja, Bugari drugi, Rumuni treci, Albanci cetvrti pa tek ona paceni Hrvati peti.
  (Zivka, 4. oktobar 2022 02:37)

  # Link komentara

 44. @Mario, Natpis postoji iz “Tridesetogodišnjeg rata” 1618-1648 između Protestanata i Katolika. O vašim zverstvima nad protestantskim ženama, decom i starcima ima pregrst zapisa. Horde, Hrvata koje su pljačkale, ubijale, silovale i sakatile civile. Dokaz toga je NDH, koncentracione logori za DECU u Drugom Svetskom Ratu i ubijemo 800,000 Srba. Vaša slavlja svake godine na dan Operacije “Oluje” i etničko čišćenje Srba iz Hrvatske je još jedan dokaz. “Jaki” ste bili nad nedužnim civilima, u svim ratovima dok ste u borbama bezali kao pi**e. Ustaše su čist primer toga, a tvoj komentar kao i mnogobrojnih Hrvata na našim srpskim sajtovima govori u prilog vašoj izopačenosti i bolesti. Mi, Srbi smo narod, a vi Hrvati (čast izuzecima) ste g***d!
  (Dux, 4. oktobar 2022 02:36)

  # Link komentara

 45. Još da se kaže da je bio srpski dobrovoljac u probijanju solunskog fronta. Đeneral Draža Mihailović ga je u pismu na kraju rata pozvao da se ujedine protiv komunista.
  (Vojislav, 4. oktobar 2022 01:38)

  # Link komentara

 46. Otkopavali su komunisti po Jasenovcu sve na osnovu iskaza svjedoka i šta su ono nasli? Toliko su se obeshrabrili da su odustali od kopanja. Tito nikad nije otisao u Jasenovac. Mora da ima neki razlog. Dokumentacija pokradena i nalazi se u Beogradu. Molim Srbe da objave kompletnu dokumentaciju na internetu.
  (Istina je spora, 4. oktobar 2022 01:06)

  # Link komentara

 47. Ovde neki tvrde da su komunisti Stepinca otrovali. Ja ne znam ni jedan slucaj da su komunisti posle rata bilo koga otrovali. Jednostavno se nisu time sluzili. Oni se pre svega nisu plasili reakcije naroda. Svako ko je proglasen narodnim neprijateljem je zavrsio po kratkom postupku, cesto bez sudjenja ili osudjen na smrt. Ne postoji nijedan razlog zasto Stepinac ne bi bio osudjen na smrt i ubijen da je zaista postojala takva odluka. Niko ne bi gubio vreme sa njim da ga truje 8 godina. To su ustaski mitovi.
  (Goran, 4. oktobar 2022 00:59)

  # Link komentara

 48. njega na evro da turite, je.o vas on
  (1976, 4. oktobar 2022 00:48)

  # Link komentara

 49. Ustasa je sada , kao i svi ostali, u paklu… Pa neka FIFA Djavo zove i svetcom…
  (Dejan, 4. oktobar 2022 00:45)

  # Link komentara

 50. Stepinac nije osuđen na kućni pritvor nego na 8 godina najstrožeg zatvora u Lepoglavi. Na kućni pritvor su ga prebacili uz 24 satnu pratnju milicije tek nakon nekoliko godina zatvora u Lepoglavi jer se razbolio. A od čega se razbolio mlad čovjek? Zračenje ili trovanje kroz hranu? Nađena je visestruko povećana koncentracija nekih elemenata u kostima kod Stepinca koji se u normalnim kostima ne nalaze niti ih obican čovjek moze unijeti normalnom hranom i vodom. Čemu sluzi ovakav tekst koji vrvi netočnostima?
  (mučenik i svetac, 03. oktobar 2022 22:49)


  Da mu nije to zbog grehova. Mozda se čovek na kraju pokajao za toliko nevino ubijenih Srba. Možda ga je zato Bog poslao na najteže muke.
  (ja, 3. oktobar 2022 23:20) # Link komentara

  @
  Me zbog grehova koliko i Isusu koji je završio u još težim mukama. Što se on ima kajati za ubijene Srbe, niti ih je ubijao niti progonio niti je koga huškao da to ćini, daoače pisao je protestna pisma vlasti i pomagao gdje god je mogao. Ali zato razni zločinci dozive starost uz povlastice i prođu bez kazne.
  (10 naj zločinaca svijeta, 4. oktobar 2022 00:27)

  # Link komentara

 51. ….. nadam se da gori u paklu !
  (boban, 4. oktobar 2022 00:21)

  # Link komentara

 52. Srbende (ne Srbi) bi sretniji bili da su srpska djeca pomrla kao pravoslavni, nego spasena, pa makar bili pokatoliceni.
  Eto koliko im je stalo do srpskog zivota.
  (cv, 03. oktobar 2022 18:07)

  I Srbende i Srbi bi bili najsrecniji da ustaše nisu klale Srbe, Srpkinje, male Srbe i Srpkinje i matore Srbe i Srpkinje.
  (sojka, 4. oktobar 2022 00:21)

  # Link komentara

 53. Kako vas Hrvate nije sramota tog dela vase istorije. U tom periodu vam je na vlast doslo ekstremno desnicarsko krilo na vlast sa sve Stepincem i Pavelicem. Pitate se sta je Jna trazila u Vukovaru? Pa sta je Ndh trazila u Zemunu i Bih? Srbija za svoje grehove ispasta zbog ratova 90 ih a je li Hrvatska kaznjena zbog svojih mega grehova iz drugog svetskog rata? Kako vas nije sramota da spominjete srpske popove a ne spomenete vase katolicke. Jasenovac vam je mali, nebitan. Kazete 60.000 nekih pobijenih, ne Srba. Pa da nije ni jedan Srbin ubijen jeste li svesni sta je 60.000 ljudi po vasim izvorima. A bilo ih je sigurno 200.000 minimum . S razmerno broju stanovnika NDH i Nemacke vi drzite rekord broj ubijenih u logorima po coveku.
  (ako ima boga sve ce doci na svoje a do tada uzivajte, 4. oktobar 2022 00:14)

  # Link komentara

 54. Ako je sudeci po onoj Rambovoj… mnogo ljudi na ovom prokletom Balkanu radi za 300 evrica.
  Gladan, bos, besan na ceo svet, dodje uvece umoran ko pas sa posla, upali telefon i vidi clanak o nekakvom Stepincu…masala… sto prilike da se izbace sve frustracije.
  (dexter-lab, 03. oktobar 2022 21:13)

  ne radi nas više tako malo ni za mnogo vise od 300 evra, pa nam je i dalje stalo do ove priče i tako i treba da bude. Neka novije generacije imaju bolju memoriju od prethodnih, za bolje sutra.
  (sojka, 4. oktobar 2022 00:06)

  # Link komentara

 55. Meni je interesantno kako ga hrvati brane. Kao nije umazao svoje ruke ..alo komšije nije umazao svoje ruke ali je kao sveštenik podržavao takvu politiku i svojih predpostavljenih a i među svoje saborce je imao sveštenike koji su javno iskazivali mržnju prema pravoslavnim srbima i tome se nije protivio .
  (Čovek iz BUDUĆNOSTI, 4. oktobar 2022 00:03)

  # Link komentara

 56. Ko da su Srpski popovi bolji pogledajte samo što rade sada popovi u Rusiji sve ista banda!
  (Đoko, 03. oktobar 2022 23:11)

  Kakve sad veze imaju srpski popovi sa bilo čim što radi neki drugi pop 2000 km dalje? Kao da ste rekli da sam ja prostitutka posto se neka Marija Ivanovna mozda prostituise u Estoniji. Zapanjuje me argumentacija na ovim portalima.
  (sojka, 3. oktobar 2022 23:59)

  # Link komentara

 57. O kojim obdukcijama bi se radilo u Jasenovcu kad nema posmrtnih ostataka?
  Da li postoji zločin ako nema tijela, kostura ne postoji. Tako i Jasenovac, nema posmrtnih ostataka, znači nema zločina, nego Brozov mit.
  (?, 03. oktobar 2022 23:14)

  Sram te bilo.
  (sojka, 3. oktobar 2022 23:55)

  # Link komentara

 58. Tito je tražio da se odvoji od pape, a on je odbio i morao je da ode. Da je zločinac ili krvnik ili saradnik sa ustašama ili nacistima otišao bi ko i Draža. Rešili su ga pametno, otrovom i.
  (Mali Vuk, 3. oktobar 2022 23:38)

  # Link komentara

 59. Montirano suđenje je bilo takvo da se njega pljuvali komnistički svedoci, a bilo je zabranjeno da neko svedoči za njega.... Osudili su ga na 16g zatvora i nakon par godina ga poslali u kućni pritvor da ga otruju, analiza je pokazala da u kostima ima više otrova koje su mu davali duže vreme sa hranom i tako ga ubili, zato je proglašen mučenikom i blaženikom, a svaki takav je i svetac, ima priznatih 7 čuda i očuvano telo.
  (Kadija, 3. oktobar 2022 23:33)

  # Link komentara

 60. u paklu
  (neka gori, 3. oktobar 2022 23:22)

  # Link komentara

 61. Stepinac nije osuđen na kućni pritvor nego na 8 godina najstrožeg zatvora u Lepoglavi. Na kućni pritvor su ga prebacili uz 24 satnu pratnju milicije tek nakon nekoliko godina zatvora u Lepoglavi jer se razbolio. A od čega se razbolio mlad čovjek? Zračenje ili trovanje kroz hranu? Nađena je visestruko povećana koncentracija nekih elemenata u kostima kod Stepinca koji se u normalnim kostima ne nalaze niti ih obican čovjek moze unijeti normalnom hranom i vodom. Čemu sluzi ovakav tekst koji vrvi netočnostima?
  (mučenik i svetac, 03. oktobar 2022 22:49)


  Da mu nije to zbog grehova. Mozda se čovek na kraju pokajao za toliko nevino ubijenih Srba. Možda ga je zato Bog poslao na najteže muke.
  (ja, 3. oktobar 2022 23:20)

  # Link komentara

 62. “Tvrdi se da su ga komunisti trovali, izvadili njegovo srce i spalili ga. Nauka je demantovala ove navode, jer je obdukcija ukazala da je nadbiskup preminuo od posledica teške upale bubrega.“

  Nauka je dokazala visestruko povećanu koncentraciju nekih elemenata u njegovim kostims.
  Nauka nema šta dokazivati da su mu izvadili i spalili srce kad je istina da su komunisti to uradili, postije svjedoci koji su radili obdukciju.
  Nije umro od upale bubrega nego nešto kao leukemija što može biti posljedica trovanja ili zračenja, ali to na nikoji način nije bitno za njegovu svetost.
  (svet, 3. oktobar 2022 23:19)

  # Link komentara

 63. Ako je i bio, nista mu to kao sto vidis nije znacilo, kao i mnogim drugim Srbima po hrvatskoj, sloveniji i bilo gde drugde na tzv. Zapadu. Srbi su narod koji se jako lako i jako brzo odrekne sebe, svog porekla i zarko zeli da postane ono sto nije, pod uslovom da je to "ono" nesto sto je bolje, civilizovanije i naprednije od Srba.
  (Dobrovoljna asimilacija, srpska "vrlina", 03. oktobar 2022 20:49)

  Primer Tesla, koji se nikad nije odrekao svog srpskog porekla i kome je sahrani svirana pesma "Tamo daleko, tamo je Srbija".


  Sedi jedan.
  (Nenad, 3. oktobar 2022 23:17)

  # Link komentara

 64. A koliko je ti milijuna pobijeno u Jasenovcu? Ajde nađi forenzički dokaz za tisuću ako možeš.
  (?, 03. oktobar 2022 20:51)


  Zvanično je oko pola miliona. Ima koliko hoces dokaza, ali dzaba kad neko te namerno ne vidi. Plašiš se brojke?! Dobro je da priznajete da je i bio konc. logor. Ne znam kako te samo nije sramota....a da, vas nista nije sramota. Kad se pogledas u ogledalo jel vidis Pavelica.
  (usrase, 3. oktobar 2022 23:14)

  # Link komentara

 65. (Veliki brat, 03. oktobar 2022 22:25)

  O kojim obdukcijama bi se radilo u Jasenovcu kad nema posmrtnih ostataka?
  Da li postoji zločin ako nema tijela, kostura ne postoji. Tako i Jasenovac, nema posmrtnih ostataka, znači nema zločina, nego Brozov mit.
  (?, 3. oktobar 2022 23:14)

  # Link komentara

 66. Opet gubimo vreme, znači Skupština Srbije da anulira sve odluke Avnoja i sveg nakon toga, vrati sve na 1933 za života Kralja i izvadi Tita da mu uradimo obdukciju i vidimo dal su ga Slovenci ubili odsecanjem noge i onda premestimo u muzej da svi mogu ko u zološkom vrtu da ga vide i sami se uvere u isto.
  (H . P., 3. oktobar 2022 23:12)

  # Link komentara

 67. Ko da su Srpski popovi bolji pogledajte samo što rade sada popovi u Rusiji sve ista banda!
  (Đoko, 3. oktobar 2022 23:11)

  # Link komentara

 68. Tu je bar sve jasno, da je Stepinac zločinac ili nacistički saradnik, završio bi i on, odmah, ko i čiča Draža, raskomadan i pobacan, tako da ni groba nema! Njemu je Tito naredio da se odvoji-autokefiše od Pape, a kad je to odbio uhapsio ga, napravili montirano suđenje, na kojem nije bilo ništa protiv njega, a za njega nisu dozvolili svedoke da ne kažu koliko je ljidi spasio. I na kraju ga osudili i poslali ga na kućni pritvor, alo čoveče, KUĆNI PRITVOR?!! Ponižavali ga, mučili ga i otrovali ga da ga se reše. Na kraju ga samo pretvorili u mučenika i blaženika i sveca i najvećeg hrvatskog heroja... traljavo i glupo.
  (Srp i čekić, 3. oktobar 2022 23:10)

  # Link komentara

 69. Nije on aktivno saradjivao sa rezimom, ali je podrzao nastajanje NDH, ostvarenje vekovnog sna hrvata po samostalnoj hrvatskoj drzavi. Da li je to greh? Nije. Danas imaju NDH i mirni su. Problem smo mi, jer ih ne ostavljamo na miru, stalno lajemo na njih, ne mirimo sa njihovom samostalnoscu sto je rezultat naseg nezadovoljstva sobom. Niko nije tako nesrecan kao Srbijanci (namerno kazem Srbijanci da bi se znalo da mislim na Srbe iz Srbije) sto Jugoslavije vise nema. Svi drugi uzivaju u svojoj samostalnosti, samo mi kukamo za Jugoslavijom. To dosta govori o nama i o tome da mi ustvari ne znamo sta bi sa sobom.
  (Srbin, a normalan, 03. oktobar 2022 21:47)


  Tebi nije problem sto je on saradjivao sa Pavelicem koji je imao konc. logore čak i za decu. Nama je to problem. Ne može država da se gradi na zločincima, kon. logorima i nevinim ubijenim, mislim da se svako normalan slaže sa tim. Od svakog zla se treba ograditi, po meni je i bombardovanje kolone zločin isto kao i Ovčara.
  (Hrvat, ali normalan, 3. oktobar 2022 23:07)

  # Link komentara

 70. Rocky,
  To je živa istina. Na žalost , ali tako je, bila sam u Hr, sve je pusto, nigde čoveka, radnje zatvorene,u preostalim prodavnicama svi proizvodi nemački.
  (Istina, 3. oktobar 2022 23:06)

  # Link komentara

 71. Vatikan, Nacisti...više su uvezani nego što se misli...
  (Miloš, 3. oktobar 2022 23:02)

  # Link komentara

 72. Isti Miloš Timotijević
  (Nik Hamer, 3. oktobar 2022 22:59)

  # Link komentara

 73. Ovi što pišu da sve za Hr važi i za Srb, treba da vide opustošene hrvatske gradove i zatvorene fabrike. Ja se nadam da mi Srbi učimo na greškama “susjeda” i da ćemo dostojanstveno sačuvati neutralnost naše države , domaće fabrike i da ćemo biti sve manje zavisni od EU i drugih država. ne dozvolimo nikada da budemo marionete zapada i da živimo sa tri čoveka u državi kao naši “susjedi”.
  (Milica, 3. oktobar 2022 22:59)

  # Link komentara

 74. Kad se jedna nacija duhovno poistovjecuje sa ovakvim monstrumom i bolesnikom, onda zamislite kakva je to nacija.....najbolji odgovor ce vam dati spomenik u Njemackoj, na kome pise, "sacuvaj me Boze, kuge, gladi i Hrvata".
  (Kun' Fu - Panda, 3. oktobar 2022 21:53)

  Ne postoji takav natpis, ali nacija koju su ubijedili da postoji je za brigu.
  (Mario, 3. oktobar 2022 22:58)

  # Link komentara

 75. Ако је се он налазио на челу Католичке Цркве у Хрватској у вријеме кад је католички клер масовно организовао и спроводио злочине над Србима, ко је онда крив. (Марлоне, 3. oktobar 2022 17:15)

  Nije se on "nalazio na celu Katolicke Crkve u Hrvatskoj". On jeste bio prvak, tj. imao je najvisu crkvenu titulu medju Hrvatima, ali, hijerarhijski, on se nalazio na celu samo svoje nadbiskupije, Zagrebacke, a nad ostalim hrvatskim katolicima nije imao nikakvu vlast, pogotovu ne nad hercegovackim franjevcima, koji su se i od pape odmetnuli, a pod biskupe i nadbiskupe nikad nisu ni spadali.
  (X=iks, 3. oktobar 2022 22:57)

  # Link komentara

 76. Americki glumci Jon Voight (otac Angeline Jolie) i Alan Alda u New Yorku zavrsili su srednju skolu koja nosi ime Alojzije Stepinac i zove se tako i danas.
  (Mario, 3. oktobar 2022 22:51)

  # Link komentara

 77. "Na sve optužbe, koje su ovde protiv mene iznete, odgovaram da je moja savest mirna, makar se okupljeni tome smejali. Sada se ne kanim braniti niti apelovati protiv osude. Ja sam za svoje uverenje sposoban podneti ne samo ismejavanje, prezir i poniženje, nego – jer mi je savest čista – spreman sam svaki čas i umreti", rekao je Stepinac pre nego što je osuđen na kućni pritvor u rodnom Krašići u Hrvatskom Zagorju gde je i umro 10. februara 1960. godine.

