- Vesti -

Bela Hadid žali što je operisala nos i nije odrastala kao muslimanka: "To mi nije bilo dozvoljeno"

Jedna od najlepših žena na svetu, manekenka Bela Hadid otvoreno je progovorila o svojoj "uskraćenoj prilici da odrasta kao muslimanka", nakon što je bila prinuđena da se kao devojčica as majkom preseli u Kaliforniju.

Izvor: klix.ba
Podeli
Foto:EPA/ GUILLAUME HORCAJUELO
Foto:EPA/ GUILLAUME HORCAJUELO

Dvadesetpetogodišnja manekenka je ćerka holandskog supermodela i bivše rijaliti zvezde Jolande Hadid i palestinskog preduzetnika Mohameda Hadida.

Rođena je u Vašingtonu, gde je provela prve četiri godine života odrastajući u krugu dela porodice koji su Palestinci.

Međutim, nakon što su se njeni roditelji razveli, bila je prinuđena da se sa majkom, bratom i sestrom - Anvarom i Gigi, preseli u Santa Barbaru u Kaliforniji. Bela je tada imala samo četiri godine, a u poslednjem intervjuu za GQ, objasnila je kako je, nakon preseljenja, "ostala uskraćena za priliku da istraži svoju istoriju".

Bela je rekla kako bi volela da je učila i praktikovala svoju veru još kao dete, što je bio san koji joj se nije ostvario.

"Želela sam da odrastam pored svog oca i svaki dan učim, uopšteno da živim u muslimanskoj kulturi, ali to mi nije bilo dozvoljeno", rekla je Bela.

Kao često jedina Arapkinja u razredu, redovno je bila izložena rasističkom maltretiranju i prozivkama.

"Toliko dugo mi je nedostajao taj deo mene, i to me činilo jako, jako tužnom i usamljenom", rekla je.

Slavna manekenka, inače, treba da ima svoj glumački debi u seriji "Ramy", koja govori o "prvoj generaciji američkih muslimana koji su na duhovnom putovanju u svom politički podeljenom komšiluku u Nju Džerziju".

Priznala je i da je spomenuta uloga ponovno probudila njenu želju da prigrli svoje nasleđe, a prilikom snimanja rasplakala se nakon štu je ekipa iznenadila majicom sa natpisom "Free Palestine".

"Nisam mogla dapodnesem svoje emocije. Kao osoba koja je odrastala kao Arapkinja, to je bio prvi put da sam bila s ljudima koji isto razmišljaju. Tu sam mogla da se pronađem", rekla je za atmosferu na snimanju.

Dodala je i kako joj je prijateljstvo sa zvezdom serije Remijem Yusufom pomoglo da se oseća prijatnije istražujući svoju veru.

Podsećamo, u maju 2021. Bela je prisustvovala propalestinskom protestu u Njujorku ne libeći se da glasno podržava svoju zemlju usred njenog rata sa Izraelom.

"Volim svoju porodicu, svoje nasleđe, volim Palestinu", napisala je uz fotografiju venčanja svoje bake i deke u Palestini 1941. godine.

Takođe, ranije ove godine, Bela je priznala i da žali što se podvrgla operaciji nosa u dobi od 14 godina, rekavši za Vog da bi volela da je "zadržala nos svojih predaka".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 165 idi na stranu