- Vesti -

Reper i zvanični promoter marihuane: Jedna domaća laboratorija košta 2.400 dolara

Jedna izraelska startap kompanija koja promoviše gajenje marihuane kod kuće saopštila je da će legendarni američki reper Snup Dog biti ambasador njenog brenda.

Izvor: B92, Beta
Podeli
Foto: Getty/Emma McIntyre / Staff
Foto: Getty/Emma McIntyre / Staff

Snup, koji se zalaže za korišćenje marihuane, promovisaće malu mašinu nalik na frižider koja omogućava da se ta biljka gaji kod kuće, navode izraelski mediji. Mašina za uzgoj reguliše temperaturu, svetlost, ugljen-dioksid i minerale i nadgleda se pomoću aplikacije koja šalje korisnicima obaveštenja i upozorenja.

Opremljena je senzorima i kamerom i kontrolisana je algoritmom. Kompanija Sido (Seedo) navodi da u toj domaćoj laboratoriji mogu da se gaje razne biljke, a ona svoje proizvode prodaje u Severnoj Americi i Evropi. Jedna domaća laboratorija košta 2.400 dolara.

U najnovijem saopštenju kompanije je navedeno da je Snup rekao kako promoviše proizvod koji omogućava ljudima da gaje biljke u neiskorišćenom urbanom prostoru i da u tom partnerstvu namerava da se zalaže za zdrav način života obezbeđujući javnosti rastuće tehnologije.

Kad Snup Dog padne u sevdah: Slavni reper uživa uz Šabanovu "Kraljice moga srca" VIDEO

Direktor kompanije Zohar Levi je izjavio da je kompanija počastvovana saradnjom sa Snupom popularnom na društvenim mrežama, koja će doprineti njenom rastu.

Izrael se smatra liderom u istraživanju kanabisa za medicinsku upotrebu. U septembru prošle godine je bivši premijer Izraela Ehud Barak najavio da će biti predsedavajući jedne od najvećih izraelskih firmi za proizvodnju medicinskog kanabisa Interkjur (InterCure).

Drugi bivši premijer Ehud Olmert se u aprilu pridružio jednoj takvoj kompaniji (Univo Pharmaceuticals Ltd.) kao investitor i savetnik. Firma Sido ima licencu za proizvodnju medicinskog kanabisa izraelskog Ministarstva zdravlja.

strana 1 od 118 idi na stranu