  Stepinac nije osuđen na kućni pritvor nego na 8 godina najstrožeg zatvora u Lepoglavi. Na kućni pritvor su ga prebacili uz 24 satnu pratnju milicije tek nakon nekoliko godina zatvora u Lepoglavi jer se razbolio. A od čega se razbolio mlad čovjek? Zračenje ili trovanje kroz hranu? Nađena je visestruko povećana koncentracija nekih elemenata u kostima kod Stepinca koji se u normalnim kostima ne nalaze niti ih obican čovjek moze unijeti normalnom hranom i vodom. Čemu sluzi ovakav tekst koji vrvi netočnostima?
  (mučenik i svetac, 3. oktobar 2022 22:49)

  # Link komentara

 78. Kad je toliki zločinac kako ga komunisti ne pogubise kao Dražu?
  Kako Draza u Srbiji heroj a Srbi ne vjeruju komunističkom sudu?
  Ali vjeruju tom istom sudu kad je Stepinac u pitanju.
  (Ruđo, 3. oktobar 2022 22:30)

  # Link komentara

 79. Najhrabriji narod...
  (Ljubisa Livac, 3. oktobar 2022 22:30)

  # Link komentara

 80. A što se to radilo tamo? Imaš neki forenzički dokaz? ili samo puste lovačke price.
  (?, 3. oktobar 2022 18:06)

  I vi bi te dokaze kao prihvatili? Eno ti dokaza od generala Zorana Stanovića, koji je 1991. vršio obdukcije na vukovarskom ratištu čitavih godinu dana, potom na prostorimabivše SFRJ (BiH, Kosovo) uradio obdukciju posmrtnih ostataka preko 5000 ljudi, pružao ekspertske usluge Haškom sudu, i da li su ti njegovi dokazi negde prihvaćeni i da li je bilo ko od komentatora ovde čuo za sve strahote na koje je on naišao tokom vršenja tih obdukcija?
  Dovoljne su samo njegove priče o slučajevima ubijenih u BiH, koji su bili vezani bodljivakom žicom, sakaćeni, i na kraju im odsecane glave.
  Ali, za one u Sarajevu je bitno da su njihovi Izetbegović i Orić heroji!

  E, sve dok je tako, dok neko veliča svoje heroje, rekacija u Srbiji će biti da i oni veličaju svoje "junake" koji su počinili zločine nad tom drugom stranom koja svoje zločince veliča kao heroje. I tako u krug...

  Ja pokušavam da bude normalan i neutralan, samtram da prvo svi zločinci na svim stranama treba da budu procesuirani i osuđeni, ali trenutno to nije moguće zbog onih kojima to ne odgovara, a ima ih na svim stranama.


  A da li će Stepinac biti ili neće biti svetac... stvarno nisam čitao niti šta bilo znam, danas izgleda svako može postati svetac, a pre 1000 godina je ipak bilo neke mere.
  Ali, kako se ono kaže: sudiće vam se kako sudite drugima!
  (Veliki brat, 3. oktobar 2022 22:25)

  # Link komentara

 81. tito nas je uništio
  (iskvarena verzija austrijskog, 03. oktobar 2022 15:29)

  Koga vas? Ustaše i naciste? Nama, srbima, nikad bolje nije bilo.
  (UjkaŽitko, 3. oktobar 2022 22:23)

  # Link komentara

 82. Daj vise odlucite se koju stranu podrzavate. Sto su Tito i komunisti osudili sa Hrvatske strane sve je istina i podrzava se ali sto su sudili sa Srbske e to su vec sve istoriske lazi.
  (Tito, 3. oktobar 2022 22:20)

  # Link komentara

 83. Svetac.
  (I heroj, 3. oktobar 2022 22:14)

  # Link komentara

 84. Papinjo Pavlinjo jedva čekao, toliko je mrzeo komuniste da mu je sve ostalo bilo ok samo da je protiv komunista, pa makar i kriminalac bio, nacista ma super ok nema frke, tamo po južnoj americi mu nisu smetali razni diktatori i krvopije, jok sto bi kad nisu komunisti….
  (JPR24, 3. oktobar 2022 22:12)

  # Link komentara

 85. Ne brukaj se ,lično sam čuo na desetine priča od ljudi koji su izgubili svoje bližnje,pa čak mi je i baba pričala kako su joj sestru masakrirali ,samo su je po odeći prepoznali...jel mislis da neko može da slaže i takvim stvarima?
  (zelja, 03. oktobar 2022 19:21)

  Ne da mislim nego postoje dokazi o tim lažima. Postoje zapisnici tj. zapisani iskazi tih svjedoka. I šta se pokazalo? Pokazalo se da iskazi veze nemaju sa istinom jer su takvi da su pobijali jedni druge, cak i kad su pokušali da usklade iskaze bilo je toliko konfliktnosti i neslaganja da se ni uz najbolju volju ne mogu uzeti kao vjerodostojni. To naravno ne znaći da nije bilo zločina nad neduznim narodom. Na zalost bilo je i na žalost cinile su ga sve vojske koje su tada postojale u regionu a bilo je raznih vojski, njemaćka, talijanska, ustaska, partizanska, domobranska, četnićka, ljotićevci, belogardejci, ss divizije od domaćih snaga npr. handzar divizija itd. I nema ni jedne od vojski koja nije poćinila zločin nad nedužnim narodom. Ono o čemu se može razgovarati je koja od tih vojski je učinila najvise zločina u periodu od 1941. do 1945.-1947.-1949. sli nakon toga zloćine su činile specijalne grupe sistema, tajne službe, koje su ubijale i po inozemstvu sve do 1990. a nakon 1990. imali smo i nove ratove i nove zločine, kao što smo imali i zloćine od prije od 1941. tj. za Kraljevine (crna ruka, bela ruka, žandari..). Zločini u regionu imaju kontinuitet. Nazalost.
  (uzroci i posljedice, 3. oktobar 2022 22:10)

  # Link komentara

 86. Od svih Srba Hrvati su najgori. Samo da učimo iz gresaka “susjeda” i dostojanstveno sačuvamo našu državu od globalizacije, da razvijamo domaće fabrike, budemo sto samostalniji, suvereniji i nezavisniji od EU. Da ne dozvolimo da budemo marionete velikih sila, da ne dozvolimo da nam umiru gradovi kao u Hrvatskoj gde u međuvremenu žive tri čoveka. Živela Srbija
  (Milica, 3. oktobar 2022 21:59)

  # Link komentara

 87. Ne razumem ovu polemiku. Zašto bi to što je Stepinac bio zločinac sprečavalo da bude svetac? Pa najveći broj svetaca (mnoge i Srbi slave) su bili zločinci, koljači, vucibatine , lihvari i drugi ugledni pojedinci. U onoj drevnoj Antiohiji nije postao svetac samo onaj kom je žena branila, a krstaški zločinci su proglašavani svecima po automatizmu, bez obrazloženja. Ni ličnu kartu im nisu tražili.

  Papa Horhe Bergoljo, aktuelni C.E.O. katoličke crkve sa sedištem u Vatikanu je autentični car! Način na koji je otkačio zapenjene & napaljene Hrvate je maestralan. Otprilike ovako nekako: "Ama bre, ne zanima me da li je dotični Stepinac Alojzije bio duša od čoveka ili preispoljno & vaskoliko đubre, ko ga hejtuje, ni ko ga lajkuje, nego je li on napravio neko ČUDO?". Zamucaše Hrvati, vamte-namte, "Pa ovaj, Sveti Oče, nisu ni mnogi drugi sveci, neki su da prostite bili i političari, kakvo sad čudo, to njima niko nije tražio?". Već vidno nervozan, Horhe im odbrusi "E, ja tražim! Lepo pišu uslovi za sticanje. Čitaj: M.O.R.A. Č.U.D.O.! Nađite nešto. Ako jeste svetac, onda je garant izveo neko čudo. Ako nema čuda, nema sveca. Kad kompletirate dokumentaciju, ta dođite opet za desetak godina, a sad odjebite"

  Dobro, možda je ovo malo slobodniji preprič, ali suština je pozamašno tačna.
  (CATAPA, 3. oktobar 2022 21:59)

  # Link komentara

 88. Hrvat.
  (dijagnoza, 3. oktobar 2022 21:57)

  # Link komentara

 89. bas su ga bili drakonski kaznili! da je u pitanju bio neki pravoslavni pop, do jutra bi bio streljan!
  (abc, 3. oktobar 2022 21:54)

  # Link komentara

 90. Kad se jedna nacija duhovno poistovjecuje sa ovakvim monstrumom i bolesnikom, onda zamislite kakva je to nacija.....najbolji odgovor ce vam dati spomenik u Njemackoj, na kome pise, "sacuvaj me Boze, kuge, gladi i Hrvata".
  (Kun' Fu - Panda, 3. oktobar 2022 21:53)

  # Link komentara

 91. Jos jedan dokaz da se hrvati nicega ne stide.
  (long live and David Coverdale, 3. oktobar 2022 21:51)

  # Link komentara

 92. sardjivao sa ustasama? Kako onda moze biti svetac ili dobra osoba? To cak nije ni pitanje dal su ustase bili zlocinci.
  (aca, 3. oktobar 2022 20:36)

  Nije on aktivno saradjivao sa rezimom, ali je podrzao nastajanje NDH, ostvarenje vekovnog sna hrvata po samostalnoj hrvatskoj drzavi. Da li je to greh? Nije. Danas imaju NDH i mirni su. Problem smo mi, jer ih ne ostavljamo na miru, stalno lajemo na njih, ne mirimo sa njihovom samostalnoscu sto je rezultat naseg nezadovoljstva sobom. Niko nije tako nesrecan kao Srbijanci (namerno kazem Srbijanci da bi se znalo da mislim na Srbe iz Srbije) sto Jugoslavije vise nema. Svi drugi uzivaju u svojoj samostalnosti, samo mi kukamo za Jugoslavijom. To dosta govori o nama i o tome da mi ustvari ne znamo sta bi sa sobom.
  (Srbin, a normalan, 3. oktobar 2022 21:47)

  # Link komentara

 93. Stepinac, ustaski vikar i osudeni ratni zločinac.
  (Pero, 3. oktobar 2022 21:34)

  # Link komentara

 94. Ne brukaj se ,lično sam čuo na desetine priča od ljudi koji su izgubili svoje bližnje,pa čak mi je i baba pričala kako su joj sestru masakrirali ,samo su je po odeći prepoznali...jel mislis da neko može da slaže i takvim stvarima?
  (zelja, 03. oktobar 2022 19:21)

  Jesi, ali lovačke priče.
  (?, 3. oktobar 2022 21:17)

  # Link komentara

 95. Rocky,
  Druze, sve sto si naveo za Hrvatsku, vazi i za Srbiju. Sve nas je manje i manje. Jesmo li i mi onda prokleti ljudi na prokletoj zemlji, ili nas je neka druga muka zadesila?
  (Misko, 3. oktobar 2022 21:13)

  # Link komentara

 96. Ako je sudeci po onoj Rambovoj… mnogo ljudi na ovom prokletom Balkanu radi za 300 evrica.
  Gladan, bos, besan na ceo svet, dodje uvece umoran ko pas sa posla, upali telefon i vidi clanak o nekakvom Stepincu…masala… sto prilike da se izbace sve frustracije.
  (dexter-lab, 3. oktobar 2022 21:13)

  # Link komentara

 97. Stepinac i vladika Nikolaj ruku pod ruku. Ako su oni sveci onda se hrišćanstvu dobro ne piše.
  (Antigen, 03. oktobar 2022 20:25)

  Kužim, da ne znas ko je vladika Nikolaj. Tvoj zakrzljali mozak ne moze to da shvati. Hteo ispasti pametan, a ispao paglu..
  (usrase napunile gace, 3. oktobar 2022 21:06)

  # Link komentara

 98. E to vam je Balkan… jadna grupa ulizica koji nijada nisu nit ce imati svoje misljenje. Zato su svi nasi heroji a tudji zlocinci, zato svi uvek menjaju misljenja shodno dnevnoj politici… dovoljno je samo danas videti da su nam Austrija i Madjarska najveci prijatelji (sta ono bi u prvom svetskom ratu) , Turci… 500 godina se zaboravilo samo tako ali zato jednom Stepincu- samo zato sto je Hrvat- lepimo etikete kao da je on licno pobio sve Srbe u Jasenovcu.., sa ovakvom logikom smo tu gde jesmo na zacelju civilizacija bili i ostali.
  (Opet ja, 3. oktobar 2022 20:20)

  Sta reci? BRAVO !
  (Balkanske fukare primitivne, 3. oktobar 2022 21:06)

  # Link komentara

 99. Nije Tito nas u inistio, vec to pokusava velovima da uradi katolicka crkva. Uspeli su delimicno. Ali je njihovo proslo. Sve manje ljudi veruje u sranja njihova I za par vekova ih vise nece ni biti.
  (Katolicka satanisticka crkva, 3. oktobar 2022 15:47)

  Cuj, katolicka crkva vec vekovima pokusava Srbe da unisti? Veliki car Dusan Nemanjic, nudio je sebe i ceo srpski narod Vatikanu na pokatolicavanje, a Vatikan je odbio. Eto, mogli su da nas pokatolice, a nisu. To dosta govori o tome sta Vatikan o nama zaista misli, jer nije hteo Srbe nevernike i verske licemere da primi u svoje okrilje.
  (Nevernik sam licemerni, al' sta mi vredi kad' sam pravoslavac, 3. oktobar 2022 20:01)

  Ko velis, nece nas ni kad' mi hocemo? Pravo da ti kazem, ne cudim se.
  (Radoje D., 3. oktobar 2022 20:59)

  # Link komentara

 100. Sto se vatikana tice o njihovoj umesanosti u zlocine sve se zna . Pokrstavali su na silu i macem. Umesani u spasavanje ustasa i nemackih zlocinaca . Posle rata u hrvatskoj skrivali su zlato i dragocenosti otete od jevreja , srba i dr. Poznavao sam zenu koja je ucestvovala u otkrivanju opljackanog zlata u katolickoj crkvi. Casne sestre su ubijale srpsku decu i tako dalje…. Lista zlodela je dugacka . O njima i njihovim nedelima sve se zna . Trebalo bi da se ozbiljno osvrnemo na zlotvore iz vlastite crkve i istorije iste . Popova koljaca i ubojica . Da rascistimo prvo go… u svom dvoristu .
  (rcz, 3. oktobar 2022 20:58)

  # Link komentara

 101. Jedna od ogavnijih i odvratnijih stvari je da su u Korenici imenovali jednu ulicu njegovim imenom.

  Srecom pa nisu ulicu moje dedovine preimenovali u pavelicevo koljiste
  (zagrepcanin Zec, 3. oktobar 2022 20:58)

  # Link komentara

 102. Nisu Hrvati proglasili Stepinca za sveca, nismo mi nacionalna crkva ko Srpska pravoslavna crkva.
  Proglasila ga je katolička crkva, vatikanska komisija, na osnovu istraživanja, svedočenja, dokumenata, itd. Proglašen je blaženikom, i sad slijedi kanonizacija. Nema tu nikakvih ispravaka, niti su moguče.
  Pa nije Vatikan lud da daje takvu titulu nekom zločincu, baš će crkva od miljardi vjernika da riskira tako nešto, zbog koga, naroda od 3-4 miliona stanovnika?? Znači, komisija teologa iz cijelog svijeta, pod rukama največi, najopsežniji arhiv na svijetu, pogotovo takve stvari, crkvene, svjedočenja, itd..
  Al ne, Srbi znaju bolje, deda im rekao, a i pronašli nešto u arhivu u Beogradu, iskopali nešto što nitko drugi nije...
  Kolika mržnja protiv katoličke crkve, to nije normalno...
  (Matan, 3. oktobar 2022 20:56)

  # Link komentara

 103. Ruđer Bošković rodjeni Dubrovčanin Srbin katolik kome je rekao pravoslni pop da Srbin ne može biti katolik.Ruđer mu je odgovorio:Dobro, onda sam Hrvat,kakva bruka od popova.
  (strsljen, 03. oktobar 2022 19:14)

  Slazem se da je bruka sto srbin ne moze biti katolik. A jos veca bruka je sto je 1916. SPC jednostrano sve pravoslavce pretvorila u srbe. Hrvati pravoslavci odjednom postaju srbi. A najveca sramota je sto su katolicka crkva i hrvatska to presutno dozvolile.
  (croata, 03. oktobar 2022 20:35)


  Mora da je neka greska sto je u popisu Duovnika iz 1890. godine u vreme AU, vecina dubrovčana govorila srpskim jezikom. Pobrkao si lončiće. Menjaj dilera, ne mislim na dvojicu nego na jednog sto pise i sam sebi odgovara. Komedija sa tobom.
  (Nenad, 3. oktobar 2022 20:56)

  # Link komentara

 104. Stepinac je postao nadbiskup jer je kralj Karađorđević redom odbijao sve one predložene prije njega. Možda je želio Solunca na tom mjestu.
  (Čiji? Acin., 3. oktobar 2022 20:20)

  O cemu ti svega ti? Nadbiskuoe i kardinale bira Papa i zaboli ga sta nekakav Karadjordjevic misli o tome. Pa Stepincu su i nastimali proces jer je odbio poslusnost Titu i komunistickoj partiji da odijeli katolicku crkvu u Hrvatskoj od Vatikana, a eto Karadjordjevic je to mogao. Ne budi smijesan. Nije to pravislavna crkva.
  (Nikola, 3. oktobar 2022 20:52)

  # Link komentara

 105. Korektno komuniciramo, ajde posteno susedi da odgovorite : ko je omiljeniji u Hrvata, Alojzije Sterinac ili fra sotona majstorovic?
  (Slava Ruskoj vojsci, 03. oktobar 2022 20:21)

  Mrtva trka. Mi se ničega ne stidimo, pa ni Jasenovca ni dečjeg logora.
  (Ante, 3. oktobar 2022 20:51)

