- Vesti -

Često je u pesmama govorila o smrti: Preminula mlada reperka u usponu

Čajna (Chynna), hip-hop muzičarka u usponu koja je karijeru počela kao model, a zatim se istakla i talentom za muziku, preminula je u sredu u rodnoj Filadelfiji, potvrdio je njen menadžer Džon Miler, dodajući da je uzrok smrti još nepoznat. Imala je samo 25 godina.

Izvor: B92
Podeli

Reperka je bila poznata po svojim solo radovima, ali i po saradnji s hip-hop kolektivom ASAP Mob, a u svojim pesmama je često govorila o smrti.

Vest o njenoj smrti šokirala je hip-hop svet, a mnogi se od nje opraštaju na društvenim mrežama. "Bila je izuzetno inspirativna i jedinstvena umetnica i osoba", rekao je Miler. Počela da se bavi manekenstvom sa 14 godina, nakon što su je otkrila agencija Ford models, za koju je radila tri godine. Kada je imala 15 godina, na Tviteru se javila reperu ASAP Yamsu i zamolila ga za saradnju. Počela je da objavljuje pesme i da nastupa sa ekipom ASAP Mob.

Njene pesme su preslušane više miliona puta na muzičkim platformama Saund klaud (Sound Cloud) i Spotifaj, a među njenim hitovima nalaze se pesme "Selfie" i "Glen Coco".

strana 1 od 130 idi na stranu