- Vesti -

Počelo suđenje reperu: Za njegovo puštanje iz zatvora založio se i Donald Tramp

Američki reper A$AP Roki izjasnio se da nije kriv za tuču i napad nakon koncerta u Stokholmu.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Getty/Dimitrios Kambouris
Foto: Getty/Dimitrios Kambouris

Pročitajte još:

Reper ostaje u pritvoru do suđenja FOTO/VIDEO

Reper, čije je pravo ime Rakim Majers, prisustvovao je prvom danu suđenja povodom incidenta u Stokholmu 30. juna. Roki je optužen za nanošenje telesnih povreda i nalazi se u pritvoru u švedskoj prestonici Stokholmu.

Majers je uhapšen 3. jula nakon tuče o kojoj postoji video zapis. Još dvojica muškaraca koji su bili sa njim u trenutku kad je izbila tuča optuženi su za napad. Muzičar je izjavio da je njegovo društvo pratila grupa ljudi i da je delovao u samoodbrani.

Roki tvrdi da je žrtva provocirala njega i još dvojicu njegovih kolega. U slučaju da bude osuđen, američkom reperu preti i do dve godine zatvora.

Foto: Getty/Steven Lawton
Foto: Getty/Steven Lawton

Američki predsednik Donald Tramp takođe se umešao u ovaj slučaj, kako kaže, na molbu prve dame SAD Melanije Tramp i poznatog američkog repera Kanjea Vesta.

Uprkos prvim pozitivnim kontaktom sa premijerom Švedske Stefanom Lofvenom, Tramp je kasnije na Tviteru napisao da je razočaran, jer je premijer rekao da se neće mešati u suđenje Rokiju. Tramp je ponudio da plati kauciju za repera, ali Švedska nema takav sistem u svom prvosuđu.

Inače, tridesetogodišnji reper bio je u Stokholmu zbog učestvovanja na "Smash" festivalu.

strana 1 od 130 idi na stranu