- Vesti -

12 žena optužilo je oskarovca za seksualno uznemiravanje, novo suđenje u decembru

Američki glumac Kjuba Guding Džunior pojavio se pred sudom u Njujorku zbog optužbi za seksualno nasilje, ali je pušten uz obavezu da se odazove sledećem pozivu. Glumac će ponovo pred sudiju 13. decembra.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Getty/Lars Niki / Stringer
Foto: Getty/Lars Niki / Stringer

Sanjao Oskara

Kjuba Guding Džunior Oskara je dobio za ulogu u filmu "Džeri Megvajer", a kada su ga pitali da li je ikada očekivao ovu nagradu, za Gardijan je rekao:

"Neko me je pozvao iza scene kada sam dobio Oskara: Da li si ikada zamišljao ovo? Ja sam bio u fazonu - Nikad, ni za milion godina! Ali to je bilo sranje, lagao sam. Vežbao sam davanje autograma na časovima matematike. Zamišljao sam sebe kako držim tu statuu Oskara iznad glave".

Guding se izjasnio da nije kriv po dve optužnice za seksualno zlostavljanje. Tužiteljka Džena Long rekla je u sudu na Menhetnu da će protiv njega svedočiti više od 10 svedoka. Optužbe 12 žena koje datiraju iz perioda od 2001. do 2018. godine uključuju optužbe da ih je dodirivao ili grabio u barovima, restoranima i hotelima.

Prema rečima tužiteljke, nekoliko navodnih incidenata se dogodilo u Njujorku i Los Anđelesu, dok su se ostali dogodili u Las Vegasu, Dalasu i Albukerkiju.

Kjuba Guding Džunior (51) ranije je optužen da je dodirivao grudi žene u jednom baru 9. januara. Žena je rekla policiji da veruje da je glumac bio pod uticajem opijata. Odbrana je navela da postoje dva svedoka koji tvrde da se taj incident nije dogodio, kao i da snimak nadzorne kamere u baru potvrđuje taj iskaz.

Foto: EPA/Jefferson Siegel / POOL
Foto: EPA/Jefferson Siegel / POOL

Guding, koji se pre dve godine razveo od supruge Sare Kafer, s kojom je proveo 22 godine, jedan je od desetak muškaraca u politici, zabavi, sportu i poslovnom svetu koji su optuženi za seksualno nedolično ponašanje, nakon što je pokrenut pokret #MeToo protiv producenta Harvija Vajnstina.

Kjuba i Sara su se upoznali još u srednjoj školi, kada su započeli ljubavnu vezu, a 1994. godine su se venčali. Prvi nagoveštaj problema u njihovom braku, koji je do tada, kako se činilo, bilo veoma skladan, bio je kada je njegova supruga odlučila da se iseli iz njihove kuće više od godinu dana pre razvoda.

Međutim, tada se nisu zvanično razveli i nastavili su da se pojavljuju zajedno na dodelama nagrada, zbog čega su svi verovali da je to bila prolazna kriza. Mnogima je međutim, bilo jasno da njihovom braku nema spasa, a ubrzo je i Kuba zvanično podneo zahtev za razvod.

Sara i Kjuba bili su u braku 23 godine, a imaju troje dece - ćerku Pajper i sinove Spensera i Mejsona, za koje je ona zahtevala puno starateljstvo.

strana 1 od 118 idi na stranu