Vesti -

Tužbe ne prestaju da stižu: Poznata pevačica maltretirala sve oko sebe FOTO

Haos oko slavne pevačice Lizzo i dalje se ne smiruje

Izvor: wanted
Podeli
Foto: EPA-EFE/DAVID SWANSON
Foto: EPA-EFE/DAVID SWANSON

Iako je mišljenje javnosti podeljeno, čini se da je ipak više onih koji smatraju da "gde ima dima, ima i vatre", odnosno da su velike šanse da je ova poznata plus-size dama ipak bila nefer prema zaposlenima.

Sada je na njenu adresu stigla još jedna tužba u kojoj je potkačena i menadžerka Lizzo, nakon što ih je bivša zaposlena optužila za stravično ponašanje.

Modna dizajnerka Aša Danijels progovorila je o svemu što je trpela ponajviše od Amande Nomure, ali nije izuzela ni Lizzo smatrajući je odgovornom.

"Dolazim na posao i radim sa nekim ko me je fizički napao, sa nekim ko mi je pretio, sa nekim ko mi ne dozvoljava da idem da jedem kada treba da jedem", navela je ona u kratkoj najavi epizode, naizgled misleći na Amandu i dodala je da ona nije govorila užasne stvari samo o njoj, već i o pevačici.

"Amanda bi se redovno rugala i Lizzo i ostalim velikim devojkama. Govorila je da su debele, beskorisne i lenje. Imitirala na vrlo stereotipan rasistički način, a ja sam joj čak i rekla, "Ovo je zaista uvredljivo", na šta se ona smejala."

Aša je rekla da je angažovana da dizajnira odeću za Lizzo i njene plesače na njenoj turneji ranije ove godine, ali je tvrdi da je "nepravedno otpuštena" nakon samo dve nedelje.

Lizin portparol je demantovao Ašine tvrdnje, ističući da ona "nikada nije srela ili čak razgovarala sa" zvezdom. Međutim, kao "vlasnica firme", Aša je rekla za ABC News da misli da je Lizzo delimično "odgovorna" za ono što je pretrpela.

"I ja sam vlasnica preduzeća, bila sam toliko šokirana da Lizino radno mesto nije bilo u skladu sa onim koga znamo kao zvezdu Lizzo. Mogu da kažem da sam u svom životu ja odgovorna za ljude koji rade za mene i rade na mojim projektima, a mislim da su i svi ostali takođe."

U svojoj tužbi, Aša je tvrdila da je bila primorana da radi prekovremeno - od 6 do 2 sata ujutru i to bez pauze.

Takođe je navela da je Amanda često imala rasističke i mastfobične komentare i da ju je jednom fizički povredila tako što je prevukla stalak za odeću preko njenog stopala. Rekla je da je Amanda rekla njoj i drugom osoblju da će ih "izbosti" i "ubiti" ako joj ne donesu lekove, i tvrdila je da je videla kako je "gurnula člana ekipe" kada su pretili da će dati otkaz, kao i kako je "otela hranu" iz nečijih ruku.

U svom apartmanu, Aša je tvrdila da je obavestila Lizzin menadžerski tim o Amandinom navodnom ponašanju, ali je rekla da joj je menadžerka turneje, Karlina Gugliota, savetovala da tajno snimi Amandino ponašanje. Ona je rekla da nije poslušala njen predlog jer je smatrala da je to "i neetično, a možda i nezakonito", i ubrzo je dobila otkaz.

Ona je sada tuži za seksualno i rasno uznemiravanje, uz diskriminaciju po pitanju invaliditeta. Traži odštetu koja uključuje neisplaćene zarade, gubitak zarade i drugo. U odvojenom intervjuu za ABC, Aša je dodala da je taj posao uticao na nju kao osobu.

"Pošto je Lizzo tako pozitivna figura i zato što udiše život ženama, očekivala sam da ću raditi sa neverovatnim ženama, raznolikom grupom ljudi, ljudima koji su puni poštovanja jer se to očekivalo na turnej", dodala je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 237 idi na stranu