- Vesti -

Vesti

Proslava Svetog Save u školi izazvala buru: "Ovo je skandal"

Srpska pravoslavna crkva slavi danas Svetog Savu, a praznik ovog svetitelja se obeležava u svim školama širom Srbije i Republike Srpske. Međutim, direktorka Osnovne škole "Aleksa Šantić" u Sečnju imala je predlog da otkaže proslavu, no ipak stvari su se slegle na radost dece, pa je sveštenik lokalnog hrama u prostorijama škole ipak presekao slavski kolač.

Vesti petak 27.01. 15:00 Komentara: 94

Miščići, rodno mesto Svetog Save: U ovom selu se sada gradi hram velikom svetitelju FOTO

Na samo par kilometara od Novog Pazara u podnožju planine Golije u čuvenoj Deževskoj dolini smestilo se selo koje jedva da broji dve stotine stanovnika, a za koje se može reći da je jedno od najvažnijih za celokupno postojanje Srba i srpstva. Miščići su mesto gde se 1175. godine rodio Sveti Sava, tu je počelo stvaranje srednjovekovne države, a svaki kamen i grumen zemlje svedoci su davne istorije. Tim putevima hodio je rodonačelnik dinastije Nemanjića, ali i njegovi sinovi Nemanja, Vukan i Rastko.

Vesti petak 27.01. 10:50 Komentara: 1

Otkriveno zašto je Pikeova majka maltretirala Šakiru na javnom mestu: Sad su svi na strani pevačice

Društvenim mrežama kruži snimak koji otkriva koliko je loš bio odnos pevačice i njene svekrve Montserat Bernabeu. Nakon što se ranije saznalo da Šakira drži lutku veštice na balkonu i njome plaši Montserat, zbog čega se sumnjalo i na crnu magiju, mnogi su branili Pikeovu majku i isticali da ne treba druge članove porodice mešati u ljubavne probleme.

Vesti petak 27.01. 10:07 Komentara: 17
strana 1 od 129 idi na stranu