  # Link komentara

 106. ali zato jednom Stepincu- samo zato sto je Hrvat- lepimo etikete kao da je on licno pobio sve Srbe u Jasenovcu.., sa ovakvom logikom smo tu gde jesmo na zacelju civilizacija bili i ostali.
  (Opet ja, 03. oktobar 2022 20:20)

  A koliko je ti milijuna pobijeno u Jasenovcu? Ajde nađi forenzički dokaz za tisuću ako možeš.
  (?, 3. oktobar 2022 20:51)

  # Link komentara

 107. Ovoo je zlooo, koljaca Srpske dece za svetca... JEL toliko nemaju srama?
  (Novi Sad, 3. oktobar 2022 20:50)

  # Link komentara

 108. Slazem se da je bruka sto srbin ne moze biti katolik. A jos veca bruka je sto je 1916. SPC jednostrano sve pravoslavce pretvorila u srbe. Hrvati pravoslavci odjednom postaju srbi. A najveca sramota je sto su katolicka crkva i hrvatska to presutno dozvolile.
  (croata, 03. oktobar 2022 20:35)


  hahahahahahaaa...ovo je bolje od onog sto je napisao ko je grkokatolike pokatoličio. Pa dobro bre, imas li ti 8 razreda neke osnovne škole. Kakve god, pa nek je i specijalna.
  (ja, 3. oktobar 2022 20:49)

  # Link komentara

 109. Ruđer Bošković rodjeni Dubrovčanin Srbin katolik kome je rekao pravoslni pop da Srbin ne može biti katolik.Ruđer mu je odgovorio:Dobro, onda sam Hrvat,kakva bruka od popova.
  (strsljen, 03. oktobar 2022 19:14)


  kakav spin. Dobro je da si rekao da je Rudjer ipak Srbin.
  (Nenad, 3. oktobar 2022 19:52)

  Ako je i bio, nista mu to kao sto vidis nije znacilo, kao i mnogim drugim Srbima po hrvatskoj, sloveniji i bilo gde drugde na tzv. Zapadu. Srbi su narod koji se jako lako i jako brzo odrekne sebe, svog porekla i zarko zeli da postane ono sto nije, pod uslovom da je to "ono" nesto sto je bolje, civilizovanije i naprednije od Srba.
  (Dobrovoljna asimilacija, srpska "vrlina", 3. oktobar 2022 20:49)

  # Link komentara

 110. @Inače, 03. oktobar 2022 19:59…moja majka je bila najmlađa od 11ero. Jedina je preživjela Jasenovac. Otac mi je imao sličnu sudbinu (jedini od 6ero). Oboje odrasli u domu za siročad gde su ih posle rata maltretirali komunisti. Za vreme ovog zadnjeg rata oca (teškog invalida) Hrvatska vojska ubi na pragu kuće. Sada dobijemo opomene da očistimo ustaške grafite sa napuštene kuće i imanja. Platit ću kazne ali grafite sa kuće (ruševine) neću skidati. Neka im stoji kao spomenik lepoj njihovoj (hegemonističkoj) državi.
  (bivši, 3. oktobar 2022 20:39)

  # Link komentara

 111. sardjivao sa ustasama? Kako onda moze biti svetac ili dobra osoba? To cak nije ni pitanje dal su ustase bili zlocinci.
  (aca, 3. oktobar 2022 20:36)

  # Link komentara

 112. Ruđer Bošković rodjeni Dubrovčanin Srbin katolik kome je rekao pravoslni pop da Srbin ne može biti katolik.Ruđer mu je odgovorio:Dobro, onda sam Hrvat,kakva bruka od popova.
  (strsljen, 03. oktobar 2022 19:14)

  Slazem se da je bruka sto srbin ne moze biti katolik. A jos veca bruka je sto je 1916. SPC jednostrano sve pravoslavce pretvorila u srbe. Hrvati pravoslavci odjednom postaju srbi. A najveca sramota je sto su katolicka crkva i hrvatska to presutno dozvolile.
  (croata, 3. oktobar 2022 20:35)

  # Link komentara

 113. Da li ce srbi hrvate ikada ostaviti na miru? Evo, ja sam srbin i srecan sam sto su hrvati konacno zbacili srpsku balast sa sebe. Mogu da zamislim kako su tek oni srecni.
  (Srbin, a normalan, 03. oktobar 2022 20:27)

  Aljbine, ti li si?
  (Petmildu011, 3. oktobar 2022 20:35)

  # Link komentara

 114. zlocinac par exellence.svestenicka odora je bila samo perfidno pokrice,nesto kao zver u jagnjecoj kozi.zavrsio je upravo onako kako je zasluzio.nema mesta nikakvom zaljenju.
  (deljan, 3. oktobar 2022 20:33)

  # Link komentara

 115. ON VAM JE SLUČAJNI SVETAC!
  Tu je bar sve jasno, da je Stepinac zločinac ili nacistički saradnik, završio bi i on, odmah, ko i čiča Draža, raskomadan i pobacan, tako da ni groba nema! Njemu je Tito naredio da se odvoji-autokefiše od Pape, a kad je to odbio uhapsio ga, napravili montirano suđenje, na kojem nije bilo ništa protiv njega, a za njega nisu dozvolili svedoke da ne kažu koliko je ljidi spasio. I na kraju ga osudili na kućni pritvor, alo čoveče, KUĆNI PRITVOR?!! Ponižavali ga, mučili ga i otrovali ga da ga se reše. Na kraju ga samo pretvorili u mučenika i blaženika i sveca i najvećeg hrvatskog heroja... traljavo i glupo.
  (Srp i čekić, 3. oktobar 2022 20:28)

  # Link komentara

 116. Da li ce srbi hrvate ikada ostaviti na miru? Evo, ja sam srbin i srecan sam sto su hrvati konacno zbacili srpsku balast sa sebe. Mogu da zamislim kako su tek oni srecni.
  (Srbin, a normalan, 3. oktobar 2022 20:27)

  # Link komentara

 117. Ruđer Bošković rodjeni Dubrovčanin Srbin katolik kome je rekao pravoslni pop da Srbin ne može biti katolik.Ruđer mu je odgovorio:Dobro, onda sam Hrvat,kakva bruka od popova.
  (strsljen, 03. oktobar 2022 19:14)

  A ti bio tamo i to čuo?
  (Radeka Mito Šid, 3. oktobar 2022 20:27)

  # Link komentara

 118. To JESTE bio montiran politički proces jer da nije, taj osvedocčeni zločinac bi bio momentalno streljan,kao što su stotine nevinih Srba streljane ni za sta.
  (Smeško, 3. oktobar 2022 20:26)

  # Link komentara

 119. Stepinac i vladika Nikolaj ruku pod ruku. Ako su oni sveci onda se hrišćanstvu dobro ne piše.
  (Antigen, 3. oktobar 2022 20:25)

  # Link komentara

 120. Ovo je apsolutno tačan komentar.
  Nadam se i drago bi mi bilo da dolazi od nekog ko je iz Hr.
  ...
  (33 33, 3. oktobar 2022 16:49)
  Da, Hrvat sam. A potpisujem i tvoje dopune!
  Eto može se!
  (Mirkec, 3. oktobar 2022 20:25)

  # Link komentara

 121. Nažalost uskoro će te vidjet što je pravoslavlje i tko je Kiril miljarde će biti mrtve.
  (Dejo, 3. oktobar 2022 18:52)

  Posto smo vec videli sta je katolicanstvo i milijarde izginulih u krstaskim ratovima, inkviziciji, osvajanju Latinske Amerike, Jasnovcu,...
  (beogradski, 3. oktobar 2022 20:24)

  # Link komentara

 122. Korektno komuniciramo, ajde posteno susedi da odgovorite : ko je omiljeniji u Hrvata, Alojzije Sterinac ili fra sotona majstorovic?
  (Slava Ruskoj vojsci, 3. oktobar 2022 20:21)

  # Link komentara

 123. Stepinac je postao nadbiskup jer je kralj Karađorđević redom odbijao sve one predložene prije njega. Možda je želio Solunca na tom mjestu.
  (Čiji? Acin., 3. oktobar 2022 20:20)

  # Link komentara

 124. E to vam je Balkan… jadna grupa ulizica koji nijada nisu nit ce imati svoje misljenje. Zato su svi nasi heroji a tudji zlocinci, zato svi uvek menjaju misljenja shodno dnevnoj politici… dovoljno je samo danas videti da su nam Austrija i Madjarska najveci prijatelji (sta ono bi u prvom svetskom ratu) , Turci… 500 godina se zaboravilo samo tako ali zato jednom Stepincu- samo zato sto je Hrvat- lepimo etikete kao da je on licno pobio sve Srbe u Jasenovcu.., sa ovakvom logikom smo tu gde jesmo na zacelju civilizacija bili i ostali.
  (Opet ja, 3. oktobar 2022 20:20)

  # Link komentara

 125. Pa nije bas da ga svi Hrvati vole. Njega mnoge ustase ne vole i misle da je bio blizak Karadjordjevicima. Isto vazi i za Tudjmana.
  (kaokakao, 3. oktobar 2022 20:17)

  # Link komentara

 126. (strsljen, 3. oktobar 2022 19:14)

  Da, bas je to rekao. A onda se Stepinac prijavio u Vojsku kraljevine Jugoslavije i posle oporavka na Vidu probijaoSolunski front...

  Kakvi Hrvati u vreme R. Boskovica? S pocetka 20. veka je AU radila popis, u Dubrovniku se dvojica izjasnila Hrvatima- jedan fratar i jedan obucar.
  (tiktok, 3. oktobar 2022 20:16)

  # Link komentara

 127. Ruđer Bošković rodjeni Dubrovčanin Srbin katolik kome je rekao pravoslni pop da Srbin ne može biti katolik.Ruđer mu je odgovorio:Dobro, onda sam Hrvat,kakva bruka od popova.
  (strsljen, 03. oktobar 2022 19:14)

  Najveca bruka Hrvatske i katolicke crkve je sto je dozvolila da Hrvati pravoslavci sramnim dekretom SPC jednostrano postaju Srbi.
  (croata, 3. oktobar 2022 20:12)

  # Link komentara

 128. Heroj a ne zločinac.
  (Dmitar Zvonimir, 3. oktobar 2022 20:09)

  # Link komentara

 129. Hrvati.
  (pastaimapastaima@gmail.com, 3. oktobar 2022 20:08)

  # Link komentara

 130. Ama ljudi,dokle ćete potpirivati vatru.Uživajte,putujte.....
  (Ledu055, 3. oktobar 2022 20:04)

  # Link komentara

 131. Samo narod kakav je hrvatski je mogao da izabere ovakvog zločinca za sveca. Isti su.
  (Istina, 3. oktobar 2022 18:06)
  Pop Vukojičić sa nadimkom Maca je 2006. proglašen za sveca SPC. Maca, kao i pop Šiljak, koji je istog dana proglašen za sveca, su ubijali partizanske žene dok su im se muževi borili protiv Nemaca. Pop Vukojičić je zaklao majku glumca Miše Janketića koji je zbog toga ostao ratno siroče. Da ne bude zabune, njegov nadimak Maca nije od mačkice, nego od macole. Ovo nije nikakva tajna i možete da pročitate kako je Miša Janketić reagovao na odluku crkve da Macu proglasi za sveca.
  (Kumodraž, 3. oktobar 2022 20:02)

  # Link komentara

 132. Nije Tito nas u inistio, vec to pokusava velovima da uradi katolicka crkva. Uspeli su delimicno. Ali je njihovo proslo. Sve manje ljudi veruje u sranja njihova I za par vekova ih vise nece ni biti.
  (Katolicka satanisticka crkva, 3. oktobar 2022 15:47)

  Cuj, katolicka crkva vec vekovima pokusava Srbe da unisti? Veliki car Dusan Nemanjic, nudio je sebe i ceo srpski narod Vatikanu na pokatolicavanje, a Vatikan je odbio. Eto, mogli su da nas pokatolice, a nisu. To dosta govori o tome sta Vatikan o nama zaista misli, jer nije hteo Srbe nevernike i verske licemere da primi u svoje okrilje.
  (Nevernik sam licemerni, al' sta mi vredi kad' sam pravoslavac, 3. oktobar 2022 20:01)

  # Link komentara

 133. Vera
  Pokatoličavali su da spase ljude sa katoličkim dokumentima i ljudi se posle rata logično vratili i svoju veru! SPC to pokatoličavanje ponavi Srbima 1000 puta i ispadne zlo...
  Ista je stvar i sa logorima za decu, a ako uključiš mozak znaš da se u logorima radilo i umiralo od gladi i mukotrpnog rada i deca su mogla biti kako ima i slika o tome u DOMOVIMA za decu. A koja su bila u Jastrebarsko, dalje od logora Jasenovac.
  Nacisti su po celoj Evropi ubijali decu odmah sa roditeljima ili posle u gas komorama, a JEDINO su ustaše spasile decu i u Srbiji su ih sve pobili, svu decu Roma i Jevreja pobili četnici i velik broj srpsku. Ustaše jedini spase decu i hrene ih zajedno sa Crkvom i zato ih uspeva Stepinac spasit. Zato jer na kraju bolesnik Paveloć pukne i kaže da onom ko ti negira državu treba i seme izbrisat i naredi da se deca pobiju iz tih domova i pobiju ih 50% a ostale izvuče Stepinac sa časnim i medicinskim sestrama i sa tom Dijanom. Ali SPC opet 1000 puta ponovi Srbima lpgore za decu i tu leži to istinako satanističko i harlotsko zlo...obmana.
  (Inače, 3. oktobar 2022 19:59)

  # Link komentara

 134. kad na drugoj slici nisam povratio...kakva mitomanija kod Hrvata. Zločinca napravili svecem, obraz kao djon.
  (ja, 3. oktobar 2022 19:57)

  # Link komentara

 135. Što se vi Srbi bavite stepincem a pripadate zločinačkoj spc.
  (Tajar, 03. oktobar 2022 18:37) …reče Ujko i
  (Dux, 3. oktobar 2022 19:57)

  # Link komentara

 136. Kad je čovek svetac to mu se očitava na licu. Iz njega izlazi neki mir i toplina,osećate se prijatno dok ga gledate. Ja kad god sam pogledao sliku ovog dotičnog "sveca" osećao sam jezu.
  (milutin, 3. oktobar 2022 19:56)

  # Link komentara

 137. Ako je Stepinac zočinac što ne dokazaste u Vatikanu?
  Dajte dokaze.
  Ne blamirajte se.
  (Svetac mrljavi, 03. oktobar 2022 17:30)

  katolicka crkva je imala ugovor sa hitlerom-Reichskonkordat- koji je pruzio veliku podrsku nacistima u zlocinima koje su pocinili. sta i kome tamo dokazivati?
  (bla, 3. oktobar 2022 19:55)

  # Link komentara

 138. tito nas je uništio
  (iskvarena verzija austrijskog, 3. oktobar 2022 15:29)
  @
  Atomska bomba je unistila Japan ali oni su 30 godina nakon toga postali jedna od vodecih industrijskih sila. Ovde je proslo 40+ godina posle Titove smrti mi jos uvek sedimo i pricamo kako nas je unistio. Ko nam nije dao da za 40 godina nesto popravimo. I dalje zivimo u stanovima dobijenim u Titovo vreme, primamo penzije zaradjene u socijalizmu, koristimo elektroprivredu i infrastrukturu sagradjenu onda a kukamo kako je Tito bio los. I fudbal se igra na stadionima iz komunizma.
  (Silni, 3. oktobar 2022 19:55)

  # Link komentara

 139. Klasičan hrvat - zločinac.
  (raZbijač, 3. oktobar 2022 19:55)

  # Link komentara

 140. Po faci mu se vidi da je zločinac.
  (Šone, 3. oktobar 2022 19:54)

  # Link komentara

 141. Pastir posrnulog stada.
  (Helm, 3. oktobar 2022 19:54)

  # Link komentara

 142. Neka baci kamen onaj koji je bez grijeha. U toj recenici sve je receno.
  (Ante, 3. oktobar 2022 19:53)

  # Link komentara

 143. Ruđer Bošković rodjeni Dubrovčanin Srbin katolik kome je rekao pravoslni pop da Srbin ne može biti katolik.Ruđer mu je odgovorio:Dobro, onda sam Hrvat,kakva bruka od popova.
  (strsljen, 03. oktobar 2022 19:14)


  kakav spin. Dobro je da si rekao da je Rudjer ipak Srbin.
  (Nenad, 3. oktobar 2022 19:52)

  # Link komentara

 144. Srbende (ne Srbi) bi sretniji bili da su srpska djeca pomrla kao pravoslavni, nego spasena, pa makar bili pokatoliceni.
  Eto koliko im je stalo do srpskog zivota.
  (cv, 03. oktobar 2022 18:07)

  Kada su im poslali iz ndh djecu u Srbiji, jer se nisu mogli brinuti o tolikom broju.Toliko im je stalo da su Beograđani samo stotinjak posvojili, a ostale poslali u Bugarsku. A Zagrepčani se brinuli o par tisuća djece. Tako su i kolonama 95 zatvorili sve prilaze Beogradu.
  (qw, 3. oktobar 2022 19:50)

  # Link komentara

 145. Za Hrvate - ustaštvo je ponos.
  (miloš, 3. oktobar 2022 19:50)

  # Link komentara

 146. SPC je najveće zlo na ovim prostorima, pogotovo zadnjih 100 godina.

  (?, 3. oktobar 2022 18:02)
  Zapravo jedina prava istina je da je SPC apsolutno jedina autentična verska organizacija sa Balkanskog poluostrva koja deluje tu gde je i osnovana, dok su rimokatolička crkva iz Vatikana i arapo-islam iz Meke i Medine ZLI okupatori sa Apeninskog odnosno sa Arabijskog poluostrva! Dugujemo veliku zahvalnost SPC što se kao jedina autentična verska zajednica sa ovih prostora opirala zlim okupatorima iz Rima, Meke i Medine!
  (ban Kulin, 3. oktobar 2022 19:50)

