Vesti -

Kraljevska porodica zadala još jedan udarac princu Hariju: Nikada nije bio ovoliko ponižen

Strani mediji otkrili su da je nedavna poseta prica Harija Velikoj Britaniji završila neslavno, budući da mu kraljevska porodica, na čelu sa njegovim ocem, kraljem Čarlsom III, zadaje novi, možda i najveći udarac do sada.

Izvor: Jutarnji.hr
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Početkom septembra, naime, princ je doputovao u London, gde se obeležavala prva godišnjica smrti kraljice Elizabete II, njegove bake. Takođe, bio je na dodeli nagrada organizacije WellChild koja pomaže porodicama s teško bolesnom decom, i s kojom je dugo sarađivao. Nakon toga je otputovao u Nemačku, u Dizeldorf na Sportske Igre Invictus, koje je osnovao 2014. godine.

Boravak u Londonu, kako sada otkriva US Daily, nije prošao dobro "na mnogo nivoa". Tokom svoje posete u septembru, princ je snimljen na izlasku iz kapelice Sv. Jurja u dvorcu Vindzor, gde je sahranjena kraljica. Bio je vidno tužan i ozbiljan, a čini se da to nije bilo samo zbog bake, nego i iz drugih razloga.

Otkako im je Čarls III oduzeo kuću Frogmor, Saseksovi nemaju zvaničnu rezidenciju u Velikoj Britaniji i princ je, navodno, želeo da prespava u Vindzoru, no njegov zahtev je odbijen.

Kako pišu US Daily i The Telegraph, zaposleni dvora "koji su s veseljem ispričali neprijatnu priču", tvrde da je Hariju rečeno kako "nije moguće udovoljiti njegovom zahtevu jer ni jedno od imanja nije spremno u tako kratkom roku". Takođe, kralj Čarls sina je pozvao da mu se pridruži u dvorcu Balmoral u Škotskoj, gde je kraljica preminula, no Hari je to odbio "jer je bio jako zauzet zbog Igara Invictus". Očekivano, nije se družio ni s bratom, princom Vilijamom i njegovom porodicom koji, ionako, u to vreme nisu bili u Londonu nego su obavljali "kraljevske dužnosti" 200 kilometara dalje, u Bornemoutu.

Priča tu nije stala, ako se može verovati "pouzdanim izvorima" koji standardno nisu naklonjeni odbeglom princu. Naime, Hari je doživeo i dodatno poniženje jer mu je, nakon odbijanja očevog poziva i smeštaja, rečeno da u budućnosti oca ne može posetiti bez prethodne najave. Teško da bi to i poželeo, no čini se da su mu ljudi s dvora odlučili zadati preventivni udarac. Tako je Hari preko kraljevih pomoćnika obavešten da će u budućnosti morati da pošalje formalni zahtev kada poželi da priča s ocem.

Doduše, The Telegraph piše kako nije baš jasno zna li kralj sve detalje ovog dogovora. Prema rečima pouzdanih izvora u The Daily Beastu, kralj Čarls nikad nije prestao voleti svog sina, no sve je ljući i oseća sve veću bol i neprijatnost zbog Harijevih postupaka i blaćenja britanske kraljevske kuće, a posebno kraljice Kamile.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 227 idi na stranu