- Vesti -

Džejms Beluši zamenio Holivud za plantažu marihuane

Jedna poseta je sve promenila. Danas Džejms Beluši vodi imanje od skoro 40 hektara na kome legalno uzgaja šest vrsta marihuane.

Izvor: Agroklub.com/Ranka Vojnović
Podeli
Foto:EPA/ ARMANDO ARORIZO
Foto:EPA/ ARMANDO ARORIZO

Glumac, komičar i muzičar Džejms (Džim) Beluši zamenio je Holivud za plantažu marihuane u južnom Oregonu, u SAD. Sve je počelo kada su ga prijatelji pozvali da ih poseti na njihovom ranču i tada se zaljubio u prirodu Oregona, kupanje u reci i druge pogodnosti ovakvog života.

Od gosta do uzornog farmera

Kupio je imanje od 2 hektara u Igl Pointu, a nekoliko godina kasnije povećao je površinu za još 16. Od slučajnog gosta postao je uzoran poljoprivrednik i aktivan kada su u pitanju dešavanja u lokalnoj zajednici. Organizuje dobrotvorne koncerte za jačanje lokalne infrastrukture. Tako je pomogao da se obnovi mlin koji je izgoreo.

Njegova prvobitna namera nije bila da se bavi poljoprivredom, ali je država Oregon legalizovala marihuanu 2014. i Beluši je tu video šansu. Počeo je 2015. godine sa 48 pogona.

Sada ima oko 37 hektara zemlje i legalan je uzgajivač šest sorti. Poseduje četiri moderna plastenika i zatvorene prostore, zapošljava petnaestak radnika. Imanje je opremljeno opremom za sušenje, preradu i pakovanje, piše Agroklub.

On sve uzgaja prirodno

Na svojim parcelama napasa stoku svog komšije, a na svom imanju održava sastanke lokalnog udruženja stočara. Svake godine organizuje proslavu jesenje žetve kada dočekuje vlasnike drogerija i članove zajednice koji koriste marihuanu u Oregonu.

Ističe da sve gaji prirodnim putem, a svaka sorta ima drugačiji efekat, ali mu je najvažnije da može nekome da pomogne. Takođe ima TV seriju na Diskaveriju o svojoj farmi: "Gajenje Belušija". Takođe prodaje medicinski i rekreativni kanabis, kao i robu kao što su sladoled bluz braders i CBD za kućne ljubimce.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 169 idi na stranu