Vesti -

Raselu Brendu otkazuju nastupe nakon što je optužen za silovanje

Nastup Rasela Brenda na festivalu u Australiji, koji je zakazan za sledeću godinu, otkazan je nakon što je komičar optužen za silovanje i seksualni napad

Izvor: index.hr
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Brend (48) je trebalo da učestvuje na Wanderlust Festivalu u februaru 2024. godine, međutim sada su se i festival i Brend složili da se nastup neće održati.

"Zbog okolnosti koje su nedavno izašle na videlo, Wanderlust i Rusel Brend su se složili da se gospodin Brend neće pojaviti na Wanderlust festivalu“, napisala je izvršna direktorka ovog festivala, Šarlot Hil u saopštenju, prenose strani mediji.

Brend je najavljen ranije ove godine kao govornik na velnes festivalu koji se održava u Brizbejnu, Sidneju i Melburnu.

Na veb stranici Wanderlusta, Brend je opisan kao "priznati govornik o zavisnosti i oporavku“. Inače, 2017. godine objavio je svoju knjigu o borbi sa zavisnošću pod naslovom - "Oporavak: Sloboda od naših zavisnosti".

Otkazao i turneju

Uzgred, Brand je ranije odložio preostale nastupe na svojoj turneji Bipolarisation.

"Odlažemo ovih nekoliko preostalih dobrotvornih emisija kako bismo prikupili sredstva za borbu protiv zavisnosti, nismo srećni zbog toga – ali znamo da ćete razumeti“, rekli su promoteri turneje u kratkom saopštenju.

Jutjub je inače nedavno blokirao monetizaciju na njegovim YouTube kanalima, a BBC i Channel 4 uklonili su njegove emisije sa onlajn platforme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 227 idi na stranu