- Nauka -

Razotkrivanje mitova: Da li laganje može da se uoči? VIDEO

Verovatno i vi, kao i mnogi oko vas, mislite da možete prilično lako da prepoznate kada vas neko laže, zar ne?

Izvor: B92
Podeli
Foto: depositphotos/ SIphotography
Foto: depositphotos/ SIphotography

To su u početku mislili i psiholozi, verujući da kada lažu, ljudima to bezmalo izbija iz svake pore i postaje prilično vidljivo i lako uočljivo, ukoliko znate kako.

Međutim, kasnija istraživanja pokazala su da je ovo ipak samo još jedan mit, a da je laganje, kao i njegovo prepoznavanje znatno složeniji proces.

Ovaj mit uspešno razotkriva Sara Anđelić sa Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu u novom serijalu Festivala nauke „Razotkrivanje“.

Ovim, ali i brojnim drugim mitovima na predstojećem Festivalu nauke baviće se Laboratorija za eksperimentalnu psihologiju sa Filozofskog fakulteta. Razotkrivanje je i glavna tema ovogodišnjeg festivala, koji se održava od 5. do 8. decembra na Beogradskom sajmu.

Upravo tokom ovog, trinaestog po redu festivala, više od 600 naučnika i naučnih demonstratora upustiće se u razotkrivanje brojnih mitova, zabluda i raznoraznih narodnih verovanja! Ulaznice po ceni od 500 dinara mogu se kupiti na prodajnim mestima Ticket visiona u celoj Srbiji, a program je dostupan na zvaničnom sajtu festivala.

strana 1 od 9 idi na stranu