- Vesti -

Naga Kendal Džener na naslovnoj strani: Provokativna Kendal kao 'Trofejna supruga'

Poprsje Kendal Džener našlo se na naslovnoj strani magazina Garage, zakačeno na zid poput lovačkog trofeja.

Izvor: B92
Podeli

Ovaj neobični portret delo je italijanskog konceptualnog umetnika Mauricija Katelana.

Magazin Garage nada se da će ovo delo postati viralno i izazvati polemiku i uzbuđenje, kao što je to bio slučaj s prethodnim delima ovog umetnika koji je za basnoslovne iznose novca prodao tri primerka svoje poznate banane zalepljene selotejpom za zid u galeriji Art Basel u Majamiju, dok je jednu pojeo jedan umetnik performansa na Florida art festivalu, piše CNN.

"Retrospektivno, epizoda s bananama izgleda kao način da se razmisli o svemu, od lažnih vesti do viralne slave, od nepoverenja u institucije do klasne nejednakosti", kaže Mark Guiduči, glavni urednik Garage.

"Na način na koji je Džef Kuns bio umetnik blistavih neonskih osamdesetih, Mauricio Katelan je umetnik naše ere. Sviđalo nam se to ili ne", dodaje.

Provokativna slika Kendal Džener, nazvana Trofejna supruga, podseća na umetnikovo voštano poprsje supermodela Stefani Semur iz 2003. godine, i deo je editorijala koji je zamislio Katelan, a snimio je modni fotograf Kampbel Adi.

I na ostalim fotografijama iz serijala je mlada preduzetnica i model. Na jednoj je okružena golubovima, a na drugoj je spuštena s plafona, poput jedne poznate umetnikove instalacije s prepariranim konjima.

Katelanovo delo odgovor je na temu poslednjeg broja časopisa Unhinged i predstavlja, kako je rekao u saopštenju za javnost, "satirični komentar kontradikcija i apsurda zapadne civilizacije", prenosi Index.hr.

strana 1 od 120 idi na stranu