  # Link komentara

 147. Potpuno je pogrešno Stepinca ali i dogadjaje iz 1941-1945. posmatrati istrgnute iz konteksta.
  Učestalo je takvo,površno posmatranje stvari usled kojeg ne možemo sagledati koliko je ozbiljan zločin nad našim narodom učinjen i koliko je teuda uloženo da se on relativizuje,minimalizuje i na kraju i zataška ako može.
  Predstavljanje Ustasa kao nekih monstruma,fanatika,ludaka koji su se eto,sticajem istorijskih okolnosti desili je prvi korak u toj relativizaciji.
  Nisu se oni probudili 1941. kao Ustaše.
  Oni su odgajani ,negovani da sačekaju pravi trenutak da urade šta su uradili.
  Hrvatski nacionalizam je u jednom trenutku bukvalno skrenut u pravcu koji je daleko od prirodne želje jednog naroda da neguje svoj identitet,ima svoju drzavu itd.
  Marginalizacija Judevita Gaja od strane Beča bio je prvi korak.Tolerisali čak i Starčevica "kao manje zlo" jer je bio antisrpski nastrojen,što je odgovaralo.
  Istovremeno postoji jak pritisak na Vatikan od strane Beča.
  Onda imamo Franka,pa imamo svehrvatski katolički kongres i prvi pokusaj preimenovanja Zavoda Svetog Jeronima u hrvatski (odustalo se zbog pobune Srba Katolika od Bara,preko Dubrovnika pa dalje).
  Imamo antisrpske demonstracije u Zagrebu kao uvertiru za rat K&K protiv Srbije,zločine nad Srbima u Bosni itd.
  Onda dolazi Mačva i pokolji Vražje Divizije...
  Kontinuitet postoji i u tako treba posmatrati i uloge pojedih ličnosti.Nekonje bio blaži,neko brutalniji ali agenda je ista.
  (Komša, 3. oktobar 2022 19:49)

  # Link komentara

 148. Klasicni izdanak katolickih klero-fasista.
  (I1, 3. oktobar 2022 19:47)

  # Link komentara

 149. tito nas je uništio
  (iskvarena verzija austrijskog, 3. oktobar 2022 15:29)
  Kuću cveća buldozerom poravnjati, a tog im dati ili njima ili Austrougarima
  (Petar, 03. oktobar 2022 19:20)

  Obavezno!
  (iskvarena verzija turskog, 3. oktobar 2022 19:44)

  # Link komentara

 150. Prijatelju, i mi Hrvati imamo konja za trku. Fra Majstorovic ih je ubio na stotine, plus katolicki svestenici po Hercegovini .
  (Ivan, 03. oktobar 2022 18:50)

  ahahaha Majstorović fantomski lik SPC.
  (mx, 3. oktobar 2022 19:44)

  # Link komentara

 151. Sve je to mit druga Tita, a Valerijanov memorandum i Moljevićeva homogena Srbija su posebna priča. Sve same laži i prevare.
  (?, 3. oktobar 2022 19:42)

  # Link komentara

 152. Izgleda kao neki zlotvor,isijava mu zlo iz ociju...
  (Dejan, 3. oktobar 2022 19:33)

  # Link komentara

 153. Podeli pa vladaj........ko to ima pravo da cepa Isusovu Crkvu, da se odvaja od braće Bogai, da stvara sebi bolju i pravoslavnu Crkvu, da protestuje protiv pape i stvori protestantsku Crkvu?
  Kažu da je papa bio loš, šta ga nisu zamenili, njega a ne cepat Crkvu? Kažu da je menjao dogme, jeste, i za sve je bio u pravu.
  Cepanje Crkve je zlo, delo sotone.
  (Vera, 3. oktobar 2022 19:28)

  # Link komentara

 154. Bio je principijelan do kraja, nije se dao komunjarama. Slava mu!
  (Spasoje Krkić, 3. oktobar 2022 19:27)

  # Link komentara

 155. Zlocinac i nista drugo,svi koji misle da je svetac isti su kao i on.
  (Vladimir NS, 3. oktobar 2022 19:26)

  # Link komentara

 156. ZLOCINAC !!!
  (zrenjaninac, 3. oktobar 2022 19:26)

  # Link komentara

 157. Srbende (ne Srbi) bi sretniji bili da su srpska djeca pomrla kao pravoslavni, nego spasena, pa makar bili pokatoliceni.
  Eto koliko im je stalo do srpskog zivota.
  (cv, 3. oktobar 2022 18:07) # Link komentara

  Klasicna zamena teza,po tebi nije kriv onaj sto je klao nego je kriv onaj sto nije hteo da promeni veru.Jadna vam je dusa ako je uopste i imate.
  (pdjoni, 3. oktobar 2022 19:24)

  # Link komentara

 158. Kad bi papa -Sveti Otac, episkop Rimski npr. rekao da smo Srbi meni bi najmanji problem, a i većini postati Srbi. Identitet smo dobili od Svetog Oca i Vatikana. Ako bi dobili novu "nacionalnu ličnu kartu" na kojoj piše Srbi, a regionalno Hrvati (kao Bavarci u Njemačkoj) - Bože moj, kamo sreće da konačno ljudi na ovim prostorima ujedine u ovim turbulentnim vremenima.
  Mi vjerujemo da osoba, narod ne može sama kreirati vlastiti identitet, nego mora biti isti potvrđen od neutralne izvanjske institucije.
  (Popo, 3. oktobar 2022 19:22)

  # Link komentara

 159. A što se to radilo tamo? Imaš neki forenzički dokaz? ili samo puste lovačke price.
  (?, 03. oktobar 2022 18:06)

  Ne brukaj se ,lično sam čuo na desetine priča od ljudi koji su izgubili svoje bližnje,pa čak mi je i baba pričala kako su joj sestru masakrirali ,samo su je po odeći prepoznali...jel mislis da neko može da slaže i takvim stvarima?
  (zelja, 3. oktobar 2022 19:21)

  # Link komentara

 160. @ Marko
  Ej Marko Marko,sunce moje zarko... knjigu u ruke. Zaj.bi zlatne viljuske i ostalu mitomaniju. Prvo zlato koje je sv. Sava u zivotu vidio je kruna koju je primio od rimskog Pape. Nisam zivio u vrijeme A. Stepinca ali ne mogu da se ne osvrnem na sva pljuvanja iz komentara. Macek,Mestrovic,Stepinac i mnogi drugi Hrvati su osjetili gostoprimstvo ustaskih zatvora. Ali oni su bili poznati u svijetu i Pavelic ih nije mogao eliminirati tek tako.Spominjete stalno D. Budisavljevic kao neku heroinu. Ona to jeste ali ona sama je niko i nista. Ko joj je pomogao? Hrvati i ustase. Jel' mislis da je bio problem u ratnom vihoru ubiti jednu Austrijanku udanu za Srbina? Tu nesretnu djecu je spasavao siroki krug hrvatskog drustva i crkve. A vi sada lagano pisa.e po svima nama. Samo naprijed. Vidjet cemo kome ce prije dosaditi.
  (Max, 3. oktobar 2022 19:20)

  # Link komentara

 161. tito nas je uništio
  (iskvarena verzija austrijskog, 3. oktobar 2022 15:29)
  Kuću cveća buldozerom poravnjati, a tog im dati ili njima ili Austrougarima
  (Petar, 3. oktobar 2022 19:20)

  # Link komentara

 162. Ma ljudi, Hrvatska je uvek bila i bice ustaska drzava. Dan danas se radi ne na rehabilitaciji koja je saborskom odlukom ucinjena, vec na kanonizaciji Stepinca, seta se ulicama Mile Budaka, nacionalnog ideologa i kreatora cuvenog matematickog resenja za Srbe i ekipe, sa sve Pavelicevim kunama u dzepovima, ma samo tu je kraj, tacka, uzvicnik na svaku dalju pricu kod svakog normalnog, moralnog coveka. A gde su nacisticki pozdravi u saboru, zahvaljivanje povijesnim prijateljima Nemcima pesmom na jos jednom poklonu (koji li je prvi, pitam se), slavljenje 2 pobede u Drugom svetskom ratu, podizanje spomenika ustasama is hosa i to bas usred Jasenovca (pa je onda eto samo u njihovom sluzbenom ustaskom pozdravu problem)?. To je drzava u kojoj su Sakici mirno ziveli, u kojoj je Dinko kremiran u ustaskoj uniformi.
  (my way, 3. oktobar 2022 19:18)

  # Link komentara

 163. Hrvate kao nacionalni identitet i njihove svece potvđuje episkop Rimski koji je kad sam zadnji put provjetio izvan Hrvatske.
  Ako sam ja Hrvat, ja nisam to sam proizveo ili uz pomoć svoje pravoslavne crkve.
  To sam dobio od episkopa Rimskog i svaki Hrvat. Tako kaže Sveti Otac - episkop Rimski. Ne radimo magiju pa da "čaramo" Srbe da postanu Hrvati.
  (Popo, 3. oktobar 2022 19:16)

  # Link komentara

 164. Stepinac nijd rodjen u Zagorju vec u Zumberku, koji je tada predominantno bio naseljen Srbima. Molim lepo!
  (self, 3. oktobar 2022 16:45) …
  Kardinal Alojzije Stepinac nije rođen na Žumberku, nego POD ŽUMBERKOM ! Njegovo rodno mjesto Brezarić je jedno od zadnjih frankopanskih naselja prema sjeveru i udaljeno je od prvog grkokatoličkog sela ca 15 km. Njegovo mjesto je mješavina starosjedioca, frankopanskih naseljenika i izbjeglica iz Pounja u vrijeme najveće turske ekspanzije. Mjesto je danas kajkavsko s malim primjesama ikavice, dok je do pred 200 godina ikavica pretezala a u župi se pisalo glagoljicom. U Zagrebu se čuva preko 40 listina iz krašićke župe koja su pisana glagoljicom i jezikom koji je najbliži gradišćanskim Hrvatima. Evo, toliko za one koje zanima.
  (djedmedjed, 3. oktobar 2022 19:15)

  # Link komentara

 165. Ruđer Bošković rodjeni Dubrovčanin Srbin katolik kome je rekao pravoslni pop da Srbin ne može biti katolik.Ruđer mu je odgovorio:Dobro, onda sam Hrvat,kakva bruka od popova.
  (strsljen, 3. oktobar 2022 19:14)

  # Link komentara

 166. stepinac se pitao ko prase kod matijevića. stepinac je kriv samo zato sto je svesno srpsku decu pokrštavao znajući da su im roditelji pobijeni i poklani.nije im davao izbora nego ih je prekrštavao. to sa jevrejima je tek cirkus jer svako ko nije ubio jevreja taj mu je pomogao. mene interesuje zasto današnji jevreji i izrael imaju takvu anti srpsku politiku pa čak su sa hrvatima i hrvatskom u mnogo boljim bilateralnim odnosima. mnogo toga nama u srbiji nije dostupno ili naša država nama ne prezentuje prave razloge.
  (nebitan srbin, 3. oktobar 2022 19:09)

  # Link komentara

 167. Pravi lik za evro novčanicu.
  (Sudden Twist, 3. oktobar 2022 19:09)

  # Link komentara

 168. >> Sveti Sava je u 12ok veku jeo zlatnkm viljuskom, a ovi drugi nisu ni postojali.


  Pa Vizantija je postojala vekovima, Bugarska imala dva ozbiljna carstva i bila egal sa Vizantijom, Nemacko carstvo, Islamski kalifat, Venecija, Ugarska? Sve regionalne sile. Da li ti realno mislis da u 12. veku niko sem Save nije jeo zlatnom viljuskom?
  (Siti, 3. oktobar 2022 19:07)

  # Link komentara

 169. Ove nacionalne ideologije na Balkanu su veliko zlo i teška droga koja od dobrih ljudi, radi monstrume. To potvrđuju ratovi 41 i 91.
  LSD i ostale teške droge su kamilica naspram ovoga.
  Čak niti Isusovi sveštenici (latinski i ortodoksni) nisu imuni nažalost.
  (Popo, 3. oktobar 2022 19:03)

  # Link komentara

 170. U kom Kingovom romanu se pominje Stepinac? Zna li neko?
  (beogradski, 3. oktobar 2022 19:01)

  # Link komentara

 171. Samo da upitam koliko je puta patrijarh SPC napisao protestno pismo Nediću dok su masovno ubijali Židove ali i ostale? Ni jednom, bar za sad nije otkriveno ni poznato. Koliko je pojedinaca SPC u Nedićevoj Srbiji spasio od smrti i progona? A sad pljujte i dalje, bas vam dobro ide. Nedajte se smetati.
  (Humanist i preteća ljudskih prava, antirasist, 03. oktobar 2022 18:09)  Netačno, pisao je Patrijarh Gavrilo Nediću,može da se pročita na netu. Mi imamo arhive za razliku od vas koji ste sakrili i unistili iz tog perioda.
  (Nenad, 3. oktobar 2022 18:59)

  # Link komentara

 172. Simpatičan mladić.
  (ŠOKI P. F. C. PRIJEDOR, 3. oktobar 2022 18:55)

  # Link komentara

 173. Dve najvece lazi koje sam cuo od Hrvata na ovom portalu:
  -Stepinac na Solunskom frontu
  -hrvatski kraljevi

  Koliko je taj narod izopacen pokazuju te dve stavke.
  (pozdrav iz srbije!, 3. oktobar 2022 18:53)

  # Link komentara

 174. Nažalost uskoro će te vidjet što je pravoslavlje i tko je Kiril miljarde će biti mrtve.
  (Dejo, 3. oktobar 2022 18:52)

  # Link komentara

 175. Nažalost uskoro će te vidjet što je pravoslavlje i tko je Kiril miljarde će biti mrtve.
  (Dejo, 3. oktobar 2022 18:52)

  # Link komentara

 176. (cv, 3. oktobar 2022 18:07)

  Dusa je vaznija od zivota.
  (ne razumes ti to..., 3. oktobar 2022 18:51)

  # Link komentara

 177. puuuuu bre,puuuuuu!!!!
  (1976, 3. oktobar 2022 18:50)

  # Link komentara

 178. Cuj, osudjen na kucni pritvor? Toliko dokaza je protiv njega bilo da nije ni za godinu dana zatvora bilo dovoljno. Fuj, kakva farsa komunisticka. Covek je ocito bio samo hrvatski patriot i visoki crkveni poglavar, ali ciste savesti. Nista od optuzbi nije bilo tacno, ali su morali bar maaalcice da ga osude.
  (Ujdurme, spletke i lazi, 3. oktobar 2022 18:50)

  # Link komentara

 179. Taj Stepinac bar nikoga nije ubio ovaj naš svetac "Maca" ubio je tj. zaklao svojom rukom nekoliko desetina žena a medju njima i majku našeg poznatog glumca, Miše Janketića.
  (Sveti Maca i Sveti Alojzije, 03. oktobar 2022 18:20)

  Prijatelju, i mi Hrvati imamo konja za trku. Fra Majstorovic ih je ubio na stotine, plus katolicki svestenici po Hercegovini .
  (Ivan, 3. oktobar 2022 18:50)

  # Link komentara

 180. Komunističku “istinu” velikosrpski radikali digli na n-tu potenciju.
  (Ozna sve dozna, 3. oktobar 2022 18:40)

  # Link komentara

 181. Pogledajte kako samo Hrvati brane ovog monstruma...Kao "pokrštavao Srbe ne bi li ih spasio ustaškog noža", hahahaha, smislite nešto bolje... O ovim Srbima koji nalaze "razumevanje" za ovog ubicu... Svašta bi vam napisao, ali mi onda ne bi objavili komentar.Stepinac je jedan od tvoraca jedne od najmonstruoznijih država koje je ljudski rod video,i on je jedan od najvećih zločinaca 20 veka.NDH, jedina država u ljudskoj istoriji koja je imala logore za decu, napravili su genocid nad jednim narodom uglavnom koristeći isključivo sve osim metka, najčešće nož, toliko su bile brutalne hrvatske ustaše.I da se ne zaboravi, prema srpskoj crkvi komunisti su bili nemilosrdni, ali su zato Stepinca pazili i čuvali, i lik je poživeo još 15 godina nakon završetka drugog svetskog rata.
  (goran, 3. oktobar 2022 18:38)

  # Link komentara

 182. Što se vi Srbi bavite stepincem a pripadate zločinačkoj spc.
  (Tajar, 3. oktobar 2022 18:37)

  # Link komentara

 183. Satanski portret za satanimog slugu.
  (Roker, 3. oktobar 2022 18:31)

  # Link komentara

 184. Spc je popa macolu proglasila za svetog a vi se bavite ovim nekarizmaticnim bezveznjakom?

  Da vas nema, trebalo bi vas izmisliti. Da svu energiju umjesto u laganje, glumatanje zrtve i manipulacije ulazete u nogomet sad bi imali bar dvije titule svjetskih prvaka.
  (Pijani zlotvor, 03. oktobar 2022 17:15)


  Da vas nema trebalo bi vas izmisliti. Koliko je katoličkih popova bilo koljača? Da ti nabrojim 129 sveštenika ili da izdvojim Fra Majstorovića.
  (ja, 3. oktobar 2022 18:29)

  # Link komentara

 185. Da je poslušao Titu i da se odvojio od pape bio bi kralj!
  Da su se Hrvati odvojili od pape kad se Crkva cepala ili zajedno sa Srbima i Savom kad je Vizantija autokefisala SPC 1219g, sada bi svi bili jedan narod, a Srbija bi bila ceo Balkan.
  Možda bi zajedno, povampireni, zaustavili Osmanlije....
  (Podeli pa vladaj, 3. oktobar 2022 18:26)

  # Link komentara

 186. (Vera, 03. oktobar 2022 16:22)

  Gde su nestali posle rata ti "pokatoličeni" ?

  Gde su ti ljudi, šta se desilo sa njima? Zna se koliko ih je bilo pre rata tacno?! Zašto ih više nije bilo na broju posle rata, bez obzira na veroispovest ?! Kuda su to iščezli ?!

  Vi i dalje pokušavate da ubedite Srbe da se genocid nije desio jel kao i vaši roditelji i dedovi ?!

  Ne vredi vam. Istinu niko nije uspeo da pobedi. Ni ono što donosi istina.
  (Doktor, 3. oktobar 2022 18:25)

  # Link komentara

 187. Ne može nikad opstati i trajatii takva država napravljena na krvi nedužne dece i preklanih vratova. Zato je sami Hrvati mrze i pljačkaju i uveliko napuštaju.

