- Vesti -

Glumica o poslednjim danima: "Rekli su mi da se pripremim za smrt"

Skoro godinu dana od kako joj je dijagnostikovana multipla skleroza glumica Selma Bler rekla je da joj je ponestalo opcija da ublaži bol i fizičke poteškoće zbog stanja u kojem se nalazi.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Getty/Craig Barritt / Stringer
Foto: Getty/Craig Barritt / Stringer

"Sredstva za ublažavanje simptoma nisu pomogla i osećam se sve gore i gore", rekla je ona na panelu o zdravlju u Njujorku koji je organizovao Time 100.

U potrazi za opcijama preporučeno joj je i presađivanje matičnih ćelija, ali i agresivna hemioterapija kako bi se njene ćelije obnovile.

"Rekla sam da to ne želim da radim, jer ne želim da uništim svoje telo. Zašto bih u svoje telo ubacivala tu užasnu drogu, hemioterapiju? Pa nemam rak", rekla je Selma Bler, koja je ipak kasnije uzela manju dozu hemioterapije pre nego što su joj presađene matične ćelije.

Foto: Gett/Craig Barritt / Stringer
Foto: Gett/Craig Barritt / Stringer

Dodaje da je odmah osetila olakšanje.

"Lekari su mi ipak rekli da pravim planove za svoju smrt. Prenela sam to svom sinu, koji je rekao da želi da me kremiraju", rekla je ova glumica, prenosi "Pipl" (People).

Poručuje da sada čeka da joj izraste kosa koja joj je opala zbog hemioterapije, ali da joj to što je nema ne smeta mnogo.

"Važno mi je samo da sam što duže mogu pored svog sina", zaključila je.

Foto: Getty/Craig Barritt / Stringer
Foto: Getty/Craig Barritt / Stringer

strana 1 od 118 idi na stranu