- Vesti -

Regionalni elektronski izvođači koje treba da čujete na EXIT-u

Iako iz godine u godinu najveće svetske zvezde redovno nastupaju na festivalu EXIT, ljudi često zaborave na heroje zbog kojih regionalna scena opstaje.

Piše: Nenad ŠošićIzvor: EXIT
Podeli
Dance Arena / Foto: Exit / Promo
Dance Arena / Foto: Exit / Promo

Ovo su naši poznati umetnici koji svojim kvalitetom guraju elektronsku muzičku scenu u pravom smeru. Predstavljamo vam regionalne izvođače koje treba da čujete na festivalu EXIT.

LAG + MONOSACCHARIDE live / NO SLEEP NOVI SAD / petak, 5. jul

Novosađanin Lag i beogradski duo Monosaccharide na sceni su prisutni više od 20 godina. Svo troje karakteriše ljubav prema analognim mašinama kojima stvaraju svoj intenzivni tehno zvuk. Svo troje su rezidenti No Sleep etikete, te su nastupili na istoimenoj trodnevnom festivalu prošle godine u Beogradu, kao i na EXIT-u i Sea Dance-u.

Miloš Martinov Lag nastupa po najvećim svetskim klubovima od Rusije do Brazila, dok ga uskoro očekuje vrhunac dosadašnje karijere u najpoznatijem klubu na svetu Berghain. Za Monosaccharide se kaže da su najbolje čuvana tajna beogradske andergraund scene čija moć leži u mračnom i zavodljivom zvuku. Ove godine Lag i Monosaccharide zajedno će nastupiti u okviru jedinstvenog live act-a za koji pripreme traju već nekoliko meseci.

LAWRENCE KLEIN + FORNIVA / MTS DANCE ARENA / subota, 6. jul

Lawrence Klein je jedan od najzanimljivijih DJ-eva svoje generacije koji najbolje zablista u višečasovnim nastupima. Kao promoter, Lovre Kanjer esencijalni je deo šibeničke ekipe RatCat koja je prošle godine odnela čak pet pobeda na Ambasador dodeli nagrada, među kojima se nalazi i titulu najboljeg kolektiva u regionu 2018.

Njemu će se u subotu, 6. jula na mts Dance Areni pridružiti Moke Okerić Forniva kao predstavnik sarajevske scene čiji duboki, progresivni zvuk podržavaju svetske zvezde i česti izvođači na festivalu EXIT Âme, Sasha, John Digweed, Hernan Cattaneo i Dubfire među brojnim drugima.

RANCHATEK + MILOŠ VUJOVIĆ / MTS DANCE ARENA / nedelja, 7. jul

“Rolling and pumping techno” DJ i producent Miloš Vujović ključno je ime pančevačke scene. Tokom 15 godina svoje karijere izgradio je ime u Srbiji i inostranstvu, u zemljama kao što su Holandija, Hrvatska i Makedonija. Njegova muzika se nalazi na etiketama Reload, Sabotage, In Deep’n’Dance i Atonal Records, te domaćoj Tauten. Miloš će poslednjeg dana festivala nastupiti zajedno sa svojim dugogodišnjim prijateljem Vladimirom Rančićem, kojeg publika bolje zna kao RanchaTek.

RanchaTek je jedan od domaćih umetnika čije je ime postalo izuzetno popularno u Srbiji od nedavno. Pesmama “Vagabudnos” (2013) i “On the Floor” (2016) dostigao je prva mesta na servisima Beatport i Traxsource. Nakon ovih uspeha, počeo je da izdaje za kultne etikete Toolroom i 1605, te je kvalitetnim izdanjima zaslužio mesto u redovima Intec Digital, etikete ovogodišnje EXIT zvezde Carla Coxa.

COEUS / MTS DANCE ARENA / subota, 6. jul

Nakon što je počeo da eksperimentiše u muzici, Nemanja Petković Coeus uplovio je u melodičnije vode i spoznao je sebe na mestu gde se spajaju deep house, spiritualni plemenski ritam i egzotika elektronike. Njegov autentični zvuk ubrzo su podržali Trikk i Adriatique, dok Tale of Us na svojim nastupima redovno puštaju Nemanjinu muziku koju su nedavno i zvanično objavili na svojoj prestižnoj etiketi Afterlife. Za kratko vreme, prešao je sa pultova manjih beogradskih klubova na velike bine i svetske pozornice festivala EXIT i brojnih drugih.

RUNY / MTS DANCE ARENA / petak, 5. jul

Stefan Runy Rončević je promoter, DJ i producent, te vlasnik muzičke kuće i projekta CMOK. Svu svoju energiju uložio je unikatnu viziju razvoja elektronske muzike u lokalnoj zajednici u kojoj živi. Organizovanje žurki, bukiranje domaćih i stranih imena koristeći intuiciju i talenat za di-džejing doveli su ga do uspeha, te je crvenački „Potok“ sada omiljena destinacija za ljude koji traže dobar provod. Muzika koju Stefan stvara i njegovi DJ setovi tajna su formula iza njegovih projekata, te razlozi uspeha koje je ostvario u našoj zemlji i inostranstvu.

MARKO NASTIĆ + DEJAN MILIĆEVIĆ pres TTP 2.0 / MTS DANCE ARENA / nedelja, 7. jul

Teenage Techno Punks važe za heroje srpske andergraund scene koji su svojevremeno palili i žarili podijume beogradskih klubova devedesetih godina prošlog veka. Bili su neizostavni deo i lideri cele generacije u kultnom klubu Industria, koji je pružao sigurno utočište rejverima uz sablasni zvuk sirena 1999. godine.

Dvojica najpoznatijih DJ imena na Balkanu Marko Nastić i Dejan Milićević proslaviće 20 godina od osnivanja “Tinejdžerskih Tehno Pankera”, te će predstaviti svoju novu, skraćenu verziju sastava TTP 2.0 upravo na festivalu EXIT.

strana 1 od 130 idi na stranu