  Pakleni je i proklet egregor te države i teritorije. Nestaće za tri decenije.

  Već ih je više od milion hrvata manje u toj prokletoj zemlji od Oluje do danas. Prazni gradovi će ostati kakvi su ostajali u NDH nakon genocida nad Srbima.

  Svi će otići iz te pogane zemlje zla. I Italijani već traže da im se vrati teritorija.

  Pravda će biti zadovoljena.
  (Rocky, 3. oktobar 2022 18:21)

  # Link komentara

 188. Taj Stepinac bar nikoga nije ubio ovaj naš svetac "Maca" ubio je tj. zaklao svojom rukom nekoliko desetina žena a medju njima i majku našeg poznatog glumca, Miše Janketića.
  (Sveti Maca i Sveti Alojzije, 3. oktobar 2022 18:20)

  # Link komentara

 189. Giros
  Najjači komentar ikada! Ali stvarno ljudi!
  KO JE POKATOLOČIO GRKOKATOLIKE ALOOO
  (Bravo, 3. oktobar 2022 18:20)

  # Link komentara

 190. Sad je prava prilika da se Hrvati zbliže sa Rusijom i braćom Rusima.
  (analitičar amater, 3. oktobar 2022 18:18)

  # Link komentara

 191. Ako je Stepinac zočinac što ne dokazaste u Vatikanu?
  Dajte dokaze.
  Ne blamirajte se.
  (Svetac bez mrlje, 03. oktobar 2022 17:30)


  SPC je poslao dokaze u Vatikan. Svetac koji nije čist pred Bogom.
  (ja, 3. oktobar 2022 18:15)

  # Link komentara

 192. Jedan cetnicki vojvoda je bio pravoslavni svestenik. Tako da i mi konja za trku imamo.
  (Rusohejter, 03. oktobar 2022 17:28)

  koji je skinuo mantiju kad je video kako susjedi Hrvati ubijaju Srbe po Hrvatskoj, i branio isti taj svoj narod klanja i slanja u Jasenovac.

  Nismo isti definitivno.
  (ja, 3. oktobar 2022 18:15)

  # Link komentara

 193. Nemaju nikakav dokaz protiv Stepinca, pa kažu da je premalo kritizirao Pavelicev režim. A istina je ta da je u prosjeku svaki četvrti dan kritizirao taj režim, jer postoje video zapisi i novinski članci. A Pavelić ga je u javnosti često nazivao Magarcem, samo da bi ga ponizio.
  (qw, 3. oktobar 2022 18:14)

  # Link komentara

 194. Zar tako o solunskom dobrovoljcu ?
  (JoJo, 3. oktobar 2022 18:13)

  # Link komentara

 195. Stepinac 1941. šalje poruku katoličkim svećenicima u kojoj piše:

  »Kada dođu k vama osobe židovske ili pravoslavne vjeroispovijesti, koje se nalaze u smrtnoj opasnosti, pa zažele konvertirati na katolicizam, primite ih, da spasite ljudske živote. Ne zahtijevajte od njih nikakvo specijalno vjersko znanje, jer pravoslavni su kršćani kao i mi, a židovska je vjera ona, iz koje kršćanstvo vuče svoje korijene. Uloga je i zadaća kršćana u prvom redu spasiti ljude. Kada prođe ovo vrijeme ludila i divljaštva, ostat će u našoj Crkvi oni, koji budu konvertirali zbog uvjerenja, dok će se ostali, kada opasnost prijeđe, vratiti u svoje.«
  (Istina, 03. oktobar 2022 15:50)

  Pa što Hrvati poklaše onda onlike stotine hiljada Srba i Jevreja kada im je verski poglavar tako rekao?! Za svaki slučaj da se ne vrate mediji svoje posle rata jel ?! Zlikovci !!!

  To ne čista laž.

  Zato ga vi Hrvati i branite i opravdavati jer znate da je zločinac ... prema svakom hrvatskom zlikovcu ste isti. Laž nikada neće postati istina
  (Golden, 3. oktobar 2022 18:11)

  # Link komentara

 196. Oliver.......svi mučenici i blaženici u katoličkoj Crkvi su na kraju postali i sveci, samo neki nakon 5, neki nakon 50, neki nakon 100g. Papa Franjo je rekao Hrvatima da mu se mogu molit i da je on za njega svetac ali da konačnu kanonizaciju moraju pričekat i da će postati svetac, onda, kad za to dođe vreme.
  Mediji ne pišu ništa o tome da su u Komisiji ovi iz SPC dali lažni dnevnik i pisma, i to amaterski loše falsifikate, eto samo da daju nešto, da ne ostane samo na njihovim rečima i mržnji...
  Doće vreme da se to sve pokaže, na kanonizaciji.
  (Vera, 3. oktobar 2022 18:11)

  # Link komentara

 197. Kakav je Stepinac bio dovoljno govori njegovo suđenje, na kojem mu nisu daki da izvede svjedoke obrane. A svjedoci su bili Srbi i Židovi koji su se samom spremnošću da svjedoče izložili teškom riziku. Stepinac je bio humanist i hrabar čovjek koji je riskirao i pisao protestna pisma ondašnjoj vlasti NDH i zauzimao se i kod vlasti za prava i zastitu svih nevinih ljudi, a osobno je pomagao koliko god je mogao i na sve načine. Samo da upitam koliko je puta patrijarh SPC napisao protestno pismo Nediću dok su masovno ubijali Židove ali i ostale? Ni jednom, bar za sad nije otkriveno ni poznato. Koliko je pojedinaca SPC u Nedićevoj Srbiji spasio od smrti i progona? A sad pljujte i dalje, bas vam dobro ide. Nedajte se smetati.
  (Humanist i preteća ljudskih prava, antirasist, 3. oktobar 2022 18:09)

  # Link komentara

 198. Jel su svi sto su spasavali srbe postali hrvatski sveci, ili samo stepinac?
  (ivan, 3. oktobar 2022 18:09)

  # Link komentara

 199. Miju Stepinca, streljali su Nemci 27. novembra 1943. u Krašićima zbog pripadnosti komunistima. Mijo Stepinac, rodjeni brat Alojza Stepinca, kao i njegova žena Mica su bili saradnici partizana. Alojzije Stepinac nije mogao da ga spase streljanja.
  (Mare, 3. oktobar 2022 18:08)

  # Link komentara

 200. Srbende (ne Srbi) bi sretniji bili da su srpska djeca pomrla kao pravoslavni, nego spasena, pa makar bili pokatoliceni.
  Eto koliko im je stalo do srpskog zivota.
  (cv, 3. oktobar 2022 18:07)

  # Link komentara

 201. Samo narod kakav je hrvatski je mogao da izabere ovakvog zločinca za sveca. Isti su.

  Pa ovog monstruma sam Vatikan je odbio da kanonizuje zbog zločina u NDH. Zlikovac koji je blagosiljao hrvatske noževe i maljeve kojim su ubijali nemoćne i nedužne ljude. Krvav zauvek

  Nikada se neće izvući nekažnjeni. Nikad. Oni danas samo veruju da su se izvukli nekažnjeni.
  (Istina, 3. oktobar 2022 18:06)

  # Link komentara

 202. Hrvati su genocidan narod i tacka. Juce bio u Jasenovcu, ono sto su oni radili tamo, niko nije za sveta, tuzno i zalosno.
  (Marko, 03. oktobar 2022 17:23)

  A što se to radilo tamo? Imaš neki forenzički dokaz? ili samo puste lovačke price.
  (?, 3. oktobar 2022 18:06)

  # Link komentara

 203. Ja, Andreja D. Dimitrijević, srpsko-pravoslavni sveštenik, koji sam posvećen u čin sveštenika 10. augusta 1953. g. u Sabornom hramu u Požarevcu (Srbija), izjavljujem pod zakletvom sledeće: Njegova Eminencija Blaženopočivši kardinal dr. Alojzije Stepinac je po mišljenju mnogih srpskih eminentnih duhovnika od kojih sam lično slušao najveći apologeta dvadesetog veka jer je branio svetu veru hrišćansku u najtežem periodu kada je bila, kao što je još uvek, ugrožena od bezbožnog crvenog ateizma. Ja lično sam dobro upoznat sa arhipastirskom delatnošću ovoga velikog Nadbiskupa, pa sam slobodan tvrditi o petnaestogodišnjici Njegove smrti i to da je za vreme rata štitio sve ljude koji su bili ugroženi od ratne stihije bez obzira koje su vere ili narodnosti bili. Tačno znam, da su mu bezbožni komunisti prvih dana njihove strahovlade ponudili saradnju kada je On (onda Nadbiskup) tu suradnju odbio, jer kao verujući nije hteo “imati udela sa nevernicima”, tek onda su se bezbožnici “setili” da Ga treba uhapsiti i suditi. Velik je Njegov svetiteljski lik sijao između dva svetska rata u našoj Domovini i tako nastavio da sije i u najtežim danima za Crkvu Hristovu te je Njegovo mučeništvo opšteg karaktera za celu Hristovu Crkvu.
  Napisah ovo, ne radi Njegove pohvale, jer: “Ko će maju venac plesti, kad mu ga je Tvorac spleo” (Njegoš), već radi pouke nas samih.
  Prota Andreja Dimitrijević
  Srpsko-pravoslavni paroh i Nastojatelj katedrale Sv. Save u Njujorku.
  (Istina je voda duboka, 3. oktobar 2022 18:05)

  # Link komentara

 204. U Jasenovcu je ubijeno preko 4 miliona Srba. Istina će da izađe na videlo.
  (Jovo Puzdra, 3. oktobar 2022 18:04)

  # Link komentara

 205. @Oliver
  Već je bio papa hrvat, Siksto V.
  A Karol Vojtila nikad nije proglasio Stepinca svecem. Ne širite laži!
  (Kule, 3. oktobar 2022 18:02)

  # Link komentara

 206. Ma ljudi, Hrvatska je uvek bila i bice ustaska drzava. Dan danas se radi ne na rehabilitaciji koja je saborskom odlukom ucinjena, vec na kanonizaciji Stepinca, seta se ulicama Mile Budaka, nacionalnog ideologa i kreatora cuvenog matematickog resenja za Srbe i ekipe, sa sve Pavelicevim kunama u dzepovima, ma samo tu je kraj, tacka, uzvicnik na svaku dalju pricu kod svakog normalnog, moralnog coveka. A gde su nacisticki pozdravi u saboru, zahvaljivanje povijesnim prijateljima Nemcima pesmom na jos jednom poklonu (koji li je prvi, pitam se), slavljenje 2 pobede u Drugom svetskom ratu, podizanje spomenika ustasama is hosa i to bas usred Jasenovca (pa je onda eto samo u njihovom sluzbenom ustaskom pozdravu problem)?. To je drzava u kojoj su Sakici mirno ziveli, u kojoj je Dinko kremiran u ustaskoj uniformi.
  (my way, 3. oktobar 2022 18:02)

  # Link komentara

 207. SPC je najveće zlo na ovim prostorima, pogotovo zadnjih 100 godina.
  (?, 3. oktobar 2022 18:02)

  # Link komentara

 208. Katolicka crkva i SPC su visevekovni ispiraci mozga na koje su se neuki uvek primali, a iza cijih se mantija, ispovedi i odlikovanja kriju svakojaki krvozednici i propaliteti. Protiv njih se niti jedna od ove dve mafije nikad otvoreno nije izjasnila jer "sto vise vernika, to vise zlatnika". Nije to samo balkanski specijalitet, ali je ovde aktuelniji nego sto je bio u 19. veku.
  Nasilno pokrstavati ljude u 20. veku usred Evrope - mislim da je to bio jedinstven slucaj u svetu i spada u verovali ili ne.
  (Verka, 3. oktobar 2022 17:59)

  # Link komentara

 209. ČOVEK BEZ SRCA!?? Komunisti su mu posle smrti izvadilo srce i svu utrobu i sipali hemihalije unutra da spale sve, tako da mu telo propadne. Ali ostalo očuvano i sveto, lice ko da je živ...
  (Inače, 3. oktobar 2022 17:59)

  # Link komentara

 210. Srbi i Hrvati se lakse pale nego papir, dovoljno je samo izbaciti istorijski clanak i plamen ce goreti danima.
  (Ser Kokeza od FSS-a, 03. oktobar 2022 17:31)

  novi trend je rubrika 92putovanja, odvalim svaki put.
  (Antisha, 3. oktobar 2022 17:59)

  # Link komentara

 211. G**NO Ustasko
  (dddddd, 3. oktobar 2022 17:59)

  # Link komentara

 212. Ovaj se bar na Solunskom frontu borio za Srbiju iako je hrvat, naših se nešt ne sećam da su bili u bitkama na Solunskom frontu.
  (Radeka Mito Šid, 03. oktobar 2022 15:42)

  Čista istorijska laž i izmišljotina. Strašno šta su komunisti sve izmišljali da zaštite hrvatske koljače.

  Zamislite Hrvata nacističke zlikovca sa krvavim rukama kako se bori na srpskoj strani kao dobrovoljac.
  (Dinaroid, 3. oktobar 2022 17:58)

  # Link komentara

 213. Ovaj čovek zaslužuje da se njegova uloga pažljivo preispita. Previše ga predstavljaju crno ili belo.
  (Pavle I., 3. oktobar 2022 17:57)

  # Link komentara

 214. SRBI U HRVATSKOJ MASOVNO MENJAJU IME I VERU IZ STRAHA!
  Štrbac izneo poražavajuće podatke: Hrvati se raduju što nas je sve manje!
  (Vraćanje korenima, 3. oktobar 2022 17:56)

  # Link komentara

 215. Stepinac je dobrovoljac na Solunskom frontu i odlikovan Karađorđevom zvezdom s mačevima! Vjerovali ili ne, slobodno provjerite taj podatak, većina vaših djedova se ipak ne može pohvaliti takvim junaštvom
  (Hrvoje Ljakse, 03. oktobar 2022 15:41)

  Čista poratna izmišljotina, bedna jeftina i zlonamerna propaganda. Izmišljeno i forsirano u cilju lažnog bratstva i jedinstva u Jugoslaviji. Da ne bi bio optužen za sve zločine u NDH relativizovali su i izmišljali koješta da bi taj hrvatski lider izbegao kaznu. Toliko o hrvatski komunistima koji su štitili hrvatske zločine. Isti su bili.

  Užasno mračna i monstruozna katolička figura koja je pokrenula genocid. Genocid nad većinskim Srbima u NDH nije pokrenula samo politika već dominantno ta crkva čiji je on vikar i bio. Monstrum.
  (Barbarosa, 3. oktobar 2022 17:56)

  # Link komentara

 216. Nemate forenzickih dokaza za tisuću ubijenih, a ne za milijun.
  Sve je to iz kuhinje Josipa Broza i SPC.
  I dan danas se komemorira kod Šaranove jame, a jama prazna. Jasenovac je Brozov mit, jer u tri istraživanja pronađeno je 725 posmrtnih ostataka i to forenzički dokazano većina Ustaša i Domobrana. A SPC i Valerijanov memorandum kao i Moljevićeva homogena Srbija su posebna priča.
  (?, 3. oktobar 2022 17:56)

  # Link komentara

 217. @pijani zlotvor
  Da se ti malo umijes hladnom vodom shvatio bi koliki ste vi zlikovci!
  (kum žoržo, 3. oktobar 2022 17:53)

  # Link komentara

 218. @Ti vjeruj u rekla,kazala od uha do uha.
  (vox, 03. oktobar 2022 17:02)
  Imas njegove fotografije iz logora Jasenovac. Bio je tamo, aminovao, ništa ni prstom nije mrdnuo za ubistva i mučenja, ne samo odraslih, nego i dece. A decu, koju je "spasao", pokatoličio je. Tako da ne znam sta je tu "rekla, kazala", kad imaš dokaze da je zlikovac. Da je on stvarno bio humanista, komunisti ga ne bi ni pipnuli. Tada bi ga sam narod štitio.
  (poznavalac, 3. oktobar 2022 17:52)

  # Link komentara

 219. Najveći zlikovac ikada! Monstrum!
  (kum žoržo, 3. oktobar 2022 17:52)

  # Link komentara

 220. @Čim su ga komunisti progonili sigurno je bio dobar čovjek!
  (petrica kerempuh, 03. oktobar 2022 17:20)
  Nisam znao da oni koji su aminovali masovne egzekucije bilo koga (da ne bude samo srba) dobri ljudi. Kakvi li su onda loši?
  (poznavalac, 3. oktobar 2022 17:48)

  # Link komentara

 221. Није светац није ни злочинац, него је Јунак, за учешће у првом светском рату. Свака му част.
  Ово пише потомак, коме је деда био на солунском фронту, а његов рођени брат погинуо на Церу!
  Комунисти су тада били на све спремни, само власт да задрже. Свашта је у то време рађено и до деведесетих година.
  Драги Коментатори, мало мање мржње и злобе, на обе стране.
  Велики поздрав и да влада мир и разум.
  (Четник атеиста, 3. oktobar 2022 17:47)

  # Link komentara

 222. A sta nas je briga koga ce oni da proglase za svetca. Pa kakva im je vera takvi su im svetci. Ako zele Pavelica da proglase, koga briga? Ko je barem malo obrazovan zna sta je rimoktolicka crkva kroz svoju istoriju radila, kakve je sve Pape imala. Iskreno ne mogu da shvatim da postoje ljudi koji postuju rimokatolicanstvo i ako znaju za sav blud, nemoral, pedofiliju, ubistva koje je tokom istorije proslo kroz tu crkvu.
  (Banja Luka, 3. oktobar 2022 17:45)

  # Link komentara

 223. povući crtu jednom, zauvek....drugi narod, druga vera...zbogom ostajte...
  (daj, bre!, 3. oktobar 2022 17:44)

  # Link komentara

 224. Ali najbolji su mi ovi što se svađaju čija Crkva je "prava", Rimokatolička ili Pravoslavna, a obe crkve odavno međusobno priznaju sakramente, što znači da su međusobno priznale jedna drugoj da u obe Crkve postoji blagodat Duga Svetoga. Da ste iole vernici, morali bi to znati.
  (Danilo, 3. oktobar 2022 17:42)

  # Link komentara

 225. Труни у паклу, да те ђаво кува у лонцу као јадне жртве Јасеновца. 1.600.000 убијених душа те разапињало тебе и Павелића, и Черноземског.
  (Дадо, 3. oktobar 2022 17:41)

  # Link komentara

 226. Na svojoj drugoj poseti Hrvatskoj, 3. oktobra, 1998. godine, papa Jovan Pavle II proglasio je Alojzija Stepinca, ustaškog nadbiskupa, hrvatskim svecem.

  Ovo nije tačno. Tačno je da Hrvatska od onda pokušava da od Vatikana izbori takav status za Stepinca, ali im je i papa Franja jasno dao na znanje da pokušaju ponovo tek sa sledećim papom.

  Šta uostalom znači "hrvatski svetac"? Nije dvojba da on to jeste, ali nije svetac Katoličke crkve. Hrvatski svetac je i Franjo Tuđman, komunista (bivši).
  (Cinique, 3. oktobar 2022 17:40)

  # Link komentara

 227. “ Za Srbe zločinac i monstrum, za Hrvate svetac: Alojzije Stepinac ustaška ikona i čovek bez srca”

  Nije važno što je kome, važni su dokazi.
  Ajde Srbi dajte dokaze.
  Nemate ništa ni nakon 80 godina a toliko ste se trudili.
  (laž vaša na vas i djecu vašu, 3. oktobar 2022 17:39)

  # Link komentara

 228. Spsio je mnogo Srba kada je isao u Jasenovac bez srbosjeka
  (dovla, 3. oktobar 2022 17:39)

  # Link komentara

 229. Svetac nije sigurno, a da li je zločin bilo ćutati na vrlo vidljiv genocid nad Srbima, to samo Bog zna! Za ostalo ne znam, mada ga mnogi okrivljuju za ono što se dešavalo u NDH i tamošnjoj katoličkoj crkvi. U svakom slučaju, kakav narod, takav i svetac!
  (kognitivna disonanca, 3. oktobar 2022 17:37)

  # Link komentara

 230. ide to vas rodjaci, bas vas krenulo. samo da vas podsetim: blizi zima - duga i gladna;)
  (pozitivna katastrofa, 3. oktobar 2022 17:37)

  # Link komentara

 231. bio je solunski dobrovoljac i kardinal u NDH
  da li je pokrstavanje u ratu spas ili nastavak mucenja Mozda odgovor nudi Božidarka frajt
  sve osude autori zasto nije pomenuo Stepinca i I svetskom ratu
  (Vladimir, 3. oktobar 2022 17:36)

  # Link komentara

 232. ZLOCINAC!!!
  (minhen, 3. oktobar 2022 17:34)

  # Link komentara

 233. Ekumenizam na srpski način.
  (samo jako, 3. oktobar 2022 17:34)

  # Link komentara

 234. Ja nemam nista protiv brace Hrvata samo protiv zlocinaca sa bilo koje strane. Ja sam za mir i zabavu i uzivanje sa dobrim ljudima koje god nacije ili vere ili sl. da su.
  (Rusohejter, 3. oktobar 2022 17:33)

  # Link komentara

 235. Vatikan je najvece zlo danasnjice, slicno je i njihova vera, a sta tek reci o Hrvatima. Mali narod bez istorije, Sveti Sava je u 12ok veku jeo zlatnkm viljuskom, a ovi drugi nisu ni postojali. Sta reci o narodu koji ti krade Nikolu Teslu, lepo je njih opisao Jovan Ducic. Slava Rusiji, dolazi vreme pravoslavlja. Dosta je vas Vatikan ubijao.
  (Marko, 3. oktobar 2022 17:32)

  # Link komentara

 236. Srbi i Hrvati se lakse pale nego papir, dovoljno je samo izbaciti istorijski clanak i plamen ce goreti danima.
  (Ser Kokeza od FSS-a, 3. oktobar 2022 17:31)

  # Link komentara

 237. (petrica kerempuh, 03. oktobar 2022 17:20)

  1. koministi su ga sacuvali od lincovanja nakon rata, a za vreme rata je bio nedodirljiv. Za razliku od pravoslavnih popova.

  2. Crkva ne oglasava nekog svetiteljem. To moze samo Bog.

  Mnogo nepismenih na temi.

  Slusajte Kusturici na Jutjubu, poslednji intervju… o nepismenosti.
  (svasta, 3. oktobar 2022 17:30)

  # Link komentara

 238. Ako je Stepinac zočinac što ne dokazaste u Vatikanu?
  Dajte dokaze.
  Ne blamirajte se.
  (Svetac bez mrlje, 3. oktobar 2022 17:30)

  # Link komentara

 239. Jedan cetnicki vojvoda je bio pravoslavni svestenik. Tako da i mi konja za trku imamo.
  (Rusohejter, 3. oktobar 2022 17:28)

  # Link komentara

 240. Vole ga Hrvati i to treba postovati. Nazalost stvorila se Jugoslavija koja je ocigledno bílá greska. Iako je bila dobra ideja.
  Srbi su tu najvise ulozili u nju i ponajvise stradali. I to je istina.
  Mi smo Balkanska plemena i tako nas gledaju ovi sto su nas i posvadjali.
  (srda, 3. oktobar 2022 17:24)

  # Link komentara

 241. [link]
  (Nikola, 3. oktobar 2022 17:24)

  # Link komentara

 242. Ali, ko je pokatoličio GRKOKATOLIKE!?
  Znate da Grčka ima grkokatolike, koji se nisu popravoslavili 1054g kad se Vizantija odvojila od Boga i pape i braće? Cepanje Isusove Crkve se u Bibliji zove Harlot (Odvojena crkva, ku*va, bludnica). Zato su interesantni Grkokatolici, koji su ostali katolici sa papom i posle Šizme, a o tome se kod nas ne govori, NIKADA!? Ispada da Vizantija nije uspela ni sve Grke da popravoslavi, a uspela baš sve Srbe, tako da im "za večeru" dala Srbiju na tri mora, a sada posle 500g Božje kazne nemaju ni kap, a i ta Vizantija je sada Turska!?
  (Giros, 03. oktobar 2022 16:44)


  Brate koliko ovde ima pametnih hrvata! Pa idite širite vašu pamet i istoriju među vama. Eeej! Komentarišeš,a nemaš pojma šta je grkokatolik kakvih sve mentola ima,a najviše među vama “tipičnim” hrvatima.
  (S1pac, 3. oktobar 2022 17:24)

  # Link komentara

 243. Hrvati su genocidan narod i tacka. Juce bio u Jasenovcu, ono sto su oni radili tamo, niko nije za sveta, tuzno i zalosno.
  (Marko, 3. oktobar 2022 17:23)

  # Link komentara

 244. (Judenfraj, 03. oktobar 2022 16:30)

  Sve si rekao, samo nisi rekao ko ga ocistio?
  Geografske odrednice ovde nista ne znace i van konteksta su. Dakle, najprimitivnija zamena teza.
  (svasta, 3. oktobar 2022 17:23)

  # Link komentara

 245. (Berliner, 03. oktobar 2022 16:43)

  Tad su se Hitleru svi divili. Sklapali s njim sporazume, gradili diplomatske i prisne odnose.
  On je podigao Nemacku iz blata. Njegov rad i delo na ujedinjenju i vaskrsenju nemacke nacije- ravan je Bizmarkovom.

  Tada su nastale te reci.

  Ali nije to problem. Kladim se da nisi procitao ni jednu knjigu u zivotu. Prepoznajem tvoj profil- frljanje i kopi/pejst citatima s insta i tiktoka.

  Blagi uzas…
  (zdravstvuj, 3. oktobar 2022 17:21)

  # Link komentara

 246. Svetac ili ne, kakve to veze ima s vama? Pogledajte malo koga je sve SPC proglasila svetim, ili odlikovala, pa se onda javljajte. Čim su ga komunisti progonili sigurno je bio dobar čovjek!
  (petrica kerempuh, 3. oktobar 2022 17:20)

  # Link komentara

 247. Da se ne zaboravi da su hrvatski sveštenicii i fratri bili nosioci monstruoznog genocida u NDH i najčešće i neposredni koljači a Stepenice im je izdavao i naredbe i blagoslove za to.

  Monstrum.
  (Bratina, 3. oktobar 2022 15:49)

  OK šta lažeš sebe,ali zašto truješ druge. Malo pročitaj,istraži,pa onda komentiraj. Izvukao je na tisuće Srba iz logora. Provjeri koliko ih spasio samo iz okolice Gline. Tito ga se je bojao i zato je osuđen u montiranom procesu. Ti vjeruj u rekla,kazala od uha do uha.
  (vox, 03. oktobar 2022 17:02)


  Daj ne provaljuj se.. gde da istraži,u nekim vašim ustaškim izvorima prema kojima je to zlo postao svetac?! Daj još neku pametnu i lepu reč o ustašama.
  (S1pac, 3. oktobar 2022 17:19)

  # Link komentara

 248. Ако је се он налазио на челу Католичке Цркве у Хрватској у вријеме кад је католички клер масовно организовао и спроводио злочине над Србима, ко је онда крив. Јесу ли ванземаљци? Хоћете рећи да су хиљаде католичких свештеника самоинцијативно спроводили злочине над Србима, а да за то није постојала унутрашња организација у Католичкој Цркви на челу са Алозијем. Хоћете рећи, да исти они чијим пацовским каналима су нацисти и усташе бјежале за Аргенитину, нису знали, нису организовали злочине и нису организовали бијег злочинаца. Па сама организација бијега кољача и убица је злочин сам по себи, а камо ли шта више.
  Његов протест код Усташа се односио на то, да Усташе убијају Србе који су се претходно покатоличили, ништа више.
  (Марлоне, 3. oktobar 2022 17:15)

  # Link komentara

 249. Spc je popa macolu proglasila za svetog a vi se bavite ovim nekarizmaticnim bezveznjakom?

  Da vas nema, trebalo bi vas izmisliti. Da svu energiju umjesto u laganje, glumatanje zrtve i manipulacije ulazete u nogomet sad bi imali bar dvije titule svjetskih prvaka.
  (Pijani zlotvor, 3. oktobar 2022 17:15)

  # Link komentara

 250. DrAd, pored onih zvjerstava, progona, bombardiranja, logora iz 90-tih, bas onako isto kako Rusi rade danas Ukrajincima, dobro jos i prolazite kod nas jer ja bih rekao vrlo mali postotak ljudi, ukljucujuci i mene nema nista protiv Srba nego protiv srpske politike.
  (Zeleni grm, 3. oktobar 2022 17:15)

  # Link komentara

 251. Pa i vasi sveci su zlocinci teski....
  Tako da...
  (dejan, 3. oktobar 2022 17:14)

  # Link komentara

 252. Gde ima dima ima i vatre?!
  Lično ne bih da se proglasi za sveca, ako je svet biće svetac u Božijim očima, a ako nije a bude proglašen za sveca e moji katolici ugasili ste ga ko mu se bude molio.
  (MP, 3. oktobar 2022 17:14)

  # Link komentara

 253. Znate da je srpsku djecu spasila neka Diana, ali niste se pitali tko je doista spasio tu djecu, bi li Diana mogla spasiti tu djecu da nije bilo zlog Stepinca?
  (Činjenice, 3. oktobar 2022 17:13)

  # Link komentara

 254. Gde ima dima ima i vatre?!
  Lično ne bih da se proglasi za sveca, ako je svet biće svetac u Božijim očima, a ako nije a bude proglašen za sveca e moji katolici ugasili ste ga ko mu se bude molio.
  (MP, 3. oktobar 2022 17:13)

  # Link komentara

 255. Svi sakramenti Pravoslavne crkve su važeći u Katoličkoj i obrnuto tako da pokrštavanje nije moguće niti potrebno. Stepinac je Srbima izdavao potvrde kojim im je spasio život, a nakon rata su ih mogli baciti. To vam je kao danas lažne kovid potvrde. S njom prolaziš a znaš da nisi primio vakcinu.
  (sorry, 3. oktobar 2022 17:10)

  # Link komentara

 256. Vidi se da Hrvati, Albanci i slični čitaju B92. Pohvalno. Ali moram im reći ovo - Svakome svoje g**no miriše. A Hrvati se svojim diče. Ponose. Uzdižu ga. Toga makar imaju kroz svoju kratku istoriju.
  (Pera pisar, 3. oktobar 2022 17:09)

  # Link komentara

 257. Za onolike pokolje osuđen na kućni ptitvor, kao da je obio trafiku!
  Sve sto su u NDH radili koljaci u logorima osmislio je ovaj đavolji svetac!
  Svima koji ga poštuju i slave želim da završe na istom mestu gde i on!
  (Grga, 3. oktobar 2022 17:07)

  # Link komentara

 258. Da smatramo da je nepodoban to znamo, ali ne kaže u članku zbog čega je Stepinac proglašen za sveca? I to bi bilo interesantno da se zna, zar ne?
  (Da se ne lažemo, 3. oktobar 2022 17:07)

  # Link komentara

 259. Prvo ratovao sa nama na Solunskom frontu, onda unijatijo srpčiće odvajajući ih od KOMUNIZMA ilit ANTIHRIŠĆANSTVA, ali i 1/3 blagoslovio za pokolj da smo dobri, a onda i to što je prekršteno postalo vampiri, ništa manji antihristi od komunista...

  Šizofrenija ovog sveta je takva, da smak sveta nije došao samo zato što ni Bog ni đavo ne mogu da srede papirologiju i rapsletu sve te šizofrenije i ludila, pa da može da počne STRAŠNO SUĐENJE... kao što rusi i ameri već jedan drugog nišane, ali odlažu pucnjavu i dvoboj jer ne znaju šta potom... tako i na Nebu odlaže se stalno Sud jer se ne zna ko pije, ko plaća ni tamo još uvek...

  Svima nama na jednom ramenu šapuće beli, a na drugom reš crn anđeo...

  Sebe treba spašavati, za mrtve i grešne moliti, ostalo Bog kako zapovedi.

  Neće nas ni stepinčeva svetost ni crnilo da spase ili osudi, ali naši gresi će nas zakopati dublje od tih 2, pod zemlju!

  Uglavnom Tajna metafizike je takva, zato se valja i spremiti dok si živ jer mrtav čovek više ne vlada sobom, da se svi iznenade ko je u paklu, a ko u raju...

  Mnogo je dobrih u paklu, a mnogo je zlih u raju...

  "Osveta je Moja, Ja ću vratiti." Gospod Bog

  Naše je da Mu verujemo, a Njegovo da deli Pravdu!
  (Zemaljske titule ne spašavaju od plamena pakla, ako se pakli obećaš!, 3. oktobar 2022 17:05)

  # Link komentara

 260. Oni nisu bitni.
  (AS, 3. oktobar 2022 17:05)

  # Link komentara

 261. Da se ne zaboravi da su hrvatski sveštenicii i fratri bili nosioci monstruoznog genocida u NDH i najčešće i neposredni koljači a Stepenice im je izdavao i naredbe i blagoslove za to.

  Monstrum.
  (Bratina, 3. oktobar 2022 15:49)

  OK šta lažeš sebe,ali zašto truješ druge. Malo pročitaj,istraži,pa onda komentiraj. Izvukao je na tisuće Srba iz logora. Provjeri koliko ih spasio samo iz okolice Gline. Tito ga se je bojao i zato je osuđen u montiranom procesu. Ti vjeruj u rekla,kazala od uha do uha.
  (vox, 3. oktobar 2022 17:02)

  # Link komentara

 262. Alojz je inače bio dobrovoljac (dragovoljac na njinom) u Srpskoj vojsci, učestvovao je u probiju Solunskog fronta. Bio je veliki prijatelj sa kraljem Jugoslavije, Aleksandrom, koji ga je i podržao prilikom izbora u katoličkoj crkvi...
  (b1321, 3. oktobar 2022 17:01)

  # Link komentara

 263. mozaks.........a da ti uzmeš u ruke Bibliju i da nju čitaš?
  Reče Isus, Petru: Ti si Petar stena na kojoj ću izgraditi Crkvu svoju, da je ni vrata paklena neće nadvladati… Zato su Osmanlije tu Vizantiju, koja je podelila Isusovu Crkvu u 11veku, ne samo nadvladale nego i izbrisale sa lica zemlje, koju pretvoriše u muslimansku Tursku i tako dokazaše da nije Njegova. Samo su muslimani spas od tog vizantijskog i harlotskog i krivoslavnog zla, jer mira je ionako na Balaknu bilo samo tih 500g dok su oni to zlo držali u ropstvu da miruje, a posle njih je pokrenulo sve Balkanske i Svetske ratove i genocide da se širi. Neki katolički fratri su pisali u 16 veku, dok je cela južna-pravoslavna Evropa bila u ropstvu, da su Osmanlije samo "Mač Božji", koji je očistio "Bizantsko zlo" sa ovoga sveta. Neće na Balkanu biti mira, sve dok ne dođe sultan Erdogan sa vojskom, da dignu minarete na Savin hram u Beogradu?
  (Vera, 3. oktobar 2022 16:59)

  # Link komentara

 264. Dobro, ruku na srce, i kod nas su mnogi zlocinci i fasisti proglasavani svecima. Od Nemanjica od kojih su neki bili pedofili, mnogi se klali oko vlasti, do Nikolaja Velimirovica koji je bio klerofasista, itd. Ako cemo vec da se drzimo hriscanskih principa i poruka, dajte onda ono, vadi trn iz tudjeg oka, a u svom ne vidi...
  (Hipokrizomir Licemerovic, 3. oktobar 2022 16:59)

  # Link komentara

 265. I za Jevreje je zlocinac.
  (Starac Vukasin, 3. oktobar 2022 16:57)

  # Link komentara

 266. Zlocinac ili ne?
  Nisam bio siguran dok nisam video ovaj portret.
  (Zlocinac 100%)
  (Glas razuma, 3. oktobar 2022 16:51)

  # Link komentara

 267. Apsolutno se nije proslavio, potpuno nedorastao tadašnjoj situaciji. Teško da je zločinac, još teže svetac. Nije bio organizator zločina, nije ih činio, ali izgleda da mu neki nisu bili posve mrski. Nešto je protestirao, ali mogao je (i trebao je) zagrmiti s oltara da će u paklu završiti svatko tko je odgovaran za ijedan nevin ljudski život. A nije. Tako bi barem sačuvao dostojanstvo dominantnog dijela hrvatskog naroda, a ovako je ostao jedna obična povijesna protuha.
  (Mirkec, 03. oktobar 2022 15:55)

  Ovo je apsolutno tačan komentar.
  Nadam se i drago bi mi bilo da dolazi od nekog ko je iz Hr.
  Da je stradao od komunista stradao je ali kakvo je to stradanje u vidu kućnog pritvora.
  Da se na tom suđenju držao dostojanstveno jeste to mu niko ne može osporiti.
  Da li je dovoljno da ga proglase svetcem pa to bi bilo apsurdno.
  Ne može mu se kao Solunskom dobrovoljcu osporiti ni učešće u Prvom Svetskom ratu.
  Ne treba mu ni pripisivati izmišljene
  zločine za koje apsolutno ne postoji ni jedan validan dokaz.
  Alojzije Stepinac je jedna tragična figura koja se igrom slučaja u zla vremena u kojima se nije snašao našla na položaju kom nije dorastao i to je sve.
  Da li je mogao da uradi više apsolutno.
  Da li bi se neko drugi na njegovom položaju poneo mnogo gore i to verovatno.
  Nije on želeo ustaški režim,nikada ga nije prizivao niti ga je ikada hvalio.
  Dakle ostaviti ga u istoriji.
  Mi kao narod nemamo mu mnogo šta za zameriti a Hrvati se nemaju čime ponositi kada je Stepinac u pitanju.
  (33 33, 3. oktobar 2022 16:49)

  # Link komentara

 268. Stepinac nijd rodjen u Zagorju vec u Zumberku, koji je tada predominantno bio naseljen Srbima. Molim lepo!
  (self, 3. oktobar 2022 16:45)

  # Link komentara

 269. Ali, ko je pokatoličio GRKOKATOLIKE!?
  Znate da Grčka ima grkokatolike, koji se nisu popravoslavili 1054g kad se Vizantija odvojila od Boga i pape i braće? Cepanje Isusove Crkve se u Bibliji zove Harlot (Odvojena crkva, ku*va, bludnica). Zato su interesantni Grkokatolici, koji su ostali katolici sa papom i posle Šizme, a o tome se kod nas ne govori, NIKADA!? Ispada da Vizantija nije uspela ni sve Grke da popravoslavi, a uspela baš sve Srbe, tako da im "za večeru" dala Srbiju na tri mora, a sada posle 500g Božje kazne nemaju ni kap, a i ta Vizantija je sada Turska!?
  (Giros, 3. oktobar 2022 16:44)

  # Link komentara

 270. Nikolaj Velimirović o Hitleru:
  "Ipak mora se odati poštovanje nemačkom Vođi, koji je kao prost zanatlija i čovek iz naroda uvideo da je nacionalizam bez vere jedna anomalija, jedan hladan i nesiguran mehanizam. I evo u XX veku on je došao na ideju Svetog Save, i kao laik poduzeo je u svom narodu onaj najvažniji posao, koji priliči jednom svetitelju, geniju i heroju."

  Nikolaj Velimirović o Jevrejima:
  "Ali mnogi Jevreji nisu primili te reči, nego su bili ustali protiv Hrista, i pogazili Ga i umrtvili, na svoju večnu smrt. Zaslepljni satanom ko i Juda oni nisu videli Boga u Hristu. Zadahnuti smradnim duhom satane, oni su Hrista sudili i ubili . I povrh svega, oni su se pokazali gori protivnici Božji nego li neznabožac Pilat, jer su u 2 jarosti zlobe svoje izrekli onu strašnu reč: Кrv Njegova na nas i na decu našu ! Tako je ta nevina krv postala bič koji ih goni kao stoku kroz vekove iz zemlje u zemlju, i kao oganj koji sagoreva sva njihova slagališta spletki protiv Hrista. Jer tako ih uči đavo, otac njihov. Đavo ih je naučio kako da ustanu protiv Sina Božjeg Isusa Hrista. Đavo ih je učio kroz sve vekove do sada kako da se bore protiv sinova Hristovih, protiv dece svetlosti, protiv sledbenika Jevanđelja i života večnoga. U toku vekova oni koji su raspeli Mesiju Gospoda Isusa Sina Božjega, stvorili su od Evrope glavno bojište protiv Boga, a za Đavola. To je danas glavno bojište Židova i oca židovskog Đavola protiv Oca nebesnog i protiv Sina Njegovog Jedinorodnog, od Deve vaploćenog i protiv svetinje Duha Svetoga."
  (Berliner, 3. oktobar 2022 16:43)

  # Link komentara

 271. Za sve je kriv onaj vizantijski sluga i prvi huškač i trovač i delitelj, sada sv. Sava. Koji je, kad se Crkva cepala, obmanjivao Srbe da se odvoje i izdaju svoju braću katolike(Hrvate i Severne Slovene i Papu) i da prodaju veru za večeru i obrnu se Vizantiji i 500g ropstvu. Nikada neću zaboraviti, kad je Patrijarh Pavle(koji je 91g onako slao popove po RH i BiH da ispiru mozak Srbima i huškaju ih na rat i genocid za Veliku i Nebesku Srbiju), rekao isprerd Savinog hrama, za srpsku TV, kako je sveti Sava bio taj, koji je u vreme kad se Crkva delila, vodio Srbe "na pravi put" i zato je on sada kako reče, "temelj SPC". Tako je i on priznao kakvo je zlo bio taj "Sava Delitelj"! Vreme je da se o tome otvoreno govori, pa i to kako je to on odveo Srbe od braće u propast, od bitke na Kosovo polje do 500g ropstva i mitova i legendi i laži i obmana i pokretanja ratova i genocida... Nema više Vizantije a Rusija ne može da je menja, jer će isto završiti ko i ona, ko i Aja Sofija(iz koje je Vizantija trebala da upravlja sa celom Crkvom), je na vreme ispravljena sa minaretima iz tog vizantijskog i satanističkog krivoslavnog zla, a ovo ostalo polako propada ili se cepa i autokefiše međusobno. A jasno je da mira očito neće biti, sve dok opet ne dođu Turci, da isprave i taj hram sv. Save onako sa minaretima ko Sofiju, pa će posle narod imati neke šanse za mir?
  (Ateista, 3. oktobar 2022 16:43)

  # Link komentara

 272. Da li to znači da prihvatate brojku od pola miliona ubijenih?!
  (ja, 3. oktobar 2022 16:01)

  kamoli srece, jedino mi je zao kaj komentar ne budes mogao procitati, jer administrator ne objavi niti jedan di carapani nisu cvijece.
  (KKK-666, 3. oktobar 2022 16:42)

  # Link komentara

 273. Genocidaš!
  (Miloš Bg, 3. oktobar 2022 16:36)

  # Link komentara

 274. fino hrvati imaju pravog uzora...i imaju najpoznatiju skolu u jasenovcu...stvarno andjeoska nacija...hahahahahhq
  (alalveralalvera, 3. oktobar 2022 16:35)

  # Link komentara

 275. za njega je ratko mladic mala beba
  (milord, 3. oktobar 2022 16:35)

  # Link komentara

 276. istina je da nije svaki hrvat ustasa ali je i istina da je svaki ustasa hrvat
  (zvezdas, 3. oktobar 2022 16:34)

  # Link komentara

 277. Bapista cekamo da dodes u prve redove.
  (Ante, 3. oktobar 2022 16:34)

  # Link komentara

 278. Kako je papa Jovan ako Srbi imaju ime Ivan? Ili nemaju ili nije dovoljno srpsko?
  Ako je papa Jovan zašto kraljica nije Jelisaveta?
  (Jure, 3. oktobar 2022 16:32)

  # Link komentara

 279. On nije kanonizovan,nego beatifikovan. To znaci da nije svetac,nego blazenik. To je stepenica ispod statusa sveca,na kojoj moze ostati godinama,decenijama pa i zauvek. Iz istog razloga ne smeju da proglase svecem ni papu Pija XII. Ni Benedikt ni Franja nisi proglasili Stepinca za sveca i to dovoljno govori o njegovoj kontroverznosti. Lično mislim da bi jedino papa Hrvat njega proglasio za sveca,ali sumnjam da ce Hrvati ikada imati papu,hehehe.
  (Oliver, 3. oktobar 2022 16:32)

  # Link komentara

 280. Cega se pametan stidi....
  (vuk, 3. oktobar 2022 16:30)

  # Link komentara

 281. Kako je moguće da je Beograd bio prvi grad u Evropi očišćen od Jevreja i to pre jednog Jasenovca pa šta su ga čistili i Četnici i vojvode ili su ko pravi "srpski antifašisti" to samo gledali ko i popovi i patrijarsi ili samo malo pomagali da se brže pune vozovi za taj Jasenovac i druge logore u NDH. A čak i tom Jasenovcu su logoraši bili živi sve dok nisu došli da im ruše NDH ko i šta su 91g došli da ruše RH a ko to radi treba i seme da mu se izbriše a ne da se pušta živ u kolone... Croativnet SUOČAVANJE S ISTINOM Srbija je prva država koja je proglašena 'Judenfrei' i koja je imala 'kombi' plinsku komoru.
  Jevrejska istoričarka Ester Gitman (A koju je odlikovala Kolinda), napisala je knjige i ima pisma od ustaških vojnika, koji su spasavali Jevreje i Rome od nacista i ponosno klali Grčko-istočne šizmatike četnike i slikali se sa njihovim glavama ko sa trofejima, ne sve Srbe, samo četnike i one koji su ih podržavali. Razlog je bio taj šta su Srbi nahuškani od SPC 41g negirali postojanje katoličke Hrvatske i dizali ih da je ruše, a to su isto ponovili opet i 91g.
  (Judenfraj, 3. oktobar 2022 16:30)

  # Link komentara

 282. Koliko je dobra stepinac(ne zasluzuje veliko pocetno slovo) toliko dobrim vam se vratilo!!!!! Genocid je i pokrstavanje Srpske dece,koliko desetina hiljada nikada nije saznalo istinu!!! Koliko zapad stoji iza svega ovoga je sto se genocidom i ne smatra ubistvom vise stotina hiljada Srba!!! Vratilo vam se!!!!
  (Dragan, 3. oktobar 2022 16:26)

  # Link komentara

 283. (Mali Knindza, 3. oktobar 2022 15:39)

  Nasa dva svesca, ne znam na koja si mislio, u istoj recenici sa Stepincem...

  Sta reci. Gnusniji komentar nisam skorije procitao...
  (samo ovo, 3. oktobar 2022 16:26)

  # Link komentara

 284. Logori za decu. Jedinstveni izum bivše braće.
  (Ukratko, 3. oktobar 2022 16:26)

  # Link komentara

 285. A šta je za Srbe Patrijarh Kiril ?
  Niti mule u Iranu ne poržavaju tako svoje bolesnike kao Kiril PUSSYna
  (Gustavix, 3. oktobar 2022 16:23)

  # Link komentara

 286. istina.......bravo za komentar! Ali, kako da sada SAM jedan zatrovani mladi četnik shvati, da je u celoj Evropi bilo "pokatoličavanja" da se Jevreji i Romi spase, tako i NDH i Srbi. Kako da njegov mladi i zatrovani um SAM shvati, da su se ti ljudi posle rata vratili sami u svoju veru, a da mu danas SPC i četnici ispiru mozak. To pokatoličavanje je pohvala Stepincu jer je tako spašavao živote, on to nikada nije radio jer je bio vođa Crkve u NDH ali je dao odonrenje svojim sveštenicima i oni katoličke dokumente krštenima da se probaju spasit ko sveštenici nisu smeli da lažu i da sako daju krivotvorene...
  (Vera, 3. oktobar 2022 16:22)

  # Link komentara

 287. Ustaski krvolok !
  (insajder, 3. oktobar 2022 16:21)

  # Link komentara

 288. Pazi molim te, o Stepincu idu pričati oni koji su za sveca proglasili četničkog zločinca, popa Milorada Vukojičića, zvanog pop Macola i pop Koljač!
  (Ivan, 3. oktobar 2022 16:14)

  # Link komentara

 289. Diž se Tito, ode sve dođavola odavno.
  (Iris, 03. oktobar 2022 16:05)

  Šta će nam taj Hrvat.
  (NikolaBg, 3. oktobar 2022 16:13)

  # Link komentara

 290. Vasi Popovi su najveci Cetnici
  gledaj samo Kako odvratno izglrdaju kao Mudzahedini sa tim Bradutinama i pri tome samo sireju mrznju.
  Zlotvorci
  (Marko Pantic, 3. oktobar 2022 16:12)

  # Link komentara

 291. Komšije, pa vama su i sveci vampiri.
  (NikolaBg, 3. oktobar 2022 16:12)

  # Link komentara

 292. vatikan je katolicno zlo,organizacija koja je pomogla nacistima,pomagala kroz vekove mucenja ubijanja ljudi koji su ukazivali na zlo..zato je i branilo stepinca..ruka.ruku miluje,brani i stiti,jer su zajedno cinili zla narodima
  (mozaks, 3. oktobar 2022 16:12)

  # Link komentara

 293. Slava Ukraini
  (zg-U-srcu, 3. oktobar 2022 16:11)

  # Link komentara

 294. kakav narod takav i svetitelj
  ([], 3. oktobar 2022 16:11)

  # Link komentara

 295. Najprije ne lažite u članku. Stepinca je Ivan Pavao II proglasio blaženikom, a ne svecem. Drugo što vi imate ikome govorit kad vam je Velimirović svetac, patrijarh Porfirije pjeva četničke pjesme o popu Đujiću, Šešelja odlikuje ta vaša SPC i dalje da ne nabrajam. Vi imate najmanje prava bilo kome solit pamet.
  Stepinac svetac, a ne zločinac!
  (Mook tamo, 3. oktobar 2022 16:10)

  # Link komentara

 296. није он "за Србе злочинац", он је злочинац и тачка
  (мајко мила, 3. oktobar 2022 16:10)

  # Link komentara

 297. Možete ga vrijedjati i nipodaštavati i krivotvoriti istoriju i služiti se komunističkim falsifikatima, ali ne možete prenebregnuti činjenicu da je riječ o čovjeku koji je dobio status svetca i to iz gomile dobrih razloga. Toliko.
  (dasha, 3. oktobar 2022 15:43) # Link komentara
  Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

  Blago vama sa takvim svecima. Koliko su oni sveti toliko vam Bog dobra dao.
  (Neo, 3. oktobar 2022 16:10)

  # Link komentara

 298. Realno da je služio voljno il ne voljno režimu NDH to je istina.
  Ni jedan konkretan zločin tom čoveku nije dokazan niti je iko stradao od njegove ruke ili zbog njega.
  Činjenica je da je Katolička Crkva za vreme rata radila na pokrštavanju Srba to je bila državna politika nekoliko hiljada srpske dece je pokršteno ali to je bio jedan od načina da im se spase život.
  Ta krivična dela mu se mogu staviti na teret i to Stepinac nikada nije ni negirao smatrao je da će tim činim ti ljudi biti spašeni.
  Nema tog muzeja,arhiva video ili tonskog zapisa koji će se ikad pojaviti gde Alojzije Stepinac priča protiv srpskog naroda a kamoli da poziva da se protiv njih učini bilo kakav zločin.
  Neki drugi Katolički sveštenici su to činili ali Stepinac ne.
  Kada je to mogao i koliko je mogao on je kritikovao ustaški režim ne u meri u kojoj bi trebao i koliko bi mi to želeli ali takvo je vreme bilo.

  I naši sveštenici su za vreme takođe radili svoj posao po okupacijom pa i u službi domaćih kolaboracionista Nedića i Ljotića.
  Imate na You Tube govor Vladike Nikolaja na sahrani Dimitrija Ljotića šta tek reći za njegove govore u kojima veliča nacizam i otvoreno propagira antisemitizam a taj čovek je proglašen za svetca SPC.
  (Marko, 3. oktobar 2022 16:09)

  # Link komentara

 299. Da im se pomočam na takvog sveca...
  (Dušan, 3. oktobar 2022 16:06)

  # Link komentara

 300. Diž se Tito, ode sve dođavola odavno.
  (Iris, 3. oktobar 2022 16:05)

  # Link komentara

 301. Samo jedan?
  (Rputik, 3. oktobar 2022 16:04)

  # Link komentara

 302. 1. U katoličkoj Crkvi svaki mučenik i blaženik je i svetac.
  2. Papa Franja ga koristi za dijalog i svoj rad za ujedinjenje Crkve kojem se nada, kako je bila do 11veka, pre šizme.
  3. Srbi su dali u Komisiji njehov loše falsifikovan dnevnik i pisma, tako da nemaju ništa protiv njega sem laži i mržnje.
  4. Proglasit će ga svetim novi papa, kojeg nije briga za ujedinjenje Crkve.
  5. Ujedinjenje se nikada neće desit i to piše u Bibliji u Knjizi otkrivenja gde sve piše o crkvi-k,rvi-bludnici.
  (Načitani, 3. oktobar 2022 16:03)

  # Link komentara

 303. Niti je svetac, niti je zločinac.

  Ne može da bude svetac, jer je podržao NDH koja je bila fašistička tvorevina i nije odstupio kad je bilo jasno da ta država provodi sistematske zločine.

  Nije ni zločinac, jer nije naređivao, provodio ni podržavao zločine za koje je znao. Protestovao je kod Pavelića više puta zbog zločina, znam za bar jedan slučaj kad je donekle limitirao obim zločina.
  S druge strane, pokrštavanje mu nije bilo neki problem.

  Generalno, rasprava je dosadna. Za Srbe je ustaša svaki Hrvat koji je bio za nezavisnu Hrvatsku. Za Hrvate je svetac i mučenik svaki Hrvat koga su komunisti poslije rata kaznili zbog toga.

  Objektivnost je vrlo rijetka i na jednoj i na drugoj strani.
  (Srdjan, 3. oktobar 2022 16:03)

  # Link komentara

 304. Covek koji je umesto srca imao, pumpicu i to dokazao.
  (Si, 3. oktobar 2022 16:01)

  # Link komentara

 305. Spasao preko 20.000 Jevreja i Roma i 10.000 srpske dece, a bez duše?
  (Eto, 03. oktobar 2022 15:48)


  Misliš pokatoličio. Kako sad 10 000 srpske dece spasao, ako je po vama 60 - 70 000 Srba ubijeno u Jasenovcu, nije srazmerno. Da li to znači da prihvatate brojku od pola miliona ubijenih?!
  (ja, 3. oktobar 2022 16:01)

  # Link komentara

 306. Pa i svestenstvo u srbiji je blagosiljalo karadzica i mladica?
  (Sale, 3. oktobar 2022 16:01)

  # Link komentara

 307. A što su ga osuuudiliiiii vaaaauuu - tadašnja "nanogica"... znači njegovi zločini su u rangu sa Cecinim gresima?!? Divnooooo
  Javno kastriranje i "klaćenje" je slaba kazna za ovog i ovakve... užas!
  (R.I.P. Eurosong, 3. oktobar 2022 16:00)

  # Link komentara

 308. Papa Jovan? Koji je sad to?????
  (nino, 3. oktobar 2022 15:59)

  # Link komentara

 309. Ratko Mladic Srbije
  (Nekotu, 3. oktobar 2022 15:59)

  # Link komentara

 310. Alojzije Stepinac je u mladosti bio solunski dobrovoljac. Kao pripadnik Srpske kraljevske vojske u jesen 1918.godine umarširao je u Sentu i Kanjižu. Za zasluge u Prvom svetskom ratu dobio je Kraljevski orden Karađorđeve zvezde. Znači, ima ga i u srpskoj istoriji.
  (Banaćanin, 3. oktobar 2022 15:58)

  # Link komentara

 311. Ni blizu sveca , za svakog pravog Hrvata.
  (Željko Osijek, 3. oktobar 2022 15:57)

  # Link komentara

 312. Niti jedna rečenica koju ste napisali o Stepincu nije točna, osim datuma rođena i smrti.
  Cijela SPC nije našla niti jedan dokument po kojem se može optužiti Stepinac. Nsuprot tome postoje stotine dokumenata orginalnih u kojima je Stepinac spasitelj puno Hrvata, Srba i Židova u NDH s kojom je raskrstio nakon prve deportacije u Jasenovac i javno se prema tome odredio te bio na listi Ustaša za eliminaciju, ali Vatikan nije dopustio.
  Alojzije je najsvetija crkvena ličnost svih crkava u ex Jugoslavijama 20 stoljeća, a jedini grijeh ( i razlog zašto je otrovan) je odbijanje ideje Tita da se RKC u Hr odvoji od Vatikana.
  (Hr, 3. oktobar 2022 15:57)

  # Link komentara

 313. Stepinac nije samo hrvatski mučenik i blaženik i svetac koji je u vreme nacističko-ustaškog genocida spasao oko 25.000 Jevreja(Spomen ploča u Jerusalemu) i 10.000 srpske dece(Kažu malo je mogao je više a posle našli dnevnik da ih spasala neka Diana) nego je i najveći heroj u hrvatskoj istoriji. Zato jer nije ni po cenu života odvojio Hrvatsku Crkvu od Vatikana i Pape kako su Tito i komonisti tražili da bi ih posle sa Četnicima i SPC pregazili i izbrisali(Na čemu se radi već 1000g) da im se izbriše svaki trag ovde na liniji raskola Hrišćanske Crkve i prodora Islama. Ali nisu ga uspeli slomiti nego ga samo iz nebitnog anonimca pretvoriti u sveca i heroja šta ima je sada dupla muka i jad i mržnja... Na kraju Srbi imaju glavnog sveca vizantijskog delitelja Savu koji ih odvojio od braće i Pape a Hrvati sveca koji je i život dao samo da to ne uradi. A to nam sve govori pa i to zašto ga toliko ludački mrze.
  (Mučenik Blaženik Svetac Heroj, 3. oktobar 2022 15:56)

  # Link komentara

 314. Шта ми уопште имамо са бившом браћом, познатији као крвати, сем да су нас бесомучно клали уз здушну подршку римокатолика! Ког нормалног и освешћеног Србина уопште интересује њихова посла! Ај здраво!
  (Живојин, 3. oktobar 2022 15:56)

  # Link komentara

 315. Međugorje i Stepinac su pobedili Komuniste i Tita i svu silu Partije i UDBE i Četnika i SPC i njene propagande širenja mržnje, a šta im može sada ova velikosrpska propaganda, koja se od Oluje 95g svodi samo na besramno i neviđeno u svetu glumljenje žrtve i kukanje i kmečanje celom svetu pa i Papi.
  (Srp i čekić, 3. oktobar 2022 15:55)

  # Link komentara

 316. Apsolutno se nije proslavio, potpuno nedorastao tadašnjoj situaciji. Teško da je zločinac, još teže svetac. Nije bio organizator zločina, nije ih činio, ali izgleda da mu neki nisu bili posve mrski. Nešto je protestirao, ali mogao je (i trebao je) zagrmiti s oltara da će u paklu završiti svatko tko je odgovaran za ijedan nevin ljudski život. A nije. Tako bi barem sačuvao dostojanstvo dominantnog dijela hrvatskog naroda, a ovako je ostao jedna obična povijesna protuha.
  (Mirkec, 3. oktobar 2022 15:55)

  # Link komentara

 317. Ratko Mladic za srbe svetac za bosnjake monstrum
  (Pop, 3. oktobar 2022 15:55)

  # Link komentara

 318. ne možete prenebregnuti činjenicu da je riječ o čovjeku koji je dobio status svetca i to iz gomile dobrih razloga. Toliko.
  (dasha, 03. oktobar 2022 15:43)

  Podržao klanje srpske dece - u kroasaniji postao svetac.
  Tužan je ovaj svet u kojem živimo.

  Fašisti ustaški u kroasaniji, nacisti u Ukrajini, šiptari dole.

  To se jednom mora očistiti, do zadnjeg. Jedva čekam taj dan.
  (Baptista, 3. oktobar 2022 15:54)

  # Link komentara

 319. Neverovatna je sličnost u scenariju odnosa mržnje Hrvata prema Srbima i Ukrajinaca prema Rusima. Naravno, sve ovo pitiče iz britanske kuhinje, a ni Vatikan nije baš po strani.
  (DrAD, 3. oktobar 2022 15:51)

  # Link komentara

 320. "Svti Oče, ovde ratuje šizma protiv našeg katoličanstva"
  Napisao je to u pismu papi i to je jedina istina.
  (Mali Vuk, 3. oktobar 2022 15:51)

  # Link komentara

 321. Ajmo realno... Da je imao ikakve veze s ičim čim ga danas optužujete, da je bio zločinac i što sve ne, baš bi mu komunisti dosudili kučni pritvor.
  Potrebno je bilo cijeli Hrvatski narod, koji je bio duboko podijeljen, da "zaboravi" na NDH, i uključi u Jugoslaviju.. Katolička crkva je tu bila jedini problem, jer političke stranke nisu postojale, raspadom NDH.
  Da se razumijemo, slično se dešavalo i po Srbiji, s četnicima i pravoslavnom crkvom, intelektualcima, itd..
  I upravo te srpske "patriote", koji bi najbolje trebali razumijeti i ne nasjedati na mitove komunističke partije, su najžešći s tim uvredama na račun Stepinca.
  Ovo govorim kao pristalica partizanske borbe, u tom trenutku, i te "opcije", i nimalo ne podržavam taj režim NDH, ali sam pročitao nekoliko knjiga o toj temi, zajedno s dokumentima Vatikana, NDH arhiva, i najvažnije, diplomatskih bilješki saveznika, kraljevine Jugoslavije, NDH, Italije, itd..
  Spominjete često onog Majstorovića, a nikad se ne kaže da ga je osobno Stepinac izopčio iz crkve, mnogo orije Jasenovca, jer nije poslušao dekret crkve, da nijedan crkveni velikodostojnik ne smije biti u vojsci, čak ni kao vikar. Za " pokatoličavanje", masu dokumenata gdje se traži rješenje s Vatikanom, kako spasiti te ljude.. Javno, u sred Zagreba kritizirao brutalnost Ustaša, što se za to tad gubila glava.
  Iz dokumenata se vidi kako su ga Ustaše čak planirale ubiti.
  Da je htio Hrvatsku državu, jeste. Nikad nije ni krio. A to nije zločin.
  (Ante, 3. oktobar 2022 15:51)

  # Link komentara

 322. Najpristojniji Hrvat.
  (#2Balkan4U, 03. oktobar 2022 15:29)

  Divan kao Pavelić, ako vidis razliku.
  (ja, 3. oktobar 2022 15:51)

  # Link komentara

 323. Stepinac 1941. šalje poruku katoličkim svećenicima u kojoj piše:

  »Kada dođu k vama osobe židovske ili pravoslavne vjeroispovijesti, koje se nalaze u smrtnoj opasnosti, pa zažele konvertirati na katolicizam, primite ih, da spasite ljudske živote. Ne zahtijevajte od njih nikakvo specijalno vjersko znanje, jer pravoslavni su kršćani kao i mi, a židovska je vjera ona, iz koje kršćanstvo vuče svoje korijene. Uloga je i zadaća kršćana u prvom redu spasiti ljude. Kada prođe ovo vrijeme ludila i divljaštva, ostat će u našoj Crkvi oni, koji budu konvertirali zbog uvjerenja, dok će se ostali, kada opasnost prijeđe, vratiti u svoje.«
  (Istina, 3. oktobar 2022 15:50)

  # Link komentara

 324. Taj Stepinac je bio Solunski borac, a nije hteo da prihvati komunizam, zato je suđen. I naši svečenici bili su uz Ljotića i Nedića, ko i svi popovi uz vlast kroz vekove. Ovaj se bar na Solunskom frontu borio za Srbiju iako je hrvat, naših se nešt ne sećam da su bili u bitkama na Solunskom frontu.
  (Radeka Mito Šid, 03. oktobar 2022 15:42)

  Ovaj naš "svetac" je bio uz Pavelića, pametnom dosta. Ja ga se stidim.
  (Ivan, 3. oktobar 2022 15:50)

  # Link komentara

 325. Kakav svetac, takav i narod!
  (poznavalac, 3. oktobar 2022 15:50)

  # Link komentara

 326. Da se ne zaboravi da su hrvatski sveštenicii i fratri bili nosioci monstruoznog genocida u NDH i najčešće i neposredni koljači a Stepenice im je izdavao i naredbe i blagoslove za to.

  Monstrum.
  (Bratina, 3. oktobar 2022 15:49)

  # Link komentara

 327. Možete ga vrijedjati i nipodaštavati i krivotvoriti istoriju i služiti se komunističkim falsifikatima, ali ne možete prenebregnuti činjenicu da je riječ o čovjeku koji je dobio status svetca i to iz gomile dobrih razloga. Toliko.
  (dasha, 03. oktobar 2022 15:43)

  pa za vas su dobri razlozi. Retko kad sečuje da je Jasenovac bio konc. logor za Srbe. To je ta gomila dobrih razloga. Isto kao sto su piloti koji bombardovali kolonu i decu na Petrovačkojcesti, heroji.

  Čuj, komunistički falsifikati. Neznanje prijatelju.
  (Cmario, 3. oktobar 2022 15:48)

  # Link komentara

 328. Spasao preko 20.000 Jevreja i Roma i 10.000 srpske dece, a bez duše?
  (Eto, 3. oktobar 2022 15:48)

  # Link komentara

 329. @ vaso, 03. oktobar 2022 15:34

  Sta znaci ovaj komentar? Kakvo je to poredjenje?

  Dali ste vi ljudi uopste svesni sta pisete i da postoji nesto izvan komunistickih knjiga?

  Ovde pricamo o jednoj klero-nacistickoj ideologiji, logorima za masovno unistenje jednog naroda, a sa druge strane imamo odlikovanog oficira iz oba balkanska i iz Prvog Svetskog rata koji je bio priznati saradnik saveznika i koji je zbog politike zavrsio na stratistima istorije.

  Imamo jednog koji je blagosiljao maljeve, kame i srbosjeke nasuprot coveka koji je branio srpsku nejac od tog istog zla.

  Dosta vise sa tim komunistickim lazima i izjednacavanjem ustasa i JVO.
  (chupavi, 3. oktobar 2022 15:48)

  # Link komentara

 330. Nije Tito nas u inistio, vec to pokusava velovima da uradi katolicka crkva. Uspeli su delimicno. Ali je njihovo proslo. Sve manje ljudi veruje u sranja njihova I za par vekova ih vise nece ni biti.
  (Katolicka satanisticka crkva, 3. oktobar 2022 15:47)

  # Link komentara

 331. Težka zločinac
  (Ђокара, 3. oktobar 2022 15:47)

  # Link komentara

 332. Preteruju i jedni i drugi, Stepinac nije zločinac ali svakako nije ni svetac... Agilni aparatčika Katoličke crkve...
  (branimir, 3. oktobar 2022 15:46)

  # Link komentara

 333. Možete ga vrijedjati i nipodaštavati i krivotvoriti istoriju i služiti se komunističkim falsifikatima, ali ne možete prenebregnuti činjenicu da je riječ o čovjeku koji je dobio status svetca i to iz gomile dobrih razloga. Toliko.
  (dasha, 3. oktobar 2022 15:43)

  # Link komentara

 334. Србин католик. Уз то још и солунац
  (Марко, 3. oktobar 2022 15:43)

  # Link komentara

 335. Divan neki covek. Pravi svetac. Sigurno postoji krug pakla u koji idu "svetci" koji su "olicenje Boga" na zemlji. Katolickoj crkvi, pored toga sto nedostaje Bog, definitivno ne nedostaje smisao za humor. Najvece zlo ovog sveta su kapotalizam I katolicka crkva.
  Ali Nebitni su I on I njegova crkva I drzava I sve sto su radili Srbima. Mi treba da se okrenemo buducnosti I gradimo bolje sutra. Kada dodje vreme, naravno, vraticemo sve I to je to. Pravda ce biti zadoboljena.
  (Sve se vraca sve se placa, 3. oktobar 2022 15:42)

  # Link komentara

 336. Taj Stepinac je bio Solunski borac, a nije hteo da prihvati komunizam, zato je suđen. I naši svečenici bili su uz Ljotića i Nedića, ko i svi popovi uz vlast kroz vekove. Ovaj se bar na Solunskom frontu borio za Srbiju iako je hrvat, naših se nešt ne sećam da su bili u bitkama na Solunskom frontu.
  (Radeka Mito Šid, 3. oktobar 2022 15:42)

  # Link komentara

 337. Stepinac je dobrovoljac na Solunskom frontu i odlikovan Karađorđevom zvezdom s mačevima! Vjerovali ili ne, slobodno provjerite taj podatak, većina vaših djedova se ipak ne može pohvaliti takvim junaštvom
  (Hrvoje Ljakse, 3. oktobar 2022 15:41)

  # Link komentara

 338. Imaju svjedocanstva o stotinama spasenih , ali nije bitno. Nista on paveöicu nije mogao.
  Isto je kod nas. Draza mihajlovov üop dujic, mladic...Sve koljaci i monstrumi za nas i to ce ostati. Tako i ovaj za vas , za nas ne..
  Ponosan sto nismo rehabiöitirali zstase kao vi cetnike.
  Nemojte samo onu pricu da "to nije isto " jer jeste, potpuno isto
  (Igorsulic, 3. oktobar 2022 15:39)

  # Link komentara

 339. U najmanju ruku upitan kao i naša 2 sveca. Nije kriv za pokolje ali možda je mogao učiniti vise. Sa druge strane opet svi drugi hrvatski biskupi su pobegli on je rekao vi idite ja ostajem uz svoj narod ništa loše nisam učionio. Lik je tu i tamo. Ali njegove posthumne zasluge za razbijanje komunizma, odbrana i borba na sudu i sl medju hrvatskim narodom su izazvale divljenje i nacionalni ponos i vredne su pohvale, kamo sreće da smo mi kao i Hrvati na vreme videli šta je komunizam ne bi bili tu gde smo sada. Nas ni Pavelić nije uništio koliko komunizam i to što smo sebe zaboravili.
  (Mali Knindza, 3. oktobar 2022 15:39)

  # Link komentara

 340. U najmanju ruku upitan kao i naša 2 sveca. Nije kriv za pokolje ali možda je mogao učiniti vise. Sa druge strane opet svi drugi hrvatski biskupi su pobegli on je rekao vi idite ja ostajem uz svoj narod ništa loše nisam učionio. Lik je tu i tamo. Ali njegove posthumne zasluge za razbijanje komunizma, odbrana i borba na sudu i sl medju hrvatskim narodom su izazvale divljenje i nacionalni ponos i vredne su pohvale, kamo sreće da smo mi kao i Hrvati na vreme videli šta je komunizam ne bi bili tu gde smo sada. Nas ni Pavelić nije uništio koliko komunizam i to što smo sebe zaboravili.
  (Mali Knindza, 3. oktobar 2022 15:38)

  # Link komentara

 341. Кућни притвор за ратног злочинца?! Мора да је трован преко наногице.
  (Боске, 3. oktobar 2022 15:38)

  # Link komentara

 342. "...Stepinac je bio upoznat sa tim, jer su se egzekucije izvodile javno, i samim tim, u potpunosti saglasan sa nedelima koje su se činile..."

  Mislim da nije bio u potpunosti saglasan. Navodno postoje izvjestaji da se protivio nekim od zlodjela, ali i pored toga definitivno nije ucinio dovoljno da se ona sprijece. Zlocinac.
  (Krok, 3. oktobar 2022 15:37)

  # Link komentara

 343. Bolesnici
  (Jajajaja, 3. oktobar 2022 15:35)

  # Link komentara

 344. Sve je to u pet deka. Njima Stepinac nama Draza. I?
  (vaso, 3. oktobar 2022 15:34)

  # Link komentara

 345. Najpristojniji Hrvat.
  (#2Balkan4U, 3. oktobar 2022 15:29)

  # Link komentara

 346. tito nas je uništio
  (iskvarena verzija austrijskog, 3. oktobar 2022 15:29)

  # Link komentara