- Tabu -

Prvog pedofila ubio u 21. godini: Da li je on najopasniji engleski serijski ubica?

Izolovan od ljudi i sveta, ali i drugih zatvorenika, smrt u podzemnoj staklenoj ćeliji čeka Robert Modsli, jedan od najopasnijih serijskih ubica u Ujedinjenom Kraljevstvu prozvan ‘ubicom pedofila’. Prošle nedelje mu je, kako saznaje Dejli mejl, odbijena molba da živi zajedno s drugim zatvorenicima jer je proglašen preopasnim da se meša sa zatvorenicima i čuvarima. Ubica se na ovu odluku žalio, jer je da Božić provede okružen ljudima.

Izvor: Dnevno.hr
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

“Ali, odgovorili su da je to poslednji put da mu je rečeno – ne. Kad si tako dugo sam to utiče na čoveka. On nije u dobrom stanju i opasno je rizikovati ono što bi mogao da učini", rekao je za strane medije izvor upućen u slučaj.

Modsli sada mora da provede ostatak svojih dana u ćeliji, koja je napravljena posebno za njega 1983. godine i zaštićena neprobojnim staklom. Svakog dana tamo provodi 23 sata, spavajući na betonskoj ploči te koristi toalet i lavabo koji su pričvršćeni za pod.

Izrezao lobanju bodežom

Njegova priča godinama intrigira javnost i medije. Modsli iz Liverpula prvi put je ubio kad je imao samo 21 godinu i to Džona Farela nakon što mu je pokazao slike dece koju je seksualno zlostavljao.

Predao se policiji i proglašen je nesposobnim za suđenje, te je poslat u bolnicu Broadmor, dom nekih od najnasilnijih zatvorenika u Britaniji.

No, tamo je nastavio sa svojom osvetničkom misijom. Nakon nekoliko godina provedenih iza rešetaka, Modsli i njegov kolega zatvorenik Dejvid Čizman zatvoreni su u ćeliju sa zlostavljačem dece Dejvidom Fransisom kojeg su potom mučili do smrti te njegovo telo obesili da ga zatvorski čuvari vide. Modsli je osuđen za ubistvo iz nehata i poslat u zatvorsku bolnicu Vejkfild.

Godine 1978. Modsli je zadavio i izbo Salnija Darvuda, koji je zatvoren jer je ubio svoju ženu. Sakrio je Darvudovo telo ispod kreveta pre nego što se ušunjao u ćeliju pedofila Bila Robertsa, koji je seksualno zlostavljao devojčicu od sedam godina. Ubio je i Robertsa, izrezao mu lobanju improvizovanim bodežom i razbio mu glavu o zid. Kasnije je osuđen na doživotni zatvor uz preporuku da nikada ne bude pušten.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5 idi